Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****69

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200968-t126380,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mi chyba Kasia dziecko zaczarowała ;) od czasu jak się widziałyśmy to dziecka nie poznaję, śpi w dzień i to sporo, krótko ale często więc sporo mogę zrobić, od soboty nie ma też wieczornych ryków, śpi pięknie, dzisiaj od 22 do 5 rano ! szok :)
no i gaduła i śmieszek się zrobił, teraz tak się kłóci z karuzelą, że szkoda mi go wyjmować z huśtawki a muszę go wyjąć żeby przewinąć :):)

może ta pogoda powoduje, że Marek tak śpi ??
Larisa, widocznie mam zbawienny wpływ na wszystkie dzieci tylko nie na moje ;) Chociaż i tak jest lepiej o wiele niż ostatnio ;) Dzisiaj idę po skierowanie na posiew kału u małego, bo mi się te kupki nie podobają.
demolka, moja wczoraj też dała mi popalić dokładnie jak u ciebie i zasnela o polnocy, teraz na szczescie spi i mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie odsypiac wczorajszy dzien

jak ja bym chciala zeby moje dziecko chociaz czasem samo zasnelo w lozeczku
u nas zbawienna okazała się karuzela. Hania dostała od moich koleżanek i to był strzał w 10!!!1
Kasia a co jest z tymi kupkami ?
u nas karuzela i mata zainteresuja Zosie moze na 15 min, ale od niedzieli daje małej smoczek, to czasem na chwile jest sokoj, chociaz nie zawsze go chce, ale nauczyla juz sie go trzymac i czasem jej sie podoba
mój Synio najczęściej zasypia przy cycku (odkładam Go do łóżeczka i dalej śpi sam), ale ma też chwile, że zasypia nieoczekiwanie tam gdzie akurat się znajduje (np na huśtawce)
jutro wybieramy się na drugie szczepienie - ciekawe jak moje Maleństwo zareaguje tym razem ... na szczęście to tylko jedno wkłucie

czy Wam też się już zdarzyło zweryfikować kosmetyki dla maluszków?
okazuje się, że niektóre kosmetyki prawie wcale się nie przydały, a niektóre nadają się do kosza (i nie mówię o takich, które uczulały)
czy któraś z Was używa kremu na odparzenia hipp? na szczęście dostałam próbkę, bo konsystencja jest dziwna - przy smarowaniu pupa robi się jakby mokra
najlepszy jednak dla nas jest sudocrem
i czym smarujecie swoje pociechy po kąpieli?
ja dostałam namiar na fajny krem od pediatry, które robią w aptekach (w składzie jest m.in. wazelina) i narazie od niej nie odejdę, bo świetnie nawilża
dziewczyny mam pyt. czy warto kupic lezaczek- bujaczek, czy raczej srednio jest przydatny? zastanawiam sie nad zakupem, a nie wiem czy faktycznie taki lezaczek sie przydaje. moze dziewczyny ktore posiadaja, cos mi doradza?
ja też mam krem do pupy od pediatry (maść pośladkowa) i nic innego nie będę używać - po pierwsze tania, po drugie genialna, po trzecie wydajna. Smaruję raz dziennie po kąpieli na noc a dzieciątko gładziutkie i ładniutkie bez zaczerwienień ani innych świństw. Jak byłam kiedyś bez cud-maści i posmarowałam sudokremem to musiałam potem dziecko leczyć - miała dosłownie "skorupę" czerwoną. od tej pory żadnych eksperymentów.
ja używam sudocrem, ale używałam też ziajki i wspomnianej maści pośladkowej i po wszystkim było ok. żadnych zaczerwienień :)
do kąpieli mam wszystko Hippa, szampon i płyn do mycia a po kąpieli oliwka, aha i na dwór maść Hippa na buzię
U nas z kosmetykami wygląda tak, że do kąpieli Emolium, po kąpieli również. Rano całe ciałko mleczkiem nawilżającym. Buźka Niveą nawilżającą.
Do pupki używamy Alantan Plus i jestem super zadowolona(położna poleciła). do obmycia pupki po kupce używamy mydełka w płynie Hipp.
Oprócz początkowych kąpieli nie przydała nam się oliwka ani żadne kremy przeciwko odparzeniom.

Co do leżaczka-bujaczka to nasz się zainteresował jak miał 2 miesiące. Teraz jest zachwycony nim. Ja polecam, bo można mieć i chwilę spokoju i wiedzieć że dziecko jest bezpieczne oraz się nie nudzi.
nie ma siły, każde dziecko będzie inaczej reagować
moja mała np. nie potrzebuje żadnego "smarowania" po kąpieli i ma piękną skórę, a inne dzieci bez oliwki "wysychają" w sekundę
a jakich chusteczek używacie do przewijania ?
świetne są nivea soft&care, beznadziejne pampers sensitive ( brzydko pachną ) i haggisy ( za mokre )

ja co prawda wolę te waciki bawełniane ( jak w szpitalu ) ale nigdzie nie mogę ich dostać, są ale z jakiejś gazy opatrunkowej ale one są okropne, sztywne i twarde

Leżaczek bujaczek przydaje się bardzo, ale jeszcze bardziej sprawdziła się u nas mata edukacyjna.
Dzidziuś Clinic - uwielbiam
haggisy - masakra dla mnie. sztywne i wstrętne
My w domu mało chusteczek uzywamy, ponieważ po kupce myjemy w umywalce pupke i ręczniczkiem.
W nocy lub poza domem chusteczki Pamper Activ
effcia podziwiam cię :) mój Marek to taka s****da, że bym się nieźle umęczyła tym lataniem do łazienki ha ha
Moje dziecko wlasnie zasnelo w lozeczku samo (tzn nie noszone na rekach) przy karuzeli i czytaniu wierszyków Tuwima. Czy wy czytacie swoim maluszkom?

My do kapieli uzywamy oilatum i czasem po cieklej parafinki, ale co ktorys raz tylko (oliwka jak narazie sie nie przydala), do buzki mamy masc robiona od pediatry i jest super, jak mała miała najprawdopodbniej tradzik niemowlecy, zszedl po dwoch razach, masci mozna tez uzywac do pupci :-) chusteczek uzywamy chwilowo pampersa, ale wole nivea, bo ten zapach pampersa mi nie odpowiada, a smarujemy pupcie nivea na odparzenia i czasami linomagiem (to polecila mi polozna srodowiskowa jak byla, zeby wogole smarowac tylko linomagiem, ale to jest w sumie masc lecznicza, to po co mam smarowac jak nic malej nie jest).

Jeszcze powiem wam, ze wazylam sie dzisiaj z moja mala, co prawda na mojej wadze lazienkowej, ale wychodzi, ze mam juz 6 kilowego klopsika ;-) dokladnie okaze sie w poniedzialek ile moj skarb wazy bo idziemy na szczepienie.

testowałam już chusteczki Nivea-za suche, babydream-za suche, tesco-za suche, bobini-niebieskie-dziwnie pachną, Bobini-białe-sensitive-BARDZO DOBRE- ładny zapach i odpowiednio mokre i tylko takich staram się używać:)
dziewczyny idziecie dzisiaj na spacer ? u mnie w Gdyni cały czas padało, teraz się rozpogodziło i się zastanawiam czy iść, tylko się boję, że zaraz znowu lunie :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry