Widok

LIPCOWE I SIERPNIOWE MAMUSIE 2009*****84

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
16.05 gosiar - syn Tomek, 1875g, 49 cm / Zaspa (wątek *35)
16.06 akmka - córka OLIWKA 2970g, 54 cm / Zaspa (wątek *41)
29.06 Trotka - córka Oliwka ,2880g, 52 cm / Wejherowo (wątek *44)
02.07 Kaska2308 - córka Zosia, 3065gr, 54 cm / Kliniczna (wątek *46)
02.07 Jumelka - syn Dominik, 3620g, 55cm / Zaspa (wątek *47)
05.07 _karolcia_pf - syn Nikodem, 3670g, 57cm / Zaspa (wątek *49)
05.07 ryba_gda - syn Jaś, 3080 gr,56 cm / Wojewódzki(wątek*48)
05.07 karolajnaaa - córka Pola 3450gr, 54cm / Zaspa (wątek *50)
05.07 Asiulka - syn Karolek 3375g, 52cm / Wojewódzki (wątek *50)
09.07 effcia, syn Adaś, 3650g, 54cm / Kliniczna (wątek *49)
12.07 olala82 córka Zosia 3390g, 57 cm / Redłowo (wątek*52)
14.07 Evelinka - córka Oliwka 2845g, 54cm / Kliniczna (wątek *53)
16.07 Sasza - syn Krzyś 3950g, 57cm / Swissmed (wątek *52)
19.07 asior - syn Marcjan 3280g, 57 cm / Kościerzyna (wątek *56)
20.07 J czy J - córka Nina 3000g, 54 cm / Redłowo (wątek *55)
21.07 Valentnik - syn Damianek 3250g, 54 cm / Zaspa (wątek *56)
22.07 stynka - córka Nina 4050g, 55 cm / Wojewódzki (wątek *57)
24.07 kasia-125 – córka Maja 3115g, 56 cm / Kliniczna (wątek *56)
26.07 Martek - córka Michalinka 3900g, 60cm / Wejherowo(wątek *56)
29.07 adziula - syn Mikołaj 4050g, 56cm (wątek *58)
01.08 KaskaGdansk - syn Tomasz, 3265g, 54 cm / Kliniczna (wątek *59)
01.08 MiA_2008 - syn Kajtuś 3730g, 56cm / Kliniczna (wątek *60)
06.08 larisa27 - syn Marek, 3150g, 54cm / Zaspa (wątek *60)
06.08 jolga - córkaLiwia, 4300g, 58cm / Zaspa (wątek *60)
12.08 iwonka_ika - córka Zuzia, 3040g, 50 cm / Zaspa (wątek *61)
12.08 Dagusia - córka Dagmara, 3700g, 59 cm / Zaspa (wątek *63)
16.08 Madia - córka Amelia, 3200g, 55cm / Kliniczna (wątek*62)
16.08 olas - córka Hanna, 3600g, 56cm / Zaspa (wątek *63)
19.08 Agutek81 - syn Antek 3020g, 54 cm. (wątek *64)
20.08 demolka - córka Hania, 3420g, 53 cm / Kliniczna (wątek *62)
22.08 bruks1983 -syn Miłosz, 3100g, 53cm/ Redłowo (watek *63)
24.08 Ola81 - córka Agnieszka, 4115g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
26.08 iwi32- córka Oliwia, 3650g, 57cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 monalizka - córka Lenka, 3950g 60 cm/ Wejherowo (wątek *63)
27.08 Ania Wejherowo - syn Tymoteusz, waga 3560 g, 55 cm/ Wejherowo (wątek *64)
29.08 ewa.gdynia - syn Piotruś, 3350g, 55cm / Zaspa (wątek 65)
01.09 MagdaRed - dziewczynka Zuzanna, ok 3665g, 57cm /Wejherowo (wątek 65)
02.09 Asiunia81 - córka Zosia 4130g, 60cm/ Puck (wątek *65)
04.09 zora1 - córka Helenka 3470g, 51cm/ Wojewódzki (wątek *65)
05.09. panishmitowa - syn Maurycy 3800g , 58 cm/Wejherowo (watek 66)
07.09 mijka - córka Laura 3140g, 57cm/ Kliniczna (wątek *66)

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-I-SIERPNIOWE-MAMUSIE-200983-t146008,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurczę.... przez to forum zaczynam się martwić o moją młodą.... nawet się jeszcze nie obraca z pleców na brzuszek!!! nie dosięga stopami do buzi.... dotyka tylko kolanek... i wygina się maksymalnie na boki - ale nie przekręca.... a wasze dzieciaki już dawno wszystko opanowały...
poza tym nie garnie się w ogóle do siadania.... dobrze, że chociaż jest wyjątkowo wygadana:)

kurczę, zaczynam się martwić czy wszystko z nią ok....
Zora jak mój Tomek miał 5 miesięcy też tego nie robił ;) Nawet chyba go nie specjalnie zabawki interesowały :) Także nie masz się co przejmować ;) Mój Tomek jak widzisz zaczął siedzieć z dnia na dzień, wcześniej kilka sekund i się przewracał ;)
zora wrzuć na luz

a młodą zacznij trulać sama na całej szerokości łóżka - brzuszek - plecki - brzuszek - plecki
kajtek tak sie nauczyl z plackow na brzuszek

w druga strone nadal sie nei interesuje
siedac nei siada
jak sie go posadzi to sie przewraca
i tyle
:)

poza tym twoje dziecko jest o miesiac lub dwa w stosunku do naszych
tez to wez pod uwage
zora oczywiscie ze wszystko ok!!!!
kazda mamusia zachwala swoje dziecko ale takie wpisy nalezy czytac troche z przymruzeniem oka;))) kazde dziecko inne i tyle;)))
no wiem że moja Helka jest młodsza od waszych dzieciaków...:) i turlam ją już porządnie, codziennie - jak poda jej się rękę jak jest na boku to się przewróci, ale tak to jej się nie chce...:)

dzięki dziewczyny...:)

jestem ogólnie wyluzowana, ale czasem w porównaniach - się niepotrzebnie spinam:)

dzięki jeszcze raz ;)
Zora spokojnie, moja Zosia np małomówna jakoś jest ;-) na wszystko przyjdzie czas, potem nagle z dnia na dzień coś nowego się uczą :-) ja na początku też się trochę tymi porównaniami przejmowałam, ale teraz już luz, na wszystko trzeba brać poprawkę.
Zora, jak mała zakuma że leżąc na brzuchu świat jest dużo ciekawszy to tak zacznie spędzać zycie :)

No i wiadomo - każde dziecko ma inne tempo.

Miśka już chyba ze dwa tygodnie zbiera się do raczkowania i ne może ruszyć :) Tzn podnosi się na czworakach i tak nawet długo wytrzymuje i się buja i wypina zadek i próbuje nogami przebierać:) Ale jak podniesie jedną rękę to traci równowagę i leci na pysio :)

Ząbków nadal ni ma :/ No ale chyba każdemu dziecku w końcu wyrosną :) Są tu jeszcze jakieś bezzębne czy tylko my zostałyśmy? :)

Pozdrawiamy Walentynkowo :)
Zrobiłam na kolację przekąskę w postaci kanapeczek i koreczków z wędzonego łososia, oliwek, fety i różnych innych pyszności :) I deserek truskawkowy z galaretką, z truskawek które zamrażałam w szczycie sezonu :)
Hehe, pamietam jak w 8 miesiącu ciąży zasuwałam codziennie do warzywniaka po 2 kg truskawek :)))
A to Misiol :)

image
Martek my też jeszcze bez zębów, ja też codziennie chodziłam po truskawki, dwa duże kefiry i śmietanę ;) Półtorej kg zjadałam, a z reszty robiłam koktail :) Do raczkowania to nam jeszcze daleko ;) Chyba że Tomek mnie zaskoczy z dnia na dzień ;)

hopsa!!!

wyciągnęłam nas z 4 strony:)

pewnie wszystkie mamusie na spacerkach - też bym poszła, ale mój kochany mąż po wczorajszym nadmorskim spacerze zapomniał wyciągnąć stelarza od wózka z auta - i pojechał z nim do pracy...:) jestem dziś uwięziona:))
Martek my też bezzębni ;)
a odnośnie spacerku, to my chyba się dzis nie wybierzemy :( na osiedlu tyle śniegu, że nie ma gdzie chodzić :( w zeszłym tyg kilka razy sie wybralismy, brnęłam przez te zaspy, trochę mieśnie wyrobiłam sobie ;)
ja też sobie odpuściłam dzisiaj, u mnie wszędzie tyle śniegu, że gdzieś przejść to koszmar, niech ta zima już się kończy !!!!!!!!!!!!!
ale Michalinka fajna :)

to i my sie pochwalimy fotka troche glupia mine ma moja Zosia ale przynajmniej widac 2 zebole hehe ;)

URL=http://img517.imageshack.us/i/kopiadsc4259.jpg/]image
fajna minka i zębole fajne :)
Tak patrzę na te Wasze maluchy i zastanawiam się czy nie boicie się, że wyskoczą Wam z tych łóżeczek? My już dawno mamy opuszczone na sam dół, a Dominik jak stoi, to mu prawie cała głowa wystaje.
Nie próbują Wam te Maluchy wstawać, podciągać się?
my mamy opuszczone łóżeczko na środkowy poziom i na razie wystarczy :) mój maluch jeszcze nie potrafi się podciągać, ale coś tam zaczyna próbować, więc może się okazać, że niedługo trzeba będzie opuścić :)
my łóżeczko mamy jeszcze na najwyższym poziomie, Nikuś sam jeszcze nie siada, więc się nie martwię, że z niego wypadnie
zora - pisałam to już wcześniej - każde dziecko inaczej się rozwija, mój synek dopiero niedawno wsadził sobie dużego palca u stopy do buzi, a z brzucha na plecy przewrócił się dopiero kilka razy i musi mieć na to dobry humor, łatwiej jest załkać i mamusia przekręci na plecki ;P

siedzi w miarę sztywno jak Go posadzę, a wczoraj nawet siedział na kolanku u babci, która siedziała na łóżku po turecku tak, że Nikuś miał oparte nogi i podskakiwał stając na nóżkach - co któryś podskok stawał lecąc do przodu na buźkę (na poduszkę) komicznie to wyglądało, a On klaskał i miał niezłą zabawę

co do zasp na chodnikach to ostatnio zastanawiamy się z mężem nad zamówieniem sanek z allegro ale mamy dylemat
My byliśmy dzisiaj na zakupach, chciałam kupić porządną czapkę Tomkowi i lipa. Nigdzie nie ma wiązanej. Mam wiązaną ale jest troche maława. W dodatku nie wiem czemu, ale Tomek ryczał na dworze... Aż się boję co będzie dzisiaj w pociągu. Przy okazji wpadliśmy do Tatusia do pracy, i zabrałam parę przydatnych kosmetyków dla mnie i dla rodziców ;) Kupiliśmy też pampersy na basen (zdzierstwo 4,50 za sztukę !), ja kupiłam sobie strój, i na Słowacji pójdziemy sobie na baseny termalne ;) Ja się z wami żegnam, będę mniej więcej za dwa tygodnie ;)
Jumelko moja Zosia nie siada jeszcze, probuje troszke sie podciagnac ale nie na tyle by mi wyskoczyla sama. A Dominik juz ladnie stoi trzymajac sie czegos mojej dfo tego daleko chociaz siedziec nie chce woli stac na nozkach jak ja trzymam.
dziadki ciagle nam gadaja zebysmy obnizyli lozeczko bo sie boja o Zosie.
meldujemy sie bezzębnie :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry