Widok

****LIPCOWE, SIERPNIOWE I WRZEŚNIOWE MAMUSIE 2009****10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07
akmka 01.07 :)
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 19.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień

WRZESIEŃ
jaksza 04.09
kasia0075 12.09
Cytrynka 14.09
ina1987 30.09

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-SIERPNIOWE-I-WRZESNIOWE-MAMUSIE-20099-t71371,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie najbardziej podoba się QUINNY - BUZZ, ma ktoś z was ?
My się z wózkiem za bardzo nie spieszymy, wstępnie wybrany jest, ale kupować będziemy już pod sam koniec, żeby nie stał na gwarancji nieużywany. Wszystkie wózki mają dwa lata.
Witam :)
Ja jutro ide na nastepne usg :D
Ja co do wozka mam w glowie jeden wielki znak zapytania... Jedno co wiem to na pewno ne bedzie to wozek podwojny-taki byl pierwszy plan...
Chodzi mi po glowie BRIO SING, ale do konca przekonana nie jestem
Musze namowic meza na wyprawe do sklepu-a to nie bedzie latwe he he On kocha zakupy!!!
Jak każdy mąż :)
My jak gdzieś jesteśmy i wpadam do jakiegoś przypadkowego sklepu na przykłąd z ubrankami niemowlęcymi, to on protestuje, bo jest nieprzygotowany i się nie nastawił :)
Ja to teraz slysze: masz telefon przy sobie??? To zadzwon jak juz bedziesz gotowa ja ide tam i tam... Faceci...
Taa, ale jak mówię że to może sama wszystko kupię, to nie, bo on musi wszystko zobaczyć
gosiar - a co to za hurtownia?
pierwsze słyszę i poproszę o namiary,
mają tam pełną ofertę ze strony swiatwozkow.pl?
Martek: mój mąż też nie pójdzie, nie pojedzie, nie zobaczy etc póki się nie nastawi.No masakra jakaś z nimi

Karolcia: wklejam link do tej hurtowni (na samym stronki dole jest kontakt)
http://www.bajka.net/

Mnie już uprzedzano, że ta "hurtownia" to tylko hurtownia z nazwy. No ale zobaczę co mają na stanie. Kolega mówił mi, że przed narodzinami córeczki też tam był, w akpolu itd itd. Najtaniej jest w Pruszczu gdańskim w sklepie Maluch.
Mają tu dwa sklepy: jeden z asortymentem na wyprawkę, łóżeczka itd; a drugi z wózkami, pieluszkami, zabawkami
Byłam tylko z tym z wózkami i faktycznie wózki mają nie drogo-bo ceny są droższe niż z allegro o średnio 100 zł
Jakby co to, to polecam też "hurtownię" w Gdynii na Jana z Kolna za sądem, w budynku gdzie są meble BRW. Sklep się nazywa Vitalia chyba. Jest wszystko od wózków, łóżeczek, przez ubranka i zabawki, po soczki i zupki w słoikach :) I ceny też dość fajne mi się wydają.
To fajniejszy jest AKPOL na morskiej kolo estakady. Tak jakos czysciej,przyjemniej-w moim odczuciu. Vitalia po swojej przeprowadzce z Al.Zwyciestwa ma u mnie wieeeelki minus za brak windy-juz raz dzwigalam wozek z dzieckiem po tych strasznych schodach. A przychodza tam przeciez tez tacy co dzieci juz maja :)
Ale ogolnie to nie jestem w trojmiescie zorientowana co i gdzie niestety. Wozek kupilismy w centrum wzgorze
Schody fakt - duży problem, ale ogólnie nie odniosłam wrażenia żeby nieprzyjemnie jakoś tam było.
A na wzgórzy trafiłam na antypatycznego faceta i się obraziłam na ten sklep :D
ten facet strasznie atakuje klientow- nie daje ani chwili zeby sie rozejrzec. Ale my po konkretne rzeczy tam tylko przychodzimy- nigdy sie porozgladac bo wiemy ze sie nie da :) Ogladamy sobie tam gdzie przyjemnie hehe:)
czesc dziewczyny jak wam mija dzien :)
Odebrałam dziś wyniki. Mocz ok, ale krew już nie tak dobrze - sporo tych wszystkich składników mam na skraju dolnej granicy lub poniżej :(
Ciekawe co powie w poniedziałek moja lekarka...
ale niziutko spadłyśmy :)

Jumi - napisz po wizycie co Ci pani doktor powiedziała, pewnie powoli wkrada się anemia, ale spokojnie - nie słyszałam jeszcze o ciężarnej, która by jej nie miała (liczę się z tym, że następne wyniki też będę miała gorsze)
ja aktualnie mam skierowanie na HBsAg (wątrobowe, chyba na przeciwciała żółtaczkowe), zrobię je pod koniec miesiąca

w marcu wybieram się na zwolnienie lekarskie, na ok. 2 tygodnie, żeby odpocząć, wyjechać na wieś
a Wy pracujecie czy siedzicie w domku?
Zdaję sobie sprawę z tego, że ciąża to dla organizmu spory wysiłek. Ogólnie dobrze się czuję, dlatego trochę jestem zaniepokojona tymi wynikami. Jak się dowiem czy to jest "norma", to dam znać. Jeszcze tylko weekend przeczekać.

Co do pracy to można rzec, że mam prawie wolną rękę. Nie jestem zatrudniona, jestem tylko doktorantką. Mogę więc często robić sobie wolny jeden czy drugi dzień :) Np dzisiaj odpoczywam w domku :)
witam dziewczynki :-)
Jumelko: nie denerwuj się-lekkie anomalie są normalne w naszym stanie. Także myślę, że nie masz czego się obawiać.

jestem po wizycie w tej hurtowni. w sumie to się okazał mały sklepik z rzeczami dla dzieci. Nastawiona byłam na wózki jak wiecie-więc nie mają wszystkich na stanie (jak na stronce www). Chciałam zobaczyć implast bolder 4 i wcale go nie było. W sumie lekkie rozczarowanie. Ale można zamówić co się chce i oni to sprowadzą.
Pojechaliśmy po raz 4 do mama i ja- no i się zdecydowałam na x-landera xa. Leciutko się go prowadzi i w ogóle dla mnie super.
A Implast-jakiś masywny i ciężki. Nie przypadł mi do gustu
Także cieszę się, że chyba wózek mam z głowy ;-)
Gosiar naszym jednym z typów też jest x-lander xa, ale jeszcze w maju pojedziemy i ostatecznie zdecydujemy.
Karolinka, ja siedzę na zwolnieniu od 5 tyg(chociaż planowałam tylko tydzień). Było ciężko się przyzwyczaić być w domu, ale teraz nie chce mi się do pracy wracać. OD wtorku wrócę na 3-4 tygodnie i później już zwolnienie do końca. Przełożeni są za tym bym odpoczywała, a praca na mnie zaczeka:)
Effcia, ale masz fajne szefostwo. :-)

Pytanie z innej beczki:
Dziewczyny, czy lekarz kazał Wam dostarczyć wyniki badania grupy krwi ojca?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry