Widok

****LIPCOWE, SIERPNIOWE I WRZEŚNIOWE MAMUSIE 2009****10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
LIPIEC:
Jumelka 01.07
akmka 01.07 :)
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 19.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień

WRZESIEŃ
jaksza 04.09
kasia0075 12.09
Cytrynka 14.09
ina1987 30.09

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPCOWE-SIERPNIOWE-I-WRZESNIOWE-MAMUSIE-20099-t71371,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie musiałam dostarczać grupy krwii ojca, ale pielęgniarka pytała o to, gdy wypełniała kartę ciąży, bo okazało się, że mam podgrupę (-)
wiemy, że mąż ma też (-), więc możemy być spokojni o konflikt serologiczny
U mnie też tylko pytali, ale ja mam grupę 0+ więc nie musiałam nic donosić oprócz potwierdzenia
Dzięki!
U nas tylko grupa mamy ich interesuje-sprawdzaja sami mimo,ze w pierwszej ciazy mi sprawdzili grupe,to teraz znowu...
nie martwcie się konfliktem Rh - / Rh +. Lekarze są wyczuleni, są immunoglobuliny, które podaje się matce, doskonale potrafią ochronić dziecko. Ale fakt lepiej jak tatuś też ma oznaczoną grupę i ją dostarczy.

Ja się wczoraj dowiedziałam (w końcu lekarz się odważył mi wytłumaczyć wynik, który mam od kilku tygodni) że moja grupa krwi z nietypowymi przeciwciałami może na tyle zagrozić dziecku że możliwe że czekają mnie a właściwie moje dziecko transfuzje wewnątrzmaciczne, przedwczesny poród i generalnie komplikacje..

Przypadek jeden na milion.
Może, ale nie musi...
dokladnie:)
Hej Dziewczyny! Ja również wyruszyłam dzisiaj na zwiady....Byłam w Wejherowie bo jest tam świetny sklep z akcesoriami dla noworodków. Od wózków, po łóżeczka, przewijaki, krzesełka i czego tam jeszcze nie było....Mój mąż upatrzył już łóżeczko ja niestety mam dylemat z wózkiem. Nie chodzi mi o konkretną firmę tylko wiem jakie ma mieć funkcje a to już coś....Zakupy chcę i tak zacząć gdzieś za 2 miesiące więc pewnie się namyślę jaki to ma być wózek.

P.S. Ten sklep to Tygrysek w Wejherowie na ul. Wałowej.
czesc dziewczyny plamienie juz przechodzi i powiedzmy ze jest lepiej
kasia super że u ciebie juz lepiej :) ja cd lenistwa leże całymi dniami i jest mi z tym dobrze hihi
Kasia cieszę się, że dochodzicie z maleństwem do siebie :-) Trzymaj tak dalej
Ja z mężem mamy konflikt. Póki co jestem spokojna. Po 20 tyg pójdę i zrobię badania na przeciwciała. Ale wiem, że pierwsza ciąża jest w miare bezpieczna. Będzie gorzej przy drugim dziecku. Mam nadzieję, że wszystko skończy się OK
Ale nie kazali mojemu lubemu robić badań-tylko mnie cały czas szprycują igiełkami
Gosiu - teraz to tylko Ty jesteś odpowiedzialna za Dzidziusia, tatuś już zrobił swoje, dlatego lekarze Ciebie męczą badaniami, istotna jest dla nich tylko grupa krwii taty.
Co ciekawe, mnie nawet nie prosili o dokument potwierdzający grupę krwii ojca dziecka, pielęgniarka tylko spytała.
Ogólnie nie jestem do końca zadowolona z opieki lekarskiej, wierzę tylko, że jest wszystko w porządku, ale czuję się nie doinformowana, może za dużo się naczytałam, a może za dużo słyszę o wadach i chorobach noworodków :/
Karolcia: ja te negatywne rzeczy staram się omijać-raczej ich celowo nie czytam, żebym nie zaczęła się filmować. A i tak od czasu do czasu przechodzi przez głowę myśl i paniczny strach CZY NA PEWNO mały jest zdrowy. Ale każda z nas od początku ciąży nosi w sobie stresik-i tak pewnie zostanie do rozwiązania.
A Ty nie słuchaj o wadach i nie czytaj. Jesteśmy zdrowe i nasz maleństwa też takie będą :-D

Walentynki

aaa..no i życzę wam udanych i pięknie spędzonych walentynek z Waszymi połóweczkami :-D Dużo miłości
My idziemy na imieniny do mojego Taty-a walentynki przełożyliśmy na jutro.
Pozdrawiam
Dziękuję Gosiu :)
Ja na ogół jestem optymistką i też staram się omijać te wszystkie negatywne informacje, chociaż jak się słyszy, że znajoma znajomej znajomej urodziła w 8 miesiącu martwe dziecko, bo nie miało wykszstałconych płuc - włos się na głowie jeży :/
Często się zastanawiam (na ogół właśnie w połowie miesiąca - między jedną kontrolą a drugą) czy mój lekarz robi wszystko co należy, żeby zadbać o moją ciążę, czy o wszystkim mnie informuje. Wiem, że nie ja pierwsza - nie ostatnia noszę w sobie nowe życie, jeśli coś ma się stać to ciężko będzie zapobiec ... ech :///

nie lubię zimy, wolę słońce i ciepełko :(
ja też to mam. 2 tyg do wizyty i waruje. A po wizycie boję się, że o czymś zapomniał mi powiedzieć, zbadać, zapytać itd.
Najbardziej boję się ich rutyny, że my to kolejny towar td. Ale też staram się tam nie myśleć.
Będzie ok! a w lipcu będziemy się chwalić jedna przed drugą zdrowymi Bąblami :-D
ja nie unaję dnia 14 lutego - tzn nie uznaję tego święta :)

chyba jestem na półmetku ciąży - 20'sty tydzień - fiu! fiu! jak to szybko mija :)
Witajcie :) Teraz oficjalnie mogę już dołączyć do wrześniowych mamuś. Termin między 18-25.09 :)
LIPIEC:
Jumelka 01.07
akmka 01.07 :)
_karolcia_pf 04.07
effcia 07.07
Matea 09.07
kaska2308 10.07
Sasza 12.07
olala82 15.07
Martek 16.07
gosiar 16.07 /chłopczyk
J czy J 19.07
trotka 25.07
asior 27.07

SIERPIEŃ
agutek81 06.08
jolga 07.08
Ola81 07.08
adziula 14.08
bruks1983 15.08
larisa 16.08
Madia 16.08
olas 19.08
Asiunia81 21.08
ewa 23.08
monalizka 27.08
demolka 28.08
panismithowa 30.08
gusia-sierpień/wrzesień
stokrotka15-sierpień/wrzesień

WRZESIEŃ
jaksza 04.09
kasia0075 12.09
Cytrynka 14.09
jolka1985 18-25.09
ina1987 30.09
Ale u nas pusto....chyba wszystkie świętujecie ;D. Ja też byłam z mężem na zakupach i na jedzonku. Teraz marzy mi się tylko łóżeczko i chwilka drzemki. Wiecie co dziewczyny widzę mój brzuch na co dzień i wydawało mi się że w ogóle nie rośnie, ale od 3 dni mam wrażenie że z dnia na dzień jest co raz większy....Nie myślałam że to tak będzie widać....Rozumiem ktoś kto mnie nie widział z miesiąc czasu to zauważy ale jak ja sama widzę co dzień różnicę.....To dopiero 4 miesiąc a co dalej?????????? Pozdrawiam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry