Widok

LIPIEC 2011

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Jestem w 4 tygodniu ciąży. Przypuszczalny termin porodu to 17 lipiec 2011. Czy znajdą się jeszcze jakieś Lipcowe Mamusie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam:) z wielką przyjemnością dołączam do wątku :) szczęśliwą mamą zostanę w okolicach 2 lipca :)
Tydzień temu dzieciątko miało 0,94cm, teraz już pewnie więcej :) następna wizyta w połowie grudnia i już nie mogę się doczekać!
Hop hop, lipcóweczki :)
herbatę z malin można pic - nie wskazana jest herbata z liści malin...
powodzenia dziewczyny!
image
image
jejku:) z tym co można, a co nie kompletnie się nie zgodzę:) Mój lekarz zresztą też jest tego zdania. W dzisiejszych czasach trudno znaleść produkty "zdrowe". Wiem to dokładnie z doświadczenia:) Moje dziecko pomimo tego, że nie jada surowego miesa, surowych jajek, serów pleśniowych łapało wszystkie możliwe bakterie:) Tak niektórzy mają i tyle:) Oczywiście w ciąży nie pije 5 kaw dziennie, nie palę i nie piję alkoholu .... cała reszta jest jednak jak najbardziej dozwolona:):):) W ostatni weekend np. tatar wołowy:) pycha:)
a moje zastanawianie sie co mozna jesc a co nie mozna na chwile obecna mija sie z celem, bo ciagle mi niedobrze i nie jestem w stanie nic zjesc-musze wmuszac w siebie jedzenie, bo jesc cos przeciez musze a najlpiej nic bym nie jadła... masakra...

image
no to współczuje:(trzymaj się :)
Oj, dobrze znam ten ból... byle do 12 tygodnia, podobno wtedy nudności zaczną ustępować. Niestety, trzeba to przetrwać. Pozdrawiam! :)
12 tydzień mowisz... to jeszcze tak daleko.... :(

image
a Wy dobrze sie czujecie? czy cos Wam dokucza?

image
Kochane jak po 7.12 będzie wszystko dobrze to trzeba będzie poszerzyć wątek o sierpień jeszcze, bo nie wiem czy się w końcówce lipca wyrobie :)))
imageimage
Nikita mi dokuczają piersi, są ciężkie i często bolą, i mają żyłki, czasami w podbrzuszu coś zakuje i czasami lekki ból jak na @...troszkę brązowego śluzu zauważyłam w poniedziałek 22.11 przed testem ciążowym, od tego czasu brak plamień...biorę progesteron
czasami mam bardziej wyczulony węch, nic więcej:)
imageimage
trzeba bedzie to poszerzymy ;) o sierpniowe i nawet wrzesniowe mamuski jak beda chetne :)

image
cześć,
ja jestem z mamuś lipcowo-sierpniowo-wrześniowych i takie rozbudowanie wątku jest bardzo fajne, bo dziewczyny z lipca bardzo pomagały dziewczynom z sierpnia i tak dalej :)
No i aktywne byłyśmy, teraz stuknął nam 54 wątek :))
Powodzenia dziewczyny! Końcówka ciąży latem może być nieznośna (obrzęki, upały..) ale fajnie, jak się załapiecie na ładną pogodę na pierwsze spacery :) Ja zaczęłam spacerować we wrześniu i to już nie to :)
image image
mnie tez pobolewaja piersi, tez cos czasem zakuje w brzuchu, ale najgorsze jest to ciagle uczucie ze mi niedobrze...masakra...

image
tez uwazam ze takie watki moga byc bardzo fajne :)

image
Trzymam za Was kciuki dziewczyny:-) Najpiękniejszy czas przed Wami. Ja jestem mamą z lipca tego roku, a mój maluszek ma już 4 i pół miesiąca:-) Jakby co będę miała fajne i zadbane ciuszki dla Waszych przyszłych pociech - w sam raz na lato i wczesną jesień:-) Pozdrawiam cieplutko.

Aha, na mdłości najlepsze jest jedzenie - tak co dwie godzinki i powinno być ok.

Na ból piersi - to niestety trzeba przeczekać. Przechodzi ok 13 tygodnia:-)
no i ja mam zwolnienie do 14.12 z powodu plamień...mam brać duphaston, ale endo się powiększyło z 20mm do 25mm, a torbiel na jajniku się za to zmniejszyła o prawie połowę

kolejna wizyta 10.12
imageimage
Basieniak trzymaj sie tam i sie nie martw na zapas-wszystko bedzie dobrze! Strega zreszta u Ciebie pewnie tez! pozytywne myslenie i spokoj to podstawa!
buziaki dla Was!

image
Leżę, biorę leki i na daną chwilę jest ok, nawet nic nie kuje:) Staram się myśleć pozytywnie i chyba mi się udaję :))) Jak Ty się czujesz Nikita? Jakieś dolegliwości doszły? Mnie tylko piersi bolą, ale masakrycznie :/
imageimage
na szczescie na razie jest u mnie spokój, dzis czuje sie całkiem niezle, ale ostatnie dni ostro dały mi popalic : ciagle uczucie ze mi niedobrze, wymioty i to co dla mnie najgorsze mianowicie bole głowy..., ja wszystko przezyje byleby mnie glowa nie bolała...

byłam wczoraj u lekarza-kazał wypoczywac, wietrzyc mieszkanie i nie brac zadnych leków...masakra jak dla mnie... a pozatym widziałam bijace serducho... :) lekarz mowi ze wszytsko jest ok.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (23 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry