Widok

LIPIEC 2011

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Jestem w 4 tygodniu ciąży. Przypuszczalny termin porodu to 17 lipiec 2011. Czy znajdą się jeszcze jakieś Lipcowe Mamusie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam:) z wielką przyjemnością dołączam do wątku :) szczęśliwą mamą zostanę w okolicach 2 lipca :)
Tydzień temu dzieciątko miało 0,94cm, teraz już pewnie więcej :) następna wizyta w połowie grudnia i już nie mogę się doczekać!
Hop hop, lipcóweczki :)
herbatę z malin można pic - nie wskazana jest herbata z liści malin...
powodzenia dziewczyny!
jejku:) z tym co można, a co nie kompletnie się nie zgodzę:) Mój lekarz zresztą też jest tego zdania. W dzisiejszych czasach trudno znaleść produkty "zdrowe". Wiem to dokładnie z doświadczenia:) Moje dziecko pomimo tego, że nie jada surowego miesa, surowych jajek, serów pleśniowych łapało wszystkie możliwe bakterie:) Tak niektórzy mają i tyle:) Oczywiście w ciąży nie pije 5 kaw dziennie, nie palę i nie piję alkoholu .... cała reszta jest jednak jak najbardziej dozwolona:):):) W ostatni weekend np. tatar wołowy:) pycha:)
a moje zastanawianie sie co mozna jesc a co nie mozna na chwile obecna mija sie z celem, bo ciagle mi niedobrze i nie jestem w stanie nic zjesc-musze wmuszac w siebie jedzenie, bo jesc cos przeciez musze a najlpiej nic bym nie jadła... masakra...
no to współczuje:(trzymaj się :)
Oj, dobrze znam ten ból... byle do 12 tygodnia, podobno wtedy nudności zaczną ustępować. Niestety, trzeba to przetrwać. Pozdrawiam! :)
12 tydzień mowisz... to jeszcze tak daleko.... :(
a Wy dobrze sie czujecie? czy cos Wam dokucza?
Kochane jak po 7.12 będzie wszystko dobrze to trzeba będzie poszerzyć wątek o sierpień jeszcze, bo nie wiem czy się w końcówce lipca wyrobie :)))
Nikita mi dokuczają piersi, są ciężkie i często bolą, i mają żyłki, czasami w podbrzuszu coś zakuje i czasami lekki ból jak na @...troszkę brązowego śluzu zauważyłam w poniedziałek 22.11 przed testem ciążowym, od tego czasu brak plamień...biorę progesteron
czasami mam bardziej wyczulony węch, nic więcej:)
trzeba bedzie to poszerzymy ;) o sierpniowe i nawet wrzesniowe mamuski jak beda chetne :)
cześć,
ja jestem z mamuś lipcowo-sierpniowo-wrześniowych i takie rozbudowanie wątku jest bardzo fajne, bo dziewczyny z lipca bardzo pomagały dziewczynom z sierpnia i tak dalej :)
No i aktywne byłyśmy, teraz stuknął nam 54 wątek :))
Powodzenia dziewczyny! Końcówka ciąży latem może być nieznośna (obrzęki, upały..) ale fajnie, jak się załapiecie na ładną pogodę na pierwsze spacery :) Ja zaczęłam spacerować we wrześniu i to już nie to :)
mnie tez pobolewaja piersi, tez cos czasem zakuje w brzuchu, ale najgorsze jest to ciagle uczucie ze mi niedobrze...masakra...
tez uwazam ze takie watki moga byc bardzo fajne :)
Trzymam za Was kciuki dziewczyny:-) Najpiękniejszy czas przed Wami. Ja jestem mamą z lipca tego roku, a mój maluszek ma już 4 i pół miesiąca:-) Jakby co będę miała fajne i zadbane ciuszki dla Waszych przyszłych pociech - w sam raz na lato i wczesną jesień:-) Pozdrawiam cieplutko.

Aha, na mdłości najlepsze jest jedzenie - tak co dwie godzinki i powinno być ok.

Na ból piersi - to niestety trzeba przeczekać. Przechodzi ok 13 tygodnia:-)
no i ja mam zwolnienie do 14.12 z powodu plamień...mam brać duphaston, ale endo się powiększyło z 20mm do 25mm, a torbiel na jajniku się za to zmniejszyła o prawie połowę

kolejna wizyta 10.12
Basieniak trzymaj sie tam i sie nie martw na zapas-wszystko bedzie dobrze! Strega zreszta u Ciebie pewnie tez! pozytywne myslenie i spokoj to podstawa!
buziaki dla Was!
Leżę, biorę leki i na daną chwilę jest ok, nawet nic nie kuje:) Staram się myśleć pozytywnie i chyba mi się udaję :))) Jak Ty się czujesz Nikita? Jakieś dolegliwości doszły? Mnie tylko piersi bolą, ale masakrycznie :/
na szczescie na razie jest u mnie spokój, dzis czuje sie całkiem niezle, ale ostatnie dni ostro dały mi popalic : ciagle uczucie ze mi niedobrze, wymioty i to co dla mnie najgorsze mianowicie bole głowy..., ja wszystko przezyje byleby mnie glowa nie bolała...

byłam wczoraj u lekarza-kazał wypoczywac, wietrzyc mieszkanie i nie brac zadnych leków...masakra jak dla mnie... a pozatym widziałam bijace serducho... :) lekarz mowi ze wszytsko jest ok.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry