Widok

LIPIEC 2011

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Jestem w 4 tygodniu ciąży. Przypuszczalny termin porodu to 17 lipiec 2011. Czy znajdą się jeszcze jakieś Lipcowe Mamusie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może zrobimy już jakąś małą listę lipcóweczek?
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
pewnie ze mozemy zrobic :)

ja mam termin na 19 lipca

image
1.arisa6 - czerwiec/lipiec
2.francess - 2 lipiec
3.mona_g - 3 lipiec
4.kasiorek555 - 7 lipiec
5.Nikita987 - 19 lipca
6.annamaria836 - 28 lipca

image
o to mamy nasza pierwsza liste ;)

image
trochę krótka ta lista,ale mam nadzieję,że niedługo powiększy się o kolejne lipcóweczki albo sierpnióweczki.

image
pewnie sie powiekszy :) spoko a moze nawet o wrzesniowe mamuski... :)

ja jestem wrzesniową żoną i mam sentyment do tego miesiąca :)

u mnie dalej pada snieg... musze isc do sklepu, ale mi sie jakos nie chce... kaszel mnie wykancza...

image
Ja jestem wrześniową mamusią z 2008r. i też patrzę z sentymentem na ten miesiąc.

U nas też śnieży... Miałam iść z maluchami na spacer,ale jakoś mi się nie chce.Ta pogoda jakoś ostatnio leniwie na mnie działa.

Nikita987 z jakiej dzielnicy gdańska jesteś?

image
mieszkam na Oruni Górnej, a Ty?

image
Ja mieszkam w Gdyni na Dąbrówce.
Nikita987 to Twój pierwszy maluszek?

image
pierwszy, pierwszy, troche sie denerwuje i nie raz lapie jakies schizy, ale staram sie myslec pozytywnie :) i powtarzam czesto sobie ze wszystko bedzie ok. :)

Twoje 3-cie maleństwo-prawda?

Gdynia kawałek drogi... szkoda, tak bysmy sie na jakis spacer umowiły, albo na sanki z Twoimi dzieciaczkami:)

image
Tak,to moja 3 ciąża,ale przy każdej tak samo się stresuję.

No niestety spotkać się nie spotkamy,ale dobrze,że chociaż popisać ze sobą możemy.

image
ja sie rozłozyłam na dobre... w nocy nie spie, bo kaszle... dzis juz w nocy wstałam i poszłam spac do salonu, zeby chociaz moj mąz mogł spac...masakra z tym kaszlem... dobrze ze jutro ide do rodzinnego...

a powiedzcie mi czy Wy tez sie stresujecie przed wizyta u ginekologa-ja ide przeciez w sobote i jakos sie strasznie denerwuje...

a jak u Was ? zdrowe i pełne wigoru? ;)

image
Nikita987 - oprócz syropu z cebuli to jeszcze mleko z masłem i miodem, herbatka z malinami czy cytryną, czosnek do jedzenia, jeśli lubisz, a do nosa chyba tylko jakiś olejek np. olbas do oddychania - chociaż tu się nie upieram, a na pewno jakiś Sterimar czy coś w tym stylu :) trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :) ps. to też moje pierwsze, więc wyobraźnia działa, ale wierzę, że wszystko będzie ok :)

annamaria836 - dziękuję :) na pewno niedługo poczujesz ulgę w kwestii nudności, może nie ustąpią całkowicie od razu, ale zobaczysz różnicę :) usg genetyczne mam za 2 dni, po nim odetchnę, bo póki co się denerwuję :(

No i mamy listę - ładnie się prezentuje :)
Czekamy na kolejne lipcóweczki!
Pozdrawiam :)
A ja dzisiaj idę do Ginekologa. Zrobiłam sobie wyniki, no i nie wszystkie są dobre, kilka było poniżej normy. Może przekłada się to na moje kiepskie samopoczucie. Ciekawa jestem kiedy ja będę miała usg genetyczne. W mamy podobne terminy z Francess więc może dzisiaj odrazu z marszu mi zrobi :)

Nikita987 - ja polecam herbate z imbirem świeżym i cytryną a do tego miód. Działa rewelacja. No i ciepły sok malinowy na rozgrzanie.

Pozdrawiamy, Monia i Bąbelek :)
dziewczyny dzeki z rady :)

mona_g daj znac jak bylo u lekarza i nie martw sie kiepskimi wynikami, nastepne beda na pewno lepsze

a to bedą Wasze pierwsze maleńtwa?

image
Hej kobietki:) jutro czeka mnie wizyta w poradni genetycznej i ustalenie dokładnego terminu punkcji. Chyba 21-ego uda się ją zrobić... jestem dobrej myśli...kurcze pierwszy synek-okaz zdrowia to teraz nie może być inaczej:) Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki:)

P.S Na przeziębienie rewelacyjnie u mnie działa Miód Manuka... cena niestety wysoka, ale działanie rewelacyjne:)
No i byłam wczoraj u ginekologa. I okazało się że skoro to już 12 tydzień to Pani doktor zrobiła odrazu usg genetyczne.

Jak tylko włączyła usg to Bąbel tak się ustawił, że Pani doktor powiedziała, że już wie co to za płeć naprawdopodoniej jest. no i spytała się czy chcemy wiedzieć.

No i jeżeli nic jej się nie przywidziało to będziemy mieli SYNKA :) Mój mąż dumny jak nic, w końcu z kumplami się zakładał już. Jestem w szoku że tak szybko się pokazał.

Rączki i nózki ma, nawet do nas pomachał. Pani doktor zmierzyła raz przezierność i powiedziała że wszystko w normie, a jak chciała jeszcze raz aby się upewnić to mały nie chciał się obrócić do zdjęcia. Trochę tam go szturchała aż w końcu się udało :) Ubaw był niezły.

Generalnie maluch ma 5,2 cm no i z wymiarów wychodzi na konie 12 tygodnie, czyli termin 1 lipca. Ale wiadomo może być po prostu długi.

Ze złych wieści to wyniki nie są najgorsze, muszę się oszczędzać, brać witaminy. No i niestety dalej mam odklejoną w jednym miejscu kosmówkę. Na szczęście zmniejszyło się to już tlyko do 1,2 cm, no ale jest. Mam nadzieje że do następnej wizyty się całkiem wchłonie.

Kochane jestem normalnie rozanielona dzisiaj :D
arisa6 - trzymam za Was mocno kciuki:)

mona_g - no to tylko pogratulować! szybciutko dało się płeć określić :) ja też już bym chciała wiedzieć, eh ;)
mona_g cieszę się,że z bąbelkiem jest wszystko dobrze i zazdroszczę ci,że już znasz płeć.SUPER!!!

arisa6 jakie wieści z wczorajszej wizyty w poradni genetycznej?

Nikita987 czekam na wieści z wizyty gin.

Po moich porannych i wieczornych mdłościach zostały tylko wspomnienia.Nareszcie!Poza tym czuje sie dobrze,apetyt mi dopisuje także nie narzekam...

Pozdrawiam cieplutko.

image
Hej dziewczynki tak przedświątecznie :-)
U mnie narazie oki, zdarzają się kłucia brzucia ale to podobno normalnie bo się wszystko w środku rozciąga :-)
Jeszcze tydzień i idziemy rodzinnie do lekarza, ale sie juz nie moge doczekać :-)
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Jarosław Nosowicz - neurochirurg - opinie (16 odpowiedzi)

Czy ktoś miał okazję poznać Pana Doktora? Jak wrażenia?

Dobry ortodonta (44 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Sikanie u pięciolatki (25 odpowiedzi)

Hej. Jestem mamą pięcioletniej Mai. Jest zdrową wesołą dziewczynką która niestety notorycznie...

do góry