Widok
Ja jestem wrześniową mamusią z 2008r. i też patrzę z sentymentem na ten miesiąc.
U nas też śnieży... Miałam iść z maluchami na spacer,ale jakoś mi się nie chce.Ta pogoda jakoś ostatnio leniwie na mnie działa.
Nikita987 z jakiej dzielnicy gdańska jesteś?
U nas też śnieży... Miałam iść z maluchami na spacer,ale jakoś mi się nie chce.Ta pogoda jakoś ostatnio leniwie na mnie działa.
Nikita987 z jakiej dzielnicy gdańska jesteś?
ja sie rozłozyłam na dobre... w nocy nie spie, bo kaszle... dzis juz w nocy wstałam i poszłam spac do salonu, zeby chociaz moj mąz mogł spac...masakra z tym kaszlem... dobrze ze jutro ide do rodzinnego...
a powiedzcie mi czy Wy tez sie stresujecie przed wizyta u ginekologa-ja ide przeciez w sobote i jakos sie strasznie denerwuje...
a jak u Was ? zdrowe i pełne wigoru? ;)
a powiedzcie mi czy Wy tez sie stresujecie przed wizyta u ginekologa-ja ide przeciez w sobote i jakos sie strasznie denerwuje...
a jak u Was ? zdrowe i pełne wigoru? ;)
Nikita987 - oprócz syropu z cebuli to jeszcze mleko z masłem i miodem, herbatka z malinami czy cytryną, czosnek do jedzenia, jeśli lubisz, a do nosa chyba tylko jakiś olejek np. olbas do oddychania - chociaż tu się nie upieram, a na pewno jakiś Sterimar czy coś w tym stylu :) trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :) ps. to też moje pierwsze, więc wyobraźnia działa, ale wierzę, że wszystko będzie ok :)
annamaria836 - dziękuję :) na pewno niedługo poczujesz ulgę w kwestii nudności, może nie ustąpią całkowicie od razu, ale zobaczysz różnicę :) usg genetyczne mam za 2 dni, po nim odetchnę, bo póki co się denerwuję :(
No i mamy listę - ładnie się prezentuje :)
Czekamy na kolejne lipcóweczki!
Pozdrawiam :)
annamaria836 - dziękuję :) na pewno niedługo poczujesz ulgę w kwestii nudności, może nie ustąpią całkowicie od razu, ale zobaczysz różnicę :) usg genetyczne mam za 2 dni, po nim odetchnę, bo póki co się denerwuję :(
No i mamy listę - ładnie się prezentuje :)
Czekamy na kolejne lipcóweczki!
Pozdrawiam :)
A ja dzisiaj idę do Ginekologa. Zrobiłam sobie wyniki, no i nie wszystkie są dobre, kilka było poniżej normy. Może przekłada się to na moje kiepskie samopoczucie. Ciekawa jestem kiedy ja będę miała usg genetyczne. W mamy podobne terminy z Francess więc może dzisiaj odrazu z marszu mi zrobi :)
Nikita987 - ja polecam herbate z imbirem świeżym i cytryną a do tego miód. Działa rewelacja. No i ciepły sok malinowy na rozgrzanie.
Pozdrawiamy, Monia i Bąbelek :)
Nikita987 - ja polecam herbate z imbirem świeżym i cytryną a do tego miód. Działa rewelacja. No i ciepły sok malinowy na rozgrzanie.
Pozdrawiamy, Monia i Bąbelek :)
Hej kobietki:) jutro czeka mnie wizyta w poradni genetycznej i ustalenie dokładnego terminu punkcji. Chyba 21-ego uda się ją zrobić... jestem dobrej myśli...kurcze pierwszy synek-okaz zdrowia to teraz nie może być inaczej:) Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki:)
P.S Na przeziębienie rewelacyjnie u mnie działa Miód Manuka... cena niestety wysoka, ale działanie rewelacyjne:)
P.S Na przeziębienie rewelacyjnie u mnie działa Miód Manuka... cena niestety wysoka, ale działanie rewelacyjne:)
No i byłam wczoraj u ginekologa. I okazało się że skoro to już 12 tydzień to Pani doktor zrobiła odrazu usg genetyczne.
Jak tylko włączyła usg to Bąbel tak się ustawił, że Pani doktor powiedziała, że już wie co to za płeć naprawdopodoniej jest. no i spytała się czy chcemy wiedzieć.
No i jeżeli nic jej się nie przywidziało to będziemy mieli SYNKA :) Mój mąż dumny jak nic, w końcu z kumplami się zakładał już. Jestem w szoku że tak szybko się pokazał.
Rączki i nózki ma, nawet do nas pomachał. Pani doktor zmierzyła raz przezierność i powiedziała że wszystko w normie, a jak chciała jeszcze raz aby się upewnić to mały nie chciał się obrócić do zdjęcia. Trochę tam go szturchała aż w końcu się udało :) Ubaw był niezły.
Generalnie maluch ma 5,2 cm no i z wymiarów wychodzi na konie 12 tygodnie, czyli termin 1 lipca. Ale wiadomo może być po prostu długi.
Ze złych wieści to wyniki nie są najgorsze, muszę się oszczędzać, brać witaminy. No i niestety dalej mam odklejoną w jednym miejscu kosmówkę. Na szczęście zmniejszyło się to już tlyko do 1,2 cm, no ale jest. Mam nadzieje że do następnej wizyty się całkiem wchłonie.
Kochane jestem normalnie rozanielona dzisiaj :D
Jak tylko włączyła usg to Bąbel tak się ustawił, że Pani doktor powiedziała, że już wie co to za płeć naprawdopodoniej jest. no i spytała się czy chcemy wiedzieć.
No i jeżeli nic jej się nie przywidziało to będziemy mieli SYNKA :) Mój mąż dumny jak nic, w końcu z kumplami się zakładał już. Jestem w szoku że tak szybko się pokazał.
Rączki i nózki ma, nawet do nas pomachał. Pani doktor zmierzyła raz przezierność i powiedziała że wszystko w normie, a jak chciała jeszcze raz aby się upewnić to mały nie chciał się obrócić do zdjęcia. Trochę tam go szturchała aż w końcu się udało :) Ubaw był niezły.
Generalnie maluch ma 5,2 cm no i z wymiarów wychodzi na konie 12 tygodnie, czyli termin 1 lipca. Ale wiadomo może być po prostu długi.
Ze złych wieści to wyniki nie są najgorsze, muszę się oszczędzać, brać witaminy. No i niestety dalej mam odklejoną w jednym miejscu kosmówkę. Na szczęście zmniejszyło się to już tlyko do 1,2 cm, no ale jest. Mam nadzieje że do następnej wizyty się całkiem wchłonie.
Kochane jestem normalnie rozanielona dzisiaj :D
mona_g cieszę się,że z bąbelkiem jest wszystko dobrze i zazdroszczę ci,że już znasz płeć.SUPER!!!
arisa6 jakie wieści z wczorajszej wizyty w poradni genetycznej?
Nikita987 czekam na wieści z wizyty gin.
Po moich porannych i wieczornych mdłościach zostały tylko wspomnienia.Nareszcie!Poza tym czuje sie dobrze,apetyt mi dopisuje także nie narzekam...
Pozdrawiam cieplutko.
arisa6 jakie wieści z wczorajszej wizyty w poradni genetycznej?
Nikita987 czekam na wieści z wizyty gin.
Po moich porannych i wieczornych mdłościach zostały tylko wspomnienia.Nareszcie!Poza tym czuje sie dobrze,apetyt mi dopisuje także nie narzekam...
Pozdrawiam cieplutko.