Widok

LISTOPAD I GRUDZIEŃ - MAMUSIE 2008

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Risika Kostek też ślini się na potęgę, ale przed śliniakami się nie broni na szczęście :-)

Ania Ty to masz dobrze, Tata kostka lekko chory obecnie więc niestety do Kostka się nie zbliża, jesli nie ma takiej potrzeby...

czytałam dziś trochę o wózkach stokke, nawet mi sie podobają i maja bardzo dobre opinie specjalistów, również jeśli chodzi o bezpieczeństwo, ale 2500 zł za spacerówkę.. trochę dużo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej. My po szczepieniu, troche płakał bieadk i mama tez się rozkleiła. Czy Wasze maluchy były marune po szczepionce, bo Kuba coś niespokojny jest,za radą lekarza kupiłam viburcol ale jeszcze nie dałam mu.
ja moja kapie w oilatum. i juz niczym innym nie smaruje. 2 razy jej tym plynem umylam od pediatry i zeszlo:))
dzięki, w takim razie kupię jutro i posmaruje tym żeby siebie i malej tak nie męczyć
Amelko, emolium smaruje malutka zawsze po kapieli cale cialko, a jesli chodzi o ciemieniuche, to dwa razy dziennie. To sie wchłania samo, nic nie trzeba zmywac :) Uzywalam jakies dwa tygodnie, mala juz od paru dobrych dni nic nie ma, ale jeszcze smaruje jej glowke az dziennie, tak dla spokoju :)
Co do smoka, to znam ten scenariusz :) Teraz juz rzadziej, ale tez tak mamy :)
Alis widzę że u was rozkład wieczorno - nocny taki sam jak u nas, no tak to już jest z maluszkami karmionymi piersią.
Mam pytanko o to emolium - chyba się zdecyduję na to bo ta smalcowata maść mnie wykończy - mam nadzieję że emolium się normalnie zmywa i jak długo stosowałaś? Acha i jak często w ciągu dnia bo tą maść co ja mam to tylko raz dziennie i się zostawia na głowie na ok 2 h.
Smok nadal jest wypluwany, biegam co chwila...
dziewczyny, mi na ciemieniuche pomoglo zwykle emolium, emulsja do ciala. juz prawie nic nie ma. moze sprobujcie ??
Mala padla o 19, osytatnio zawsze tak zasypia, budzimy ja o 23, potem sama budzi sie o 2 i 5, a o 7 wstajemy ;/ Kiedys sie spalo do 10 .... to byly czasy :). Ale i tak dobrze, ze wieczory mamy spokojne :)
Amelko, powodzenia w walce ze smokiem :)
Alis kryzys pewnie szybko minie, najważniejszy spokój żeby pokarm wrócił.
oczywiście moja panna nie dała mi pospać, ona dziś poza spacerem wcale w dzień nie spała - boże skąd ona ma tyle siły, teraz usypia ze smokiem ale co chwila muszę biegać go wsadzać bo się strasznie wierci i mimo "podpórki" smoczek co jakiś czas wypada.
Jesli chodzi o ciemieniuchę to po pierwszym smarowaniu nie zauważyłam poprawy, dziś była powtórka z rozrywki i Asia podczas smarowania darła się jak opętana.
Najgorsze jest to że nie możemy tego dziadostwa dobrze zmyć podczas kąpieli, dziś 4 razy poszedł szampon w ruch a głowa nadal mega tłusta od tej maści, nie wiem czym to zmyć. Po wczorajszej nocy częśc tego wytarła się jej w poduszkę ale trochę jeszcze zostało.
Ale chlopaki cudne!!! Będa mialy w kim nasze panny wybierać:D
Kurde alis a to pech:/ ale dalas jej butle jestes spokojniejsza a o to chodzi. bo przeciez jak bedziesz sie stresowac to taks zybko nie minie!!!

Evilek nie pzrenos..jak Paula mi w lezaczku usypia to ja tam zostawiam. za duzo mnie kosztuje jej uspienie ;) tyle ze do bujaczka wkaldam taka plaska poduszke i wtedy on jest palski i moze tak spac:)
moja maluda zasnela po calym dniu. a ajs ie najadlam byla moja mama i nam obiad zrobila:D:D
Alis no to faktiko niefajnie, ale jak pożegnałaś tamte kryzysy to ten też minie. Moja maruda zasnęła w bujaczku, powiinam go przenieśc ale jak go rusze to znowu będzie płakał, więc puki co spi tam.
a ja no to wszystko dostalam znowu kryzysaktacyjny. no przechodze je dokladnie tak, jak pisza w ksiazkach. w 3 i 6 tygodniu i 3 miesiacu. no niby to ostatni ;/
podalam malej butle, bo z laktatorem wywalczylam dzis "az" 5 ml mleka;/ szałowo ;/
Justi padł komp, i ma duze problemy z Sarką:(:(
Z tego co dziewczyny pisaly Justi ma problem z kompem:(((

Tez mi brakuje tej gaduły;)

pozdrawiamy!
a co z Justi?? coś jej nie widzę na forum?czyżby Sarka nie odstępowała mamy??
kupy za pieluchą tez mamy zaliczne:D nie ma jak solidny kleks!! a jakie dziecko szczesliwe:D:D:D

Co do moich teorii.. jak zapewne pamietacie lub nie:) od czasu do czasu wysnuwam jakąś dotycząca zachowania mojego szkraba..(pierwsza ktora nadal podtrzyuję dotyczy odbijania. im wieksza panika tym wieksza banka w brzuszku..a propos juz jest ok, wystarczy misia do pionu podniesc:) ) moja druga genialna teoria dotyczy wybijania sie ze snu i jedzenia dokladnie co 2h... otoz malenstwo dwie godziny po jedzeniu jest dosc nagazowane lub tez chce kupke..po chwili ssania leci bączek albo kupka... a maly chwilke po tem przestaje ssac i zajmuje sie "wyciskaniem"... pozniej nawet nie chce patrzec na cyca = nie jest glodny... eh.. w weekend problemy gazowe przeszly.. pozniej znow bylo ciezej, dzis znow jest dobrze i jemy ladnie co 2,5-3h.. ale co tu sie zastanawiac - w sobote zjadlam jogurt naturalny zeby sprawdzic czy uczuli Misia czy nie..i jednak uczulil..wczoraj mial apogeum wysypki na mordce, sluzowata kupę...;(((

no nic, milego odpoczywania..sama jestem senna po spacerach.. ale tak mnie nosi, ze szok.. zamowilabym pizze (bez sera) ale musze sprawdzic czy do ciasta uzywaja drozdzy na mleku...;///
zdjecia dzieciakow jak zawsze super:) pozdrawiamy:D

ciemieniuche tez mielismy lekka, smarowalam oliwka przed kazda kapiela..czasem jeszcze cos wraca i rownie szybko znika..

spacerki.. gdybym tylko miala do Was blizej... u nas to nawet nie ma gdzie isc na spacer:( wiec wlocze sie po tym naszym malym osiedlu.. ale moze jak zrobi sie cieplej to zawitam do wrzeszcza czy gdzies na starowce sie spotkamy:D

Maluch nawet grzeczny:)
Amelka.. my tez mielismy faze mega bąków nad ranem..ale od jakis 2 tygodni juz jest dobrze:)

Nasz skarbek czasem sprawi mamci niespodzianke i zasnie pieknie, musi byc albo pożądnie dotleniony i zmęczony..w nocy nie jest zle..od 20-21 kolejne karmienie miedzy 24-1 i 3-4 oraz standardowo o 6 wiec mysle ze jest dobrze:). A ponizej ze swoją ukochaną lampką:)

image

ach moja córcia zasnęła, ja mam obiadek gotowy to też mogę sobie uciąć drzemkę, uciekam do łóżeczka - miłego popołudnia
Bociany fajowy suwaczek drugi. Moja maruda co chwilke sie budzi, nie wiem co jest.......
No chłopaki superowo wyglądają:)
my po spacerku,miałam atak sprzątania,mycie podłóg,pranie itp.wykorzystałam chęci póki były:]spacerek zaliczony,dziś zaliczyłyśmy Zaspę.Natala miałąm pół godziny atak płaczu,myślałąm,że brzuszek ale nie wiem czy to nie dziąsła bo wpychałą piąstki do buzi,posmarowałąm bobodentem bo tylko to miałam w domu i zasnęła.Nie widze spuchnięteych dziąseł..sama nie wiem.Teraz padłą i śpi a ja odpoczywam.Bidulka moja mała.
Karolek i Jaś super wyglądają, to ci chłopaki przystojniaki rosną - oj będą się nasze panny oglądać za nimi:))
My po spacerku, niecałe 2h chodzilam bo zmarzłam trochę, pogoda do bani wilgotno i przez to takie zimno czuć.
Ale jestem senna, chyba zacznę kawę pić bo inaczej nie wyrabiam już. Asia drugi dzień z rana urządza sobie koncert puszczania bąkow (tak ok 5/6 rano) stęka przy tym jak szalona a my leżymy i słuchamy - przez to rano jestem taka zakręcona, najlepsze godziny snu idą w zapomnienie:(( a ona tylko się cieszy:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry