Widok

LISTOPAD I GRUDZIEŃ - MAMUSIE 2008

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Risika Kostek też ślini się na potęgę, ale przed śliniakami się nie broni na szczęście :-)

Ania Ty to masz dobrze, Tata kostka lekko chory obecnie więc niestety do Kostka się nie zbliża, jesli nie ma takiej potrzeby...

czytałam dziś trochę o wózkach stokke, nawet mi sie podobają i maja bardzo dobre opinie specjalistów, również jeśli chodzi o bezpieczeństwo, ale 2500 zł za spacerówkę.. trochę dużo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po napisie na koszulce wszystko jasne;)

image

a tu mamci raper:)
image
evilek, wez 6 w 1. mysmy znowy szczepili małą wczoraj, poszlo gladko :)
Ale fajowy:)
w końcu mogę się wam przedstawić to ja Karolek!! ostatnio byłem bardzo chory i brałem już antybiotyk-mam mnie zaraziła!!

oh tak bardzo załapałam grypę, że miałam 40 stopni gorączki-nigdy więcej!!1
image
my na spacer dziś nie idziemy bo Dziubek coś kaszle, nie chce go załatwić przed szczepieniem. Zastanawiam sie cz wziąść 5 czy 6 w 1
Hej:))
Alis pauli sie poprzestawiało i w nocy sie budzi co 1,5-2 h i ssie po 5 minut:(( normalnie wzielam ja z powrotem do siebie do lozka i razem spimy bo bym nie wyrobila:((
a ja czekam na muttre zostanie z Paula a my wybywamy szukac biurka:)
Evilku, mleka niby mam...widocznie za malo. W nocy wstaje ok 2 i 5, potem 7-a, wiec czesto. Widocznie tez mleczko malo odzywcze mam ;/. Za dwa tyg idziemy na wazenie znowu, zobacze co lekarka powie. my na spacerek idziemy ok 14. teraz mama jak zwykle sprząta i pierze :)
Amelko, -cos za cos-piers mamuchy nic nie zastapi:)
Ja wlasnie kawke spijam, mąz zaraz na spacere z synem rusza;)...a ja LABA!!!!!!!!!!
witam, Ania przecudowne zdjęcie Jasia, widać że bardzo zadowolony w swoim łożeczku - śmieszek mały.
Najlepsze życzonka dla małej Amelki:))
Ania pozazdrościłam ci jak czytałam jak możesz pospać teraz, ach ja mogę sobie pomarzyć - tak to jest przy karmieniu piersią, mamy nikt nie zastąpi:(
Asia dziś zrobiła taką kupę że aż wyleciała z pieluchy no i prześcieradełko załatwione.
Spacerek też po 11 zaczniemy teraz uciekam nakarmić moja dzidzię
hej:)u nas tez nocka ok.
Riska dzieki za link do zabawku, zaraz mu kupie:)
Alis ja bym dokarmiła butlą na noc, a Ty mało pokarmu masz?czy ona rzadko je?
my jutro idziemy na szcepienie i zobacze ile Kubalonek wazy
hej mamcie,u nas nocka ok,Natala wyprodukowałą mega kupala wieczorem,zasnęła o 19:30 ,po północy obudziłą się na mleczko-brzusio pusty się zrobił hi hi,o 5 i rano po 8,chwile pogugała i dalej odpadła.Kurcze ale zima nas znwou dopadłą,wczoraj wyszliśmy na psacer wieczorem z małą a tu sypie..i zawinęliśmy się po 30 minutach do domu,za to w dzień prawie 3 h spacerowałyśmy sobie z przerwą na mleko w knajpce bo Natala zgłodniała:)dziś nie chce mi się na spacer iść al pójdziemy chociaż na krótki,ale to po 11.
Witamy:)
No, z ta waga to albo w jedn albow druga;)-u nas Jachulo ma juz 7 kg:)-czyli jest pultaskiem, a decylach miesci sie w 75, czyli norma niby!Jest dlugi i daltego az tak wagi nie widac...
Alis, troszke malo, rzeczywiscie, ale chyba nie zaszkodzi jak ja dokarmisz na noc troszke, co? Albo w nocy ja czesciej do piersi dokarmiaj, jak pmagdalena, Maja jej pultasek jak nic dzieki czestemu dostawianiu.
Choc powiem Ci, ze moja sis, nieraz o godzine mala dostawiała a Zu i tak jest drobina, i tyła jak Amelka, max 800 na poltora miesiaca...Taka uroda;)

Wczoraj Jasiu wykapany, coś nagle ucichł w łózeczku, wchodzimy z mężem, aby zajrzec co szykuje a ten usmiechniety leży i na lampe wpatrzony ...:)..Pogugał, posmiał sie i odleciał o 21 mielsimy juz czas dla siebie.
A tu Jasio wczoraj zakopał sie pod kołderke swoja jak niedźwiedź, i tylko pyszczaka szcebolił do nas:)

image
Mam nadzieje ze teraz z 6 kg:)

Evilek. Ty sie pytalas ostatnio o zabawki dla maluchow... na takie interaktywne to chyba za wczesnie..ale powiem Ci co ja kupilam i u nas to hit!!!http://allegro.pl/item545741871_rewelacyjne_dzwoneczki_ocean_tiny_love.html
ja wieszam je na macie albo lezaczku paulina uderza w nie jak glupia i sie do nich jarzy:D:D
ciekawe ile Kostek teraz waży, na początku szybko przybierał, teraz coś czuję, ze stanął w miejscu, myślę, ze ma ok 6,5 kg, jutro idziemy do pediatry to zważymy malucha. a ile Paula teraz wazy??
alis to tak jak ja:(( Paula 600 w miesiac... :/ tyle ze ja jej daje bebilon... ale ona teraz przez te zebole to tak rzadko je a nie da sie jej zmusic:(( chyba taki ich urok...
urwalo mi tekst... niby taka jej natura, ze jest filigranowa, ale te 740 gram na plotroa miesiaca to dla mnie malo. Wierzylam, ze spokojnie juz 5 kilo wazy. Mam w domku Bebilon i Nana i kusi mnie, zeby jej nie dokarmiac na wieczor chociaz. Na szczescie wszystko inne z Amelką ok. Tylko łeb mi pęka i doła mam :(
hej hej :)
Risika, dziekujemy za zyczonka :)
Ja dzis troche podlamana...bylismy u pediatry i Amelka malo pyrzybrala :( Jak dla mnie duzo za malo, ale pediatra mowi, zeby nie dokarmiac ;/Taki jej urok, ze jest filigranowa
całe szczescie mloda spi w lozeczku. tylko czasami ja ubujam w lezaczku.
a jak Kubusia do hustawki wsadzasz i ją właczaz to nic nie pomaga?? przeciez takie wibracje to jak w wozku... bo wspolczuje:(( ja bym ocipiala chyba... w najnowszym numerze dziecko jest artykul jak sobie radzic ze zloscia... u mnie pomaga wyjscie z pokoju i wejscie pod prysznic i nie slyszenie jak sie Paulina drze:] ale to jak ma ataki histerii dłuższe niż 2-3 godziny...
Ciemieniucha robi sie od nadprodukcji łoju..skora go za duzo produkuje i sobie nie radzi z jego wydalaniem i od tego robi sie taka skorupa;// dobzre ze nam juz schodzi...
To nie ciekawie. ale pwoiem Ci że Paulina to by chciała zebym ją non stop za rączke trzymala i sie na nia patrzyla:/ ale sama ja tego nauczylam jak nie chciala zasypiac i teraz mam://
haha teraz patrze a ta se ni stad ni zowąd zasnela przytulona do pieluszki:D slodki widok:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry