Widok

LISTOPAD I GRUDZIEń MAMUSIE 2008

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Juz chyba podarujemy sobie liste:0
Otiweramy watek zdjeciami Jasiula z rańca:)

image
i jesscze jedno , naszego smiechulca;)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ach widzę że weekend trwa i wszystkie mamy zajete, my po spacerku dłuuugim aż padliśmy po powrocie, teraz już tylko relaksik w domku
witam weekendowo, dziś Asia w nocy tylko 2 razy na karmienie się budziła, najpierw spala 4,5 h (SZOK!!!) a potem ponad 3. Za drugim razem to już czekałam aż się obudzi bo mi z cycków mleko leciało jak z kranu i bolały jak diabli.
Pogoda dziś beznadziejna, mgła jak mleko, ale zaraz wybedziemy na rodzinny weekendowy spacerek.
Wczoraj maść na krostki poszła w ruch, zobaczymy kiedy będą pierwsze efekty.
dobrze Jaś zdrowy:) ja do 15tej siedze bez męża dobrze że chociaż mały nie dokucza,mam nadzieje ze zaśnie
Hej:0My po wizycie:)-wszytsko ok, tyle, ze jasio to "duzy" chłop..hehe..pan doktor leciutko zasugerował, ze zamiast mleka czasami wode przegtowana-jasne;)chcialby siedziec i slyszec jak Jasio zamiast mleka dostaje wode:)..
Jasiek rozdawla usmiechy panu doktorowi, ale sie wkurzyl jak go wazył-zimno bylo mu i dał koncert;;hehe...Mąz go wzial na rece, to dostal z bańki:)Normalnie jajca :)

Bociany, i BARDZO DOBRZE-tez nie cierpie różu, wszytskie dziewczynki w różach co to by bylo-oczopląs!!
Właśnie fajnie jak dziewczynka ma dresik, jakies brązowe, szare , niebieskie kiecki a nie standard!
Mogłaś Pani powiedziec, ze ona tez nie wyglada po ubraniu aby była kobieta:)hehe...

Ale dzisiaj jestem padneta, niby wizyta u lekarza tylko a tyle z tym zachodu-kombinezon, fotelik, ubieranie, rozbieranie...eh..
ale laska miała tupet, mówić jak mama ma ubierać córcie:)
ehh mąż śpi,Natala śpi a mi się nie chce:)pewnie zaraz się gwiazda obudzi i dobrze,do kąpieli nie ma spania.Dziś musze ją pochwalić ślicznie leży na brzuszku,główke sztywno trzyma i nawet dłuuugo to robi jak na nią;)
Risika dres to prezencior od mojego brata on Natale by tylko w nie ubierał:)))mi się ona też w takiej wersji podoba
ostanio jedna laska w przychodni zwróciła mi uwagę,że nie widać,że moje dziecko to dziewczynka,bo powiinam ją ubierać na różowo!!!!a tego nie robie,nieźle co??:DDDD mi się róż podoba na innych dzieciach ale z mężem nie przepadamy za różem i Natala ma niewiele ciuszków tym kolorze.Ale za mną chodzi miód z cytrynką do picia,zaraz sobie zrobie:]
hej:) Bociany Natalka superowa:D ha i ja sie skusilam i Paulinie kupilam takie samo wdzianko ale na razie za duze jest:)

Pychota pisalam juz ze moja to tez jak aparat widzi to po usmiechu://

ja dzis w koncu zlozylam w redzie wniosek o becikowe. hehe i jakbym mogla dostalabym prace w mopsie. bo sobie z pania pogadalam i mi etat zaproponowala:D:D ale niestety do wrzesnia nie poczekaja:((
no tak..nieliczne zdjecia z usmiechem pochodzą wlasnie z takich walk taty:)

Odnosze wrażenie, że irokez to najmodniejsza fryzurka wsrod dzieciakow:D i kazdemu w niej do twarzy:D Misiowi ostatnio troche włoski sie wytarly wiec chwilowo zaczesujemy sie galdko:D
pychota czasami trzeba odbyć prawdziwą walkę z aparatem w ręku :-) hihi skacze nad nim wygłupiam się żeby tylko zaczął się śmiać, ale nie zawsze wychodzi :-)

Bociany Natula w wersji punk jest cool!!! Kostek niestety jeszcze ma za krótkie włoski na irokeza.... ale nadrobi ;-)
rany.. jak wy to robicie ze sie dzieciaki do zdjec usmiechaja:D? Mis jak tylko aparat zobaczy to od razu pelna powoga i skupienie... glowke trzyma jak chce.. ale w wiekszosc czasu nie chce..hahhah...i znow sie budzi...

jak spojrzałam na fotkę od razu wiedziałam że to Natalka, poznałam po dużych niebieskich oczkach:))
Dziś spacerek tylko godzinka,wczoraj poszalałyśmy;)
Natula dziś pięknie ćwiczy leżenie na brzuszku,tu w wersji punk;)
image
image
Boziu, juz obiad zrobiony Bociany???
ja dopieri ze spacerku sie doczlapałam- lazikowaliśmy dzisiaj sporo czau:)Tyle, ze wiaterek brzydki;/
Jachulo spi, to ja zabiore sie za robote, bo tylko narobic na środku jeszcze w tej chacie zostało!;)
Jeśli chodzi o krostki to one są tylko na policzkach i troszkę na piersiach (malutko) za uszkami nic nie ma. Zamowilam już w aptece maść, po południu odbieram posmaruję tydzień bez zmiany diety i zobaczymy, jak nie pomoże to wtedy ponownie uderzymy do lekarza, ale jestem dobrej myśli że wszystko zniknie.
My już też po spacerku, ale że muszę jeszcze ta maść odebrać to zafundujemy sobie dziś drugi spacer po południu - oj ja to się nalatam ostatnio.
Teraz rzadzę w kuchni i czekam aż Asia zaśnie ale ona coś rozdrażniona, co chwila coś jęczy w łóżeczku.
Majaki mam nadzieje,że się kiedyś spotkamy i poznamy nasze pociechy:)Natala już obudzona,od kilku dni grucha jak gołąb odkryła nowe dżwięki...rybka też za mną chodzi,mniam:)
Bociany - Natalka cudna :-D jak zawsze uśmiechnięte wielkie błękitne oczęta :-) Kostek w nich utonie jak kiedyś pozna Natalkę :-)

Ania super, ze z jasiem wszystko oki :-) niech rośnie zdrowo

co do ząbkowania, u nas tez się już zaczeło, najgorsze, ze nie wiadomo kiedy sie skończy... pierwszy ząbek może wyjść za miesiąc albo za 3 m-ce... buu...

dzis spacerek 2 h zaliczony juz teraz praca, potem obiad - dziś tradycyjnie rybka :-)
ale spadłyśmy...
uff szaszłyki zrobione,leczo też:)))Natula śpi,mamcia ma chwile dla siebie,pewnie zaraz wstanie.Jeszcze pranko roziwesić i na dziś koniec roboty:)
jak za uszkami to nabiał, Kub atak miał jak go jeszcze karmiłam
Amelka, a Asia miala wysypke za na i za uszkami? nam od razu powiedziala ze to pewnie nabial... buuuuu....fakt, buzka wyladniala choc krostki jakies takie bladawe dalej sa... czekam jeszcze tydzien i zaczynam znow od sera zoltego i jogurtu...
Abia super wieści:) Amelko może ta wysypka to faktycznie potówki albo hormonalna, jak sie boisz to może ogranicz nabiał ale nie rezygnuj zupełnie.
my mamy szczepienie 17tego,troche pozno ale tak wyznaczyła pediatra hmmmm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry