Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 08***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witaj Justi !!
ło rety, ale u Was sie dzialo ;/ Mam nadzieje, ze juz lepiej :) ucalowanka dla Sarki ...
u nas dzis tragiczna noc- 4 pobudki, obudzila sie o 4-5 i ani myslala spac, od szostej ryk ... glowa mi peka i padam ze zmeczenia :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
koniec śniegu, zbieram się do wyjścia:))) miłego spacerowania tym mamusiom, które mogą wyjść
oj Bociany zabdaj o siebie bo Natusia potrzebuje mamy na chodzie,
myślałam że już koniec z tym sniegiem ale nic z tego pada i pada, nie wiem czy nam się uda wyjść dzisiaj, jeszcze poczekamy, można przecież i po poludniu spróbować.
Ja ostatnio zasmakowałam w pieczonych domowym sposobem karkóweczkach i schabikach i non stop coś pichcę, już mi nie smakują kupne wędliny - teraz mam cały czas smaka na domowe - właśnie karkóweczkę robię - a pachnie ....mniam już mi ślinka cieknie.
Pychota z tym wzorem apropo kup to chyba racja,Natala walnęła tak,ą jak się patrzy pouśmiechała i poszła spać.Ja ledwo chodzę,próbuje się do lekarza zarejestrować,musze jakoś funkcjonować przecież a w niedziele chrzest.Tona prasowania przede mną zła jestem bo czas jest a nic zrobić nie mogę.ehh
Natulec dziękuje,za życzenia:)
Amelka, zaleznosc miedzy kupa a humorem dziecka jest wprost proporcjonalna:D im wieksza kupa tym wieksza radosc:D mozna by to pewnie nawet w jakis wzror matematyczny ubrac:D:D:D

Przejrzałam w koncu zaległosci o czym plotkowałyscie przez weekend:D

Bociany.. wiem co czujesz..u nas tez podobnie..ale ostatnio zaczeło do mamy (zwlaszcza mojej, meza czuje wiekszy respekt:D) docierac ze dajemy sobie calkiem niezle rade i wiemy co robimy.. a przynajmniej mamcia zaczeła sie troche powstrzymywac:D i wszystkeigo naj dla Natki:)

Justi.. przyznam szczerze ze mimo ze Misio jest w miare spokojny (od 4 tyg. CAŁKOWICIE odstawiłam nabiał) to tez jest mi chwilami ciezko..z mezem czasem sie nawet popszytkamy troche, bo mi cierpliwosci zaczyna brakowac i jak pomysle ze tak z perspektywy czasu od ponad dwoch miesiecy ciagle jedno i to samo ..pranie, sprzatanie, karmienie przewijanie... to siłą rzeczy człowiekowi MA PRAWO rzucić się troche na głowe... najpiekniejsze jest jednak to ze jak popatrzysz na Sarke i jej usmiech albo na zaspaną buzke na Twoim ramieniu to na pewno serce Ci mieknie:D i to jest silniejsze niz cala złość:D Męza brat byl ciezkim dzieckiem.. wyl przez 1. dwa lata.. byli u wielu lekarzy.. az w koncu mu przeszlo samo.

eh... wybrałabym sie gdzies np. do jakiejs restauracji.. tylko gdzie mozna isc z takim maluchem? znacie cos godnego polecenia? Teraz mysle o tej eurece:D a noz sie wybierzemy:)
Wszystkiego na dla Natki:)) jaka ona fajoska, taki bobasek jak malowany.
Ania wyobrażam sobie wasz szpital polowy:)) nieźle to musi wyglądać, ale wiadomo domowe sposoby dużo pomagają na zapchane noski.
Doczekałam się właśnie kupki po całej nocy, Asia zadowolona położyłam ja do bujaczka i jest frajda na maksa - jeszcze nigdy nie była taka zadowolona, śmieje się i uderza w zabaweczki - a gada - ho ho , opowiada co się jej tak podoba
rany... ale ciszaaaaaaaaaa.... rodzinka własnie wyjechała - w walentynki mielismy chrzest... lece sprzatac pobojowisko hihihihi...

pozdrawiamy wszystkie mamy!!!!
Wszytskiego naj dla Naty na 3 miesiecznice:)
Amelka, mała słodka, taka groxna mina u niej na twarzy ciągle;)..wojowniczka mala:)

jasiek odpadł- zjdal ledwo 80ml i spi jak susel, przy łózeczku gar w woda i sola, pielucha na łózeczku, wyglada jak lekarz polowy na urlopie:) D Quinn:)
a to nie kąpiel, nie ta fotka - to "gadanie" z tatusiem
i ulubiona kąpiel

image
tu w bardzo dobrym humorku:))

image
a to nasza wizyta u dziadków

image
witam,
Kostek to jest mega przystojniaczek, oczy i usteczka jak malowane.
Evilek mi też zostało ok 5-6 kg do zgubienia, mam nadzieję że luty i marzec i sladu po tym nie bedzie. Ostatnio też myślę o chrzcinach ale my jeszcze sporo czasu mamy do 24 maja.
Asia ucięła sobie teraz dżemkę, czekam aż zrobi kupkę bo od wieczora nic nie było i pewnie dlatego taka marudna nad ranem była.
Obmyślam się jak się ubrać na spacer bo śnieg pada na maksa.
Piękna Natusia. Zyczonka z okazji 3miesięcy:)

Może ktoś mi podac link do jężyka niemowląt, ten który miałam nie działa:(
hej,z tej strony połamana mama,chyba mnie jakaś rwa kulszowa dorwałą bo ledwo chodzę:/kilka dni krzyż bolał ale dziś to apogeum:/Natusia na macie się bawi ja siedze z nią w pokoju bo nie mam siły jej dzwigać,dziś ze spaceru nici,po pierwsze kręgosłup po drugie ulice zasypane śniegiem.Też nie wiem jak to przeżyje buuuu
Justi mam nadzieje,że Sarce miną wszytskie problemy jak ręką odjął,śliczna z niej dziewczynka:)Kostek podbił moje serducho-słodziutki jest:)Alis fajnie,że urządzacie co prawda,,przymusowo'' sypialnie,my sypilani nie mamy ale nowe łóżko by się przydało:)Ania mam nadzieje,że Jasio pokona katar dzielny z niego facet.
To moje dziecie 3 miesięczne po fajnej nocce cieszy się z rana :))
image
hej.
Ania miałaś rację ze jaskowi coś dolega że tak śpi, no i masz....katar. My wczoraj tez po raz pierwszy użyliśmy fride. bo maluch charczał.
A propo zakupów musze kupić sobie coś na chcrzest Kubusia,mam ambitny plan do kwietnia ważyć znowu 50kg zostało mi tak ok5 do zrzucenia;/
eh,,,spadlysmy znowu;/
Witamy sie z rana..
Nocka ciężka, Jasio katar ma dość mocny co przysnął to go biedaka męczylo to diabesltwo;/..
No, ale od 2 spał ciurkiem, po moich interwencjach:)
Biedaczysko..Robie juz i sól i Eupho, i nawilżam jak doradzały dziewczyny-chyba za daleko sie rozwinął;/
dzwonił do naszgo pediatry i kazał w domu siedzieć- mamma ia, jak ja wytrzymam!!!!!
No, nic na pracy sie skupie i tyle, chociaz podgonie te sterty papierzysk..:)

U nas snieg pada na maxa, i tradycyjnie jedna moja sasiadka- babcia 90lat- pomykała już z rana na zakupki:)-tez bym chciala w takim zdrowiu dotrwac do 90tki:)
Mg, odiwedzilas nas "piemnie"...czy to tylko Twoja reakcja na post majakI?/hehe..Jednak nas czytasz czasem..
Jasio spi od 19:30, padl jak dlugi, a ja zdarzylam przez ten czas prasowanko zrobic i z mezem kolacyjke zjesc pyszną:)

Kurcze, tez by sie wybralo na jakies zakupy, ale nic mi sie woecznie nie podoba, albo jak cos znajde to juz cena z kosmosu!..Juz zauwaylam ze jak cos mi sie spodoba po wielu godzinach, to ma cene kosmiczna albo jest najdrozsze w sklepie...eh..

dzisiaj pewnie jeszce posiedze nad tlumaczeniami, mam z 30 stron do konca tygodnia;/lipa..ale kasa wpadnie konkretna, bo z tej budzetwoy to pozal sie Boze;(:(...

Majaki, Kostek jak akrobata na przewijaku:0huhu
Ale cos zadziwilo Kostka:))
Alis ee hihi cos mi sie powalilo;/ ja zyje w swiecie polityki ubezpieczen spolecznych...bleee

jak Ty beret niebieski to ja poszukam czerwonego... ja tez jestem zalamana musialam sobie kupic spodnie rozmiar L :(((
eee, Risika, ja jutro na zakupy ide, ale znajac zycie, to nic nie kupie, bo we wszystkim bede wygladala jak sumo ;/ straszne mam po porodzie kompeksy, ale sama sobie narobilam. ;/
Tak wiec worek na ziemniory i niebieski beret mnie na baletach czeka ;D hje hje

Majaki, dziekuje za polecenie, ale jutro jade juz mebelki zamowic :)

Lo rety, od 5-ciu miesiecy nie bylam na Gdyni ;/
Hej:))
Maja dziekuje:)) aa chyba wiem o jakim sklepie mowisz. mysmy stamtad kupili łóżko i materaz tyle ze na 195 cm i pzrez to niestety tanie nie bylo:)) ale jest super:D

Justi wspolczuje:(( kurcze ciekawe czy kojarzysz Ize W?? mieszkala blok przed toba i jej synek tez to ma i ma teraz 3 lata i ciagle go to trzyma niestety:((

Alis to co tam sobie kupilas?? jakas kreacje na party? i mnie zdradzisz ze strojem kloszarda?? :PP

ale podla pogoda. my jutro do pediatry mamy isc, ale ciezko w taka pogode a kawalek musimy sie z wozkiem przejsc;/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry