Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 ***25***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka Zosia - szpital Zaspa
7.11: Aga111 - chłopiec Filip, szpital- chyba Kliniczna
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: basiab - chłopiec Krystian
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: _zuzka - dziewczynka - szpital Kliniczna
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah - chłopiec :)
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
18.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA,szpital Kliniczna
21.12: Ivi
24.12: Kamila1869 - dziewczynka Marcelina
25.12: kiccek - dziewczynka Zuzia - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
16.11: Ewwa 16.11 -> 7.10 MAJA 1650g, 46cm, szpital ZASPA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sorku, za dużo mi sie przekleiło z ostatniej listy, ale mam nadzieję, że wybaczycie :)
Salambo, ja pewnie też do końca 37 będę łykać no-spę.

Dzisiejszy dzień jakiś taki dla mnie wymemłany :) Nie wiem co ze sobą zrobić. Musze zaplanować 2 tygodnie, ale co mam robić jeśli nie mogę wychodzić z domu (ew. tylko do lekarza) no a w domu poza pracą przy kompie już mam dość czytania, porządki porobione, echhh :) nudy normalnie nic mi się nie chce, a w tv mam tylko 1 i 2 :DDD
Witamy Lidka :)

Uaktualniam listę w takim razie :))

Hej Asiak, witamy :-)

Na pytania Ci nie odpowim bo się nie prientuję, ale serdecznhie witam Cię na forum w wątku listopadowych i gurdniowych mamusiek :-)

Uaktualniam listę!

Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka ZOSIA - szpital Zaspa
7.11: Aga111 - chłopiec FILIP, szpital- chyba Kliniczna
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: basiab - chłopiec KRYSTIAN
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
14.11: Sajwer - dziewczynka, IWA - szpital Zaspa
15.11: Salambo - dziewczynka EMILIA - bardzo odległy szpital na Solcu
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
20.11: _zuzka - dziewczynka - szpital Kliniczna
20.11: Agoosiaa -dziewczynka - szpital Wejherowo
22.11: gani - dziewczynka
23.11: bogosia - chłopiec JAŚ - szpital Wojewódzki
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah - chłopiec :)
8.12: LidiaM - chłopiec - Kliniczna
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
18.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA,szpital Kliniczna
21.12: Ivi
24.12: Kamila1869 - dziewczynka MARCELINA
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka

ROZPAKOWANE:
16.11: Ewwa 16.11 -> 7.10 MAJA 1650g, 46cm, szpital ZASPA
dziewczyny , również jestem nowa;) nowa i stara, czytam Wasze posty każdego dnia... termin mam na 8.12- chłopiec- planuję rodzić w Szpitalu Klinicznym
do Asiula- ja rodziłam w wodzie w Wojewódzkim 5 lat temu. nie tylko na okres skurczy, tylko poród był do wody. mam zdjęcia (ale nie prześlę;), w ostatniej fazie porodu, jak jest rozwarcie na 5, to pomagają wejść do wanny z ciepłą wodą... tam mi dopiero było dobrze, nawet bardzo, miałam tylko dwa skurcze parte i mała się urodziła. krwi mało (jeśli któraś się obawia), dzidzia czyściutka leży na moim brzuszku, po chwili tata odcina pępowinę i pomagają mi wyjść z wanny. na fotelu "rodzi się" łożysko, które lekarz musi dokładnie zobaczyć.
nie wiem jak się rodzi na fotelu, ale w wodzie było super i naprawdę bardzo miło go wspominam. mąż był przy mnie cały czas. razem z lekarzem trzymał moje nogi na wysokości ud, żeby małej nic się nie stało.
na zdjęciach zapłakana jestem na maxa ze szczęścia;)
jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem...
LidiaM
no właśnie doszłam do tego :)
nie wiem dlaczego wydawało mi się że trzeba w ten rowek wciągnąć tasiemkę, ściągnąć i dopiero jakoś udrapować na tej elipsie :))
mi lekarz powiedział że mam brać no-spę tylko do końca 37 tygodnia,
i tak zamierzam zrobić bo liczę na szybszy poród :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
U góry materiału, gdzie mamy przeszyte jakby 2 takie pasy i rozcięcie po środku, to w to rozcięcie włożyliśmy nóżkę od kółka, a kółko wciągnęliśmy w dolny przeszyty pasek (żeby górny ładnie wystawał :) ) no i kokardka :)
Salambo - my z mężem mieliśmy bekę jeśli chodzi o ten baldachim :) nie potrafiliśmy tego zrobić :))) Ale jak skumaliśmy wreszcie wydało się logiczne. Nie wiem jaki masz, ale u nas trzeba było naciągnąć na ten wyokrąglony pałąk tą zakładkę i się uformowała wtedy elipsa :)
Paula, Ty już jesteś w 38 tygodniu :) Mi lekarka powiedziała, że w 38 to już mogę nawet okna myć, bo już wtedy to przyspieszać bez obaw :) I pewnie wtedy nie dałabym mi już no-spy :)
ja właśnie dzisiaj ścielę łóżeczko, połowę pościeli już poprasowałam :)
wyprasuję jeszcze koszule szpitalne i prawie mogę rodzić :)
głowię się jedynie jak ten baldachim powiesić na stojaku ?
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
A u mnie bóle jak przed okresem się utrzymują, choć nieregularnie, brzuch mi teraz bardzo często twardnieje, ale nie wiem czy powinnam brać na to no-spe. Maluszek ruchliwy :)
Mam już wszystko gotowe, ciuszki ułożone w szafie, torba spakowana (brakuje tylko kosmetyków, wody i kanapki, ale to na samym końcu), nawet łóżeczko gotowe - pościel wczoraj powlekłam, nie wiem czy nie za wcześnie :)
Fotelik i ubranka do zabrania ze szpitala też, ojoj znając życie urodzę później niż wcześniej :)
Miłej soboty dziewczyny!
Dzięki Zabulka :)
Agusia - ten czop, to podobno gęsta wydzielina której jest dużo, galaretowata, może być podbarwiona krwią. Dziewczyny często piszą że to taka duża grudka zbitego śluzu, więc jeśli miałaś mało, to raczej nie to. Poza tym wydzieliny pod koniec ciąży jest jeszcze więcej, ja mam cały czas, do tego plamienie, ale podobno jest ok.
Co do nieobecności faceta, wiem co to znaczy :) Twój wraca w ten poniedziałek? Mój dopiero 31.10 :/ będzie dobrze :)

Witam,
Moja dzisiejsza noc tez nie nalezala do udanych,bo mala tak sie ukladala ze obojetnie na ktorym boku spalam byli mi nie wygodnie i zaraz mnie wszystko bolalo.
Zastanawiam sie jak wyglada ten caly czop gdy odchodzi,bo wczoraj mialam na wkladce troszke sluzu takiego zbitego i sie przestraszylam ze moze to ten czop mi juz odszedł.Moze wy wiecie jak to ma mniej wiecej wygladac?
W poniedzialek na cale szczescie mam wizyte u ginekologa.Bardzo bym nie chciala aby to byl ten czop bo w dopiero w przyszly poniedzialek wieczorem wraca moj maz do domu i tez jestem niesttey sama :-(
Chyba na wszelki wypadek zaczne sie dzisiaj pakowac
Bogosiaa z Ujesciska to 118 i iwecej niestety nie znam, za to z Oruni gornej wiem bo sama tu mieszkam to na pewno 154, ten autobus jezdzi najczesciej, ale oprocz niego 254, 256, 275 i 213, te wszystkie 200 i cos jezdza raz na jakis czas, wiec pewnie i tak trafisz na 154:)a rozklad mozesz sobie sprawdzic na stronie http://ztm.trojmiasto.pl/
Dziewczyny,
Pytanie szczególnie do dziewczyn z początku wątku?
Czy macie jakieś objawy, skurcze przepowiadające?
Jak sie czujecie?Ja zaczynam się denerwować.Wszystko mam kupione, rzeczy poprasowane Moja dzidzia odwrócona główką w dół. Szpital też wybrałam, zdecydowałam się na Kliniczną. Czy któraś z Was też będzie tam rodzić około 14 listopada.
Sama nie czuję, że rymuję :)))
Nie spiesz się tak bardzo, pamiętaj, że mamy podobne terminy a ja chcę dopiero w listopadzie i to najlepiej po 15 :)
Właśnie miałam pierwsze spięcie z bratową :) Ponieważ mąż wyjechał, to chcą koniecznie mnie zabrać do siebie, żeby nikt się nie denerwował. Ale ja nie chcę bo ja pracuję w domu, wszystko musiałabym przewozić i w ogóle najlepiej czuję się u siebie po prostu. No i mały atak miałam na siebie :) Na razie odparty, ale pewnie nie na długo :/
A wcześniej zadzwoniłam do swojej lekarki, bo to plamienie się utrzymuje a ja jestem panikara :) Powiedziała mi że generalnie, jak już na naszym etapie ciąży jest jakieś plamienie, nawet takie bardziej obfite, miesiączkowe, to się tego nie leczy, tylko pacjentki mają leżeć i że to nie zagraża dziecku. Ale jeśli dalej będzie mi się utrzymywało, to mam jechać w poniedziałek rano do Wojewódzkiego ona będzie przyjmowała i mnie przebada, więc zobaczę, poczekam do poniedziałku i jak dalej będę się stresować tym, to pojadę.
Dlatego chciałabym Was zapytać czy orientujecie się jak komunikacją miejską można z Orunii Górnej albo z Ujeściska najlepiej dojechać do Wojewódzkiego w godzinach około 9 rano?

Bo tak teraz się zastanawiam, że skoro kupiłam używane ciuszki i już prane kilkakrotnie to nie powinny mi zafarbować :-)

Coś dziewczynki czuję, że niedługo się rozpakuję :-) (ale mi się rymło:-) )
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Ojjka - ja prałam kolorami w 40st i nic się nie stało :)
Dziewczyny wiem, że pisałyście ale się upewniam : jak mam same różowe rzeczy dla małej to mogę je wrzucić wszystkie do pralki, wstawić na 40 stopni i hurtowo wyprać??
Bo dzisiaj dostałam ostatnią paczkę z zamówionymi rzeczami, są wyprane i pachnące(ale same wiecie, że lepiej po swojemu...)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
a ja sie rozchorowalam, meczy mnie katar i kaszel i juz zadne sposoby domowe nie pomagaja:( zastanawiam sie czy mam isc do lekarza czy na wlasna reke kupic sobie cos w aptece, nieszkodzacego malej oczywiscie...pomozcie
Salambo, to może nospe weź. Ja torbe mam prawie spakowaną, tzn. nie pomieściło mi się wszystko, więc muszę skompresować :)
Pokoik już w miarę gotowy, jak mąż wróci, to dokupimy fotel i regał, a tak to wszystko w miarę przygotowane, chociaż o tym nie myślę :)
W takim razie niedługo się wybiorę, dzięki :)
ja od wczoraj też strasznie źle się czuję, brzuch wydaje mi się taki ciężki, jakby ważył ze 100kg, muszę go trzymać z dołu jak chodzę, bo bym się chyba przewróciła w przód ;) mąż już się przestraszył i kazał mi torbę spakować :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry