Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 - CZ. 13

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Salabmo - dziewczynka
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób
5.12: medullah
11.12: Izulucha
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa
14.12: Perelka82
16.12: mała ciężarówka - dziewczynka
21.12: Ivi
25.12: kiccek
26.12: sara03
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny w CNA na Przymorzu są przeceny maleńkich rzeczy, kupiłam dziś body dwie pary za 12 zł. i czapeczkę taką cieniutką do szpitala za 9 zł
Takie body jak na zdjęciu ;)
http://img300.imageshack.us/img300/8774/1002711.jpg
Dziewczyny mam do sprzedania ubranka po mojej córeczce. Mam ich dwa wory. Praktycznie same firmówki, śliczne, niezniszczone, na każdą pore roku.
Jest to kompletna wyprawka : bodziaki, spiochy, pajace, spodnie, bluzki, bluzy, dresiki, kompleciki i sukieneczki na lato , skarpetki, buciki, rajstopki, czapeczki ... poprostu wszystko :)
Jestem maniaczką w kwestii ubranek więc jest w czym wybierać :)
Idealne na wasze dziewczynki urodzone zimową porą :)
Ubranka można ogladać w centrum Pruszcza :)
POLECAM :)

ja nie spie do 1-2 rano ,tak mi duszno ,budze sie raniutko,niedospana,w nocy koszmary jakies dziwne...nie wyrabiam
kasia siku to ja w nocy chodzę ze 3 razy :)
i nawet jak prześpię całą noc to i tak budzę się niewyspana,
co lepsze godzina 21.00 i ja jestem już nieprzytomna
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Dziewczyny a jak u Was ze spaniem w nocy? ja się przewracam z boku na bok milion razy chyba, przynajmniej raz siku ,a najgorsze są te sny...każdą i całą noc,większych problemów ze spaniem nie mam,ale i tak rano wstaje zmęczona.
Maleństwo czuje jak mnie kopie czasem w nocy,ale jak narazie mi to nie przeszkadza:)
A co do uroków to też myśle,że jeszcze duuużo przed nami... wystarczy,że brzusio jeszcze troche urośnie to ciężko będzie nawet z butami:)
Też tak sobie czasem myślę, że już chętnie bym urodziła :) ale wydaje mi się, że najgorsze "uroki" macierzyństwa jeszcze przed nami :/ ale za to potem będzie wielkie szczęście :)
dziś w nocy mała tak szalała że nie mogłam spać,
smaki macierzyństwa bywają gorzkie i słodkie za razem :)
chciałabym już urodzić, a tu jeszcze tyle czasu :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ooo, super! Dzidzia zdrowa... i uparta od małego :)
A co do kopniaków, to ja ostatnio jechałam SKM'ką do pracy i strasznie chciało mi się siku... Wtedy maluch łupnął mnie w pęcherz i nie było to przyjemne ani trochę... Myślałam, że nie dam rady :(
Wróciłam od lekarza :) Nasze maleństwo od maleńkości jest złośliwe po mamusi i stwierdziło, że nie da pooglądać co ma między nózkami krzyżując je :)
Cóż, kolejne USG za miesiąc, może wtedy kiedy ładnie poprosimy pokaże nam czy będzie Amelką czy Kubusiem :)
Pan doktor wymierzył szkraba i ma 19 cm razem z nóziami :)
Ja też czuję teraz mocniejsze "kick-i", czasem się nawet wystraszę :) a w nocy jak się przekręcam z jednej strony na drugą to boli mnie pęcherz :/
Ja jeszcze tego nie doświadczyłam:) no ale czym dziecko większe tym kopniaki mocniejsze:) wszystko przed nami:)
mała dziś pierwszy raz kopnęła mnie w pęcherz,
traumatyczne przeżycie, o mało się nie posiusiałam :/
co to będzie jak urośnie i będzie miała mocniejszego kopa ?!
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Mnie tez pani doktor uspokajała,że jest okey:) być może będzie należał do tych mniejszych dzieci:)albo urodzi się później niż przewidywany termin.
Dobranoc:)
Kasia, to faktycznie moja mała większa... ale doktor mówił, że w normie, pewnie norma jest w naszym przedziale :) a Julian ładne imię!
Gratuluję wszystkich chłopców i dziewczynek. My nie znamy płci naszego dzieciaczka. Nie chcieliśmy żeby nam pani doktor powiedziała. Poczekamy z tym to następnego usg. Ale jak tak czytam Wasze relacje to też zaczynam być coraz bardziej ciekawa kto u mnie w brzuszku mieszka :)
Sara03 mam wózkowy mętlik w głowie :( Czytałam Twój post o siedzeniu kubełkowym, ale zupełnie nie przyszłoby mi do głowy, że to problem tzn. nie patrzałam na to oglądając wózki. Muszę bardziej zgłębić temat.
Bogosiaa życzę udanego wypoczynku!!
Bogosiaa gratulacje. Ja chyba zrezygnuję z 3D bo mój lekarz robi zwykłe USG a później przełącza na 3D i razem z wizytą kasuje 70-80 zł
Baw się dobrze, uważaj na siebie i pozdrów ode mnie moje ukochane góry :)
Ja też już jestem po USG u Doeringa :) Potwierdzam, że będzie chłopiec, mamy zdjęcie dużych jajeczek i armatki pomiędzy nimi :))) Zdrowy, 450g, ruchliwy i kopie jak Maradona :) Paula - doktor chyba faktycznie miał gorszy dzień, ale nie było źle, choć poprzednio był milszy :) Ale za 10 tygodni pewnie pójdziemy ponownie, tyle że nie na 3d, bo uważam po dzisiejszym badaniu, że to bajer, bo pomiary i wszystko robił praktycznie przy zwykłym usg, dopiero zdjęcia i filmik przy 3d, tzn filmik mamy z całości nagrany. Zapłaciliśmy 260zł, ale faktycznie zwykłe usg kosztuje 140zł + 20zł za nagranie płytki. A więc będziemy mieli SYNKA :))) cudnie :) A jutro wyjeżdżamy na 2,5 tygodnia na urlop, najpierw na Mazury do moich Rodziców, a w poniedziałek w góry i wracamy 1sierpnia na wesele, więc pewnie tylko wieczorkami będę się odzywała. Więc trzymajcie się kochane ciepło i odpoczywajcie. Postaram się na bieżąco lukać do Was. Pozdrowionka :)
U mnie dziewczynka Amelia, chłopiec Jakub a może Filip jeszcze nie wiemy
z męskich podoba mi sie Kryspin mocno(to tak w razie czego)ale męzowi niestety nie
Liwia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry