Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 - CZ. 13

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Salabmo - dziewczynka
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób
5.12: medullah
11.12: Izulucha
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa
14.12: Perelka82
16.12: mała ciężarówka - dziewczynka
21.12: Ivi
25.12: kiccek
26.12: sara03
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Paula ja jeszcze nie mialam robionej glukozy.
Mamy już nowy wątek-14:)
Wynik glukozy po godzinie wyszedł 162 czyli ponad normę, zdaje się, że będę musiała powtórzyć :/ czy któraś z Was też powtarzała? Mam nadzieję, że to nie oznacza cukrzycy ciążowej :/
Z takich "bieliźnianych" zakupów polecam Wam dziewczyny sklep Pepko, u mnie jest w Sopocie w Almie na piętrze. Są bardzo ładne kaftaniki za 6,90 zł szt. i śpioszki, ręczniczki, body.. dobre gatunkowo i ładne.

Ja kupiłam mojej małej przepaseczkę materiałową z kokardką - taka fioletowa, nie mogłam się powstrzymać choć zimą i tak nie będzie w tym chodzić :)

No i byłam też rano na glukozie, wzięłam pół cytryny, sam roztwór do wypicia nie był najgorszy, a z cytryną już w ogóle, ale czekanie godzinne mnie lekko dobiło, bo byłam na czczo (tak mi pani w rejestracji kazała), i ta glukoza mi się odbijała .. nieprzyjemne, ale do przeżycia!
Ja się ograniczam do tych najbardziej potrzebnych rzeczy,jeśli chodzi o ubranka to potrzebuje jeszcze pare kaftaników i jakieś półśpioszki może, a troszke później kupie jeszcze coś cieplejszego do ubrania i kombinezon bo jak narazie nie ma nic ciekawego w sklepach na jesienno-zimowy czas. Maluszki szybko rosną, a poza tym zawsze się jeszcze coś dostanie od rodziny i znajomych:) nie ma co szaleć i tak jeszcze trzeba kupić wózek,fotelik,łóżeczko,pościel i kupe innych rzeczy...
ja nie chodzę po sklepach bo mojemu kontu grozi debet ;)
boję się, że przegnę w kupowaniu w rezultacie zupełnie niepotrzebnych ubranek, a tu kasę na szczepionki trzeba składać, bo jak zobaczyłam ich ceny to o mało z fotela nie spadłam :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja byłam wczoraj na malych zakupkach...kupilam znowu 2 pajacyki i śpiochy...ale dla dziewczynek te ciuszki teraz to są naprawde przesłodkie:)szczegolnie te na lato:)sukieneczki ,falbanki, czapeczki:) ... no,ale dla naszych chłopców też rożne cudeńka można znaleźć:)
no izulucha, gratuluje ogromnie!!! fajnie, że będzie dziewczynka, może się teraz otworzy worek z " dziewczynkami " :)
No super, gratulacje!
to super :)
gratuluję zdrowej dziołchy ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

izulucha to gratulacje:) dziewczynki muszą teraz nadgonić naszych chłopcow:)
czesc,

wczoroj bylam na polowkowym i baby zdrowiutkie, mierzy 19cm i mam dziewczynke. normalnie szaleje ze szczescia, do tego mala gimnastyczka, bo b. ruchliwa i do tego gibka, do tego mamy 7 minutowy film na Dvd,wiec pokazemy rodzince...

pzdr
co do zwolnień, to dziewczyny żaden lekarz nie wystawi Wam dłuższego zwolnienia niż na 30 dni, bo nie może;

a co do glukozy - ja musiałam powtarzać - miałam glukozę 75g, na czczo w porządku a po 3 godzinach 143 (norma do 140). Glukoze w większości przychodni trzeba kupić w aptece i z nią wybrać sie na badanie. A żeby wynik był rzetelny, to NIE MOŻNA pić ile dusza zapragnie - po wypiciu pysznego drinka można kilka łyków żeby zabić słodki smak i tylko wtedy kiedy Was zemdli kilka łyków. Nie powinnyście tez przez tę godzinę czy dwie biegac po sklepach, sprzątać czy spacerować - ruch obniża poziom cukru we krwi - powinno się siadnąć na tyłku i czytać gazetkę ;-)
Co do zwolnień, to mój lekarz też nie wystawia chyba długich... Wystawia na miesiąc, a potem nowe zwolnienie. Na wizytę i tak co miesiąc się chodzi, więc nie potrzeba zwolnienia od razu do końca ciąży...
rybalon to akurat wiem :)
ale lekarz mi takie argumenty przedstawił, nie wiem czy w ten sposób on siebie chroni, że niby nie wystawia długich zwolnień :(
nie będę się z nim kłócić, pójdę do ortopedy po zaświadczenie,

ja niestety się dowiedziałam, że sama mam kupić glukozę,
ale ja chodzę do przychodni przyszpitalnej, a w szpitalu wiadomo bieda :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salombo - odnośnie zwolnień - teraz pozmieniali przepisy , kiedys było że jak przekroczysz 180 dni zwolnienia to idziesz na komisję do ZUS ale specjalnie dla cięzarowek chyba :-) podnieśli ten pułap na 270 dni czyli pełne 9 m-cy mozna byc normalnie na zwolnieniu i nie chodzisz na komisje do ZUS
to o to chodzi... idziesz do labo i tam Ci dadzą glukozę. Cytrynę weź lepiej..
Dziewczyny ja mam zrobić teraz glukozę na czczo, czy to właśnie chodzi o wypicie bo nic mi lekarz nie powiedział... Czy mam kupić tą glukozę co i jak, czy to chodzi na razie o inne badanie.
ja moglam pic tylko wode niegazowana bez ograniczen, po glukozie, zadnej cytryny itp...
elo ja byłam na badaniu i niestety poziom nie zadawalający po godzinie od wypicia glukozy (mozna wcisnąć sok z połówki cytryny - taka słodka lemoniadka :) miałam 169 a 10 min póżniej 159 no i teraz powtórka glukozy - ale dietę juz musze trzymac jak cukrzyk - sama nie wiem co mam jeść ;/
Bez wody oczywiście :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry