Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 2009 - CZ. 13

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Salabmo - dziewczynka
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób
5.12: medullah
11.12: Izulucha
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa
14.12: Perelka82
16.12: mała ciężarówka - dziewczynka
21.12: Ivi
25.12: kiccek
26.12: sara03
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Paula ja jeszcze nie mialam robionej glukozy.
Mamy już nowy wątek-14:)
Wynik glukozy po godzinie wyszedł 162 czyli ponad normę, zdaje się, że będę musiała powtórzyć :/ czy któraś z Was też powtarzała? Mam nadzieję, że to nie oznacza cukrzycy ciążowej :/
Z takich "bieliźnianych" zakupów polecam Wam dziewczyny sklep Pepko, u mnie jest w Sopocie w Almie na piętrze. Są bardzo ładne kaftaniki za 6,90 zł szt. i śpioszki, ręczniczki, body.. dobre gatunkowo i ładne.

Ja kupiłam mojej małej przepaseczkę materiałową z kokardką - taka fioletowa, nie mogłam się powstrzymać choć zimą i tak nie będzie w tym chodzić :)

No i byłam też rano na glukozie, wzięłam pół cytryny, sam roztwór do wypicia nie był najgorszy, a z cytryną już w ogóle, ale czekanie godzinne mnie lekko dobiło, bo byłam na czczo (tak mi pani w rejestracji kazała), i ta glukoza mi się odbijała .. nieprzyjemne, ale do przeżycia!
Ja się ograniczam do tych najbardziej potrzebnych rzeczy,jeśli chodzi o ubranka to potrzebuje jeszcze pare kaftaników i jakieś półśpioszki może, a troszke później kupie jeszcze coś cieplejszego do ubrania i kombinezon bo jak narazie nie ma nic ciekawego w sklepach na jesienno-zimowy czas. Maluszki szybko rosną, a poza tym zawsze się jeszcze coś dostanie od rodziny i znajomych:) nie ma co szaleć i tak jeszcze trzeba kupić wózek,fotelik,łóżeczko,pościel i kupe innych rzeczy...
ja nie chodzę po sklepach bo mojemu kontu grozi debet ;)
boję się, że przegnę w kupowaniu w rezultacie zupełnie niepotrzebnych ubranek, a tu kasę na szczepionki trzeba składać, bo jak zobaczyłam ich ceny to o mało z fotela nie spadłam :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja byłam wczoraj na malych zakupkach...kupilam znowu 2 pajacyki i śpiochy...ale dla dziewczynek te ciuszki teraz to są naprawde przesłodkie:)szczegolnie te na lato:)sukieneczki ,falbanki, czapeczki:) ... no,ale dla naszych chłopców też rożne cudeńka można znaleźć:)
no izulucha, gratuluje ogromnie!!! fajnie, że będzie dziewczynka, może się teraz otworzy worek z " dziewczynkami " :)
No super, gratulacje!
to super :)
gratuluję zdrowej dziołchy ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

izulucha to gratulacje:) dziewczynki muszą teraz nadgonić naszych chłopcow:)
czesc,

wczoroj bylam na polowkowym i baby zdrowiutkie, mierzy 19cm i mam dziewczynke. normalnie szaleje ze szczescia, do tego mala gimnastyczka, bo b. ruchliwa i do tego gibka, do tego mamy 7 minutowy film na Dvd,wiec pokazemy rodzince...

pzdr
co do zwolnień, to dziewczyny żaden lekarz nie wystawi Wam dłuższego zwolnienia niż na 30 dni, bo nie może;

a co do glukozy - ja musiałam powtarzać - miałam glukozę 75g, na czczo w porządku a po 3 godzinach 143 (norma do 140). Glukoze w większości przychodni trzeba kupić w aptece i z nią wybrać sie na badanie. A żeby wynik był rzetelny, to NIE MOŻNA pić ile dusza zapragnie - po wypiciu pysznego drinka można kilka łyków żeby zabić słodki smak i tylko wtedy kiedy Was zemdli kilka łyków. Nie powinnyście tez przez tę godzinę czy dwie biegac po sklepach, sprzątać czy spacerować - ruch obniża poziom cukru we krwi - powinno się siadnąć na tyłku i czytać gazetkę ;-)
Co do zwolnień, to mój lekarz też nie wystawia chyba długich... Wystawia na miesiąc, a potem nowe zwolnienie. Na wizytę i tak co miesiąc się chodzi, więc nie potrzeba zwolnienia od razu do końca ciąży...
rybalon to akurat wiem :)
ale lekarz mi takie argumenty przedstawił, nie wiem czy w ten sposób on siebie chroni, że niby nie wystawia długich zwolnień :(
nie będę się z nim kłócić, pójdę do ortopedy po zaświadczenie,

ja niestety się dowiedziałam, że sama mam kupić glukozę,
ale ja chodzę do przychodni przyszpitalnej, a w szpitalu wiadomo bieda :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salombo - odnośnie zwolnień - teraz pozmieniali przepisy , kiedys było że jak przekroczysz 180 dni zwolnienia to idziesz na komisję do ZUS ale specjalnie dla cięzarowek chyba :-) podnieśli ten pułap na 270 dni czyli pełne 9 m-cy mozna byc normalnie na zwolnieniu i nie chodzisz na komisje do ZUS
to o to chodzi... idziesz do labo i tam Ci dadzą glukozę. Cytrynę weź lepiej..
Dziewczyny ja mam zrobić teraz glukozę na czczo, czy to właśnie chodzi o wypicie bo nic mi lekarz nie powiedział... Czy mam kupić tą glukozę co i jak, czy to chodzi na razie o inne badanie.
ja moglam pic tylko wode niegazowana bez ograniczen, po glukozie, zadnej cytryny itp...
elo ja byłam na badaniu i niestety poziom nie zadawalający po godzinie od wypicia glukozy (mozna wcisnąć sok z połówki cytryny - taka słodka lemoniadka :) miałam 169 a 10 min póżniej 159 no i teraz powtórka glukozy - ale dietę juz musze trzymac jak cukrzyk - sama nie wiem co mam jeść ;/
Bez wody oczywiście :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry