Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE ***36***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nam nowy i zaraz lista.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja siedzę z masakrycznym dołkiem...zapłakana, obsmarkana, hormony szaleją...

ee,to ja mam tak codziennie od poczatku ciazy.... I nie wiem kiedy to minie,pewnie nie szybko...A jeszcze ta jesienna pogoda powoduje jeszcze wiekszy dół...

Dzięki, Ania :)
Fakt, kilku tych Jaśków będzie :) U nas z wyborem imienia dla dziewczynki poszło super szybko, nad chłopięcym musieliśmy się nabiedzić, bo założyliśmy sobie, że musi się pisać i wymawiać jednakowo po polsku i fińsku... Do wyboru był jeszcze Otto, Daniel i Emil - czyli nie za wiele. A Jasiek jakoś ładnie nam z nazwiskiem brzmi :))

Alis, co Ty?? W dupsko zaraz dostaniesz!!!!!...Eh te nasze hormony, moja mysz do kompa za to dzisiaj przeszła" chrzest bojowy" i jest do wymiany-wkurzyłam sie pare razy nad porąbanymi tłumaczeniami i walnęłam nią az zahuczało...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jeny niech ten mąż wraca i mnie nad to morze wywiezie, tam sie chociaz "wyhasam":)hehe

uuuu niby z nazwiskiem sie sklada:P ja to go nawet wymowic nie potrafie ale skoro tak mowisz:)))

Kochana, Ty nie żartuj - po prostu trzeba je przeczytać tak, jak jest napisane, łatwizna ;)

A przy okazji: będziesz jutro na SR? Bo jeśli tak, to przypominam o książeczce ubezp. :P

bede bede o ksiazeczce narazie pamietam, widzialas na 2 forum, dostalam dzisiaj skierowanie na badania-niezle co?

Widziałam, oni tam naprawdę mają niezły b... Pewnie polecieli z jakiejś listy zbiorczej i nawet nie spojrzeli, kogo tam mają..

A ja jestem przeziębiona - katar i bolące gardło, buu.... Poza tym latam i wywołuję zdjęcia z sesji brzuszkowej (Pod Filarami na moich plikach zepsuła się maszyna do dużych odbitek...), załatwiłam wydruki książeczek RUM z nowym adresem, podałam nowy adres w przychodni, itd. I na sam koniec cudnego słonecznego dnia ;-) się wkurzyłam. Odebrałam z poczty list polecony z zusu - postanowili sprawdzić "prawidłowość wykorzystania zwolnienia lekarskiego" przeze mnie i w wziązku z tym mnie odwiedzili - ale mieli pecha (albo ja miałam), bo pukali pod stary adres. I teraz mam złozyć wyjaśnienie, czemu mnie nie było. Ech.... Wyjaśnienie prosta sprawa, szczególnie, że:
1. Akurat w tzw. międzyczasie zameldowałam się na nowym miejscu, więc OFICJALNIE ;-) tu mieszkam. Ale nie mam jeszcze dowodu posobistego, tylko kwit ważny 2 miesiące poświadczający fakt zameldowania.
2. Mogą mi "skoczyć", bo mam w zwolnieniu, ze "mogę chodzić".

Olszewska przez telefon się zdziwiła, ze ciężąrną zus nęka, ale stwierdziłyśmy, ze to pewnie przez moją działalność gosp. ktrą prowadzę od stycznia 2007, czyli ledwo nabrałam uprawnień do zasiłku chorobowego.

I pogoda do dupy, do tego wszystkiego....

Fotografia:

I cała reszta:

ojoj, no to akurat znalazlas sie w tych pechowych ciężarówkach sprawdzanych przez ZUS, to naprawde rzadko się zdarza ;/. Nie przejmuj sie, slyszalam, ze ostro sie czepiaja przy drugim razie nieobecnosci, przy pierwszym jest spokój.

Ojj z nóg padam ,nałaziłam się z kumpelą,4 h zeszło,leże i nawet palcem nie kiwnę hi hi rozpadało się na maksa,ale wisi mi to,nie muszę wychodzić na szczęscie.Małżon będzie po 22 więc sobie chyba ,,M jak miłość'' zapodam,a co:) czy jest jakiś wykład z SR w tym tygodniu???

Alis, ale to oznacza, ze ja nawet do sklepu iść nie mogę, czy na spacer z synkiem, skoro nie mam zaznaczone, ze mam leżeć?? Ciekawi mnie to strasznie....

No, ale nic, jutro będe wyjaśniać. Wkurzyli mnie, bo kokosów to ja na tym zolnieniu nie zbiję - nadal płacę zusowi składki, więc "do przodu" będę jakieś 100 zł, strasznie się nudzą w zusie, skoro takimi jak ja "klientami" się zajmują ;-). Musiałabym być niezbyt mądra, zeby kombinować i sciemniać, gdy w grę wchodzą takie marne pieniądze.

Fotografia:

I cała reszta:

zawsze twierdzilam ze ZUS to najbardziej złodziejska,czepialska i upierdliwa instytucja w tym kraju. Ale jak oni są nam cos winni to sobie mozna czekac tatka latka...

Co do Zusu to mnie sprawdzili jak im tylko pierwsze zwolnienie wysłałam,teraz cisza.Kurcze grosze płacą a czepiają się...na szczęscie też mam,na zwolnieniu,że chodzić mogę,sprawdzali mnie w pracy,nawet się nie przedstawili i pytali się o mnie-oczywiście mnie nie było.
Właśnie Natalka wypina nogę sobie:)

mnie ani razu jeszcze nie sprawdzali ,ale smieszni są z tym sprawdzaniem naprawde .

Może dlatego,że tak jak Justyna,mam działalność.ehh
Justyna już niedługo nasze brzuchalki porównamy:DDD

bociany-kurcze,ja nie umiem rozróżnic u mojej małej kiedy kopnie nogą a kiedy uderzy rączką...a prostowanie nóżek to juz kompletnie niewiem jak odczuc.Niewiem ja jakas nieczuła jestem czy co.....:(

Justi,wczoraj akurat mi lekarka wytłumaczyła jak mała leży i to dlatego:)też nie wiedziałam co jest co,śmiesznie jak takie,,coś'' wystaje na brzuchu:)

no tak,ale dzidzius przeciez czesto sie przekreca i moze lezec roznie,moze zmieniac pozycje co jakis czas i wtedy niewiem gdzie rączka,gdzie nóżka,gdzie tyłeczek....:)

Prawda,mała wiem,że głowke ma na dole,rączkami to tak delikatniej rządzi a nóżką to konkretnie:] a jak wypnie pupe to balonik się robi.Każda dzidzia inaczej fika:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry