Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 55 ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Założę nam nowy na jutro:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
***LISTOPAD***

1) Ania1979----------------- > 1 listopad, chłopiec:) - Jaś (OM 29.10.:)..)
2) Risika --------------------- > 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
4) Kasia26 2----------------- > 6 listopad
5) Alis ------------------------ > 10 listopad, dziewczynka, Amelia :)
6) JustynaArt --------------- > 11 listopad chłopiec:)
7) Majaki--------------------- > 13 listopad, chłopak, Konstanty
8) joanka -------------------- > 16 listopad
9) bociany ------------------- > 19 listopad, dziewczynka:)Natalka -ZASPA
10) _m_g -------------------- > 21 listopad, chłopiec, Kliniczna
11) fiona2-------------------- > 21 listopad
12) mona1346-------------- > 21 listopad, dziewczynka
13) Kasiek01 ---------------- > 23 listopad, chłopiec:)
14) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara
15) Daliaa -------------------- > 27 listopad, dziewczynka, Dalia
16) goralka------------------- > 29 listopad

***GRUDZIEŃ***

17) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
18) pychota------------------- > 3 grudzień, chłopiec:)
19) evilek --------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Kubuś:)
20) Finka---------------------- > 10 grudzień, chłopiec, Jaś, Zaspa
21) justi30-------------------- > 12 grudzień,dziewczynka Sara:) W-wo
22) megus ------------------- > 16 grudzień
23) joann--------------------- > 20 grudzień, dziewczynka Oliwia
24) agata84------------------ > 24 grudzień
25) amelka111--------------- > 30 grudzień, dziewczynka Joanna

u mnie wszystko ok z ciaza, nie ma zagrozenia, ale chce rodzic w szpitalu tam gdzie przyjmuje moj lekarz i akurat w weekend ma dyzur ( a jest to w innym miescie niz mieszkam) jutro rano zrobi mi jeszcze badania i zadecydujemy co dalej, a z drugiej strony we wtorek wyjezdza moja siostra na 3 miesiace a chcialaby jeszcze tez zobaczyc dziecko

Witam z rana :-D

odnosząc się do wiadomości aniag ciekawa jestem, jak duży wpływ ma psychika matki na ustalenie dnia porodu dziecka - czy można "zaplanować" termin porodu ? :-) czy poród rozpoczyna się nagle i wcześniej, nie wiesz kiedy to będzie..?.hmmm...

Na dobry początek dnia
W odpowiedzi na wczorajszą lekcję w SR odnośnie stwierdzenia, iż tatusiów należy angażować w opiekę nad dzieckiem, polecam:

http://www.funportal.pl/Dzieci_i_ojcowie/7ff2e603/podglad.html

Pozdrawiam
Witam,
Aniaq-czyli rodzenie na zamowienie:) No fajnie , fajnie..
Ja po nocce-rano wstalam z mezem o 5, bo juz spac nie moglam ale jeszcze łupnęłam na 2 godzinki. Sniadanie w siebie wciskam bo kurcze nie mam znowu od rana apetytu;/

cześć,no to pospałam trochę,chociaż nie wiedziałam jak się ułożyć,mała w nocy troche fikała teraz śpi.Na razie jeść mi się nie chce,poleniuchuje trochę:)))należy się!

Ale jakie nóżkimam chude od 2 dni-jenki, juz zapomnialam jak takowe wygladaja u mnie!!!!
Ciekawe, od czego to...

Na porodówke się szykujesz,jak modeleczka wyglądać będziesz:P

Cześć wszystkim!

Daliaa, hehe, takie maseczki powinni rozdawać gratis ;) Już widzę te sceny u nas w domu :P . Mój M. miał niewyraźną minę na widok fridy, więc o przewijaniu wolę nie myśleć :))

Ania, Twój organizm może już się zakręcił i wracasz (jeszcze przed porodem) do stanu przedciążowego :)

Daliaa film rewelka:DDD
ale nie chce mi się wstać!leń mnie opanował potworny..

dzień dobry mamusie:) u mnie noc też ok, wstałam o 7mej i już nie wiem co z sobą robić tv ogladałam, książkę czytałam...
Ania może faktiko Twoj organizm szykuję sie wielkiego dnia:)
Bociany ja u siebie też zauważyłam siarę w piersiach, przezroczysty płyn, jak nacisnę sutki to się pojawia, no i odkryłam jeszcze ze mam piersi pocięte rozstępami na maxa:(wiecej niż myślałm

U mnie siary BRAK!
Rozstepów tez0- o dziwo! I niech tak pozostanie***

hej:)) Evilek ja tez mam na piersiach rozstepy... hehe piersi jako jedyne mustella katowalam i duupaa:(( ale ostanio juz mi zbladly i nie wyglada to tak tragicznie:/ a wczoraj zauwazylam jednego rozstepa na brzuchu!! A fe... musze juz urodzic zeby sie wiecej nie zrobilo:D a siare to ja mam jak ancisne a tak samo nic nie cieknie ;] ehh od wczoraj boli mnie tak leb ze zdycham :/ i po wczorajszych wojzach zatracilam chyba umiejetnosc poruszania sie :D

witam:) U mnie narazie tak jak u Ani-zero siary,zero rozstepów :D
Wlasnie Ania-no ja niewem co Cie tak dziwi..wkońcu trzeba jakos wyglądać wsrod ludzi wiec Twoj organizm pewnie to rozumie hehe;-)
Apropo pytanie z nieco innej beczki:Dzis mnie oświeciło i przypomnialam sobie,ze w tym roku wogóle nie zdazylam wykorzystac urlopu wypoczynkowego i tak sie zastanawiam czy ja moge wymagac od pracodawcy,zeby mi za niego po prostu zaplacił? Wiem,ze moge go zatrzymac do przyszlego roku,ale po co...W przyszlym bedzie nastepny a kasa mi sie przyda...Orientujecie sie moze w temacie?

hej dziewczyny.

Co do rozstępów (strasznie przybrałam na wadze, ponad 20 kg) - u mnie brak rozstępów na brzuszku i udkach. Jedyne miejsce z rozstępami to niestety cycuszki... :-( mimo, że traktowałam je preparatem....ehh....

Ciekawe jak szybko po porodzie wrócę do swojego rozmiaru, bo teraz czuję się jak "foczka" :-)

Pozdrawiam
A nie lepiej po macierzynskim sobie "walnąć" ten urlop?? Bedziesz wolalal zostac z Sarka w domu a kasa, rozplynie sie w mig;/..Ja tak uwazam..

jak foczka:)Ja sie czuje jak czołg:P Kurcze,rozstepy na piersiach...nie chceeee..:] W sumie tylko przez pierwsze 5 miesiacy sie smarowalam roznymi cudami a na piersiach wogole niczym.potem juz mi sie nie chcialo.mysle,ze to jednak jest uzaleznione indywidualnie od organizmu.

Hej Justi - pracodawca szybciej wyśle Cię na urlop niż ekwiwalent wypłaci. Podejrzewam, że doliczy Ci się ten czas do macierzyńskiego, co z resztą jest fajnym rozwiązaniem - dłużej będziesz z dzidzią :-)
Ania-no w sumie tez dobry pomysł.... Kasa to mi jest potrzebna i teraz i potem... Musze pogadac z ksiegową i zapytac co ona by mi proponowala lepiej.

ja mam tez niewykorzystany urlop, ale bede chciala ekwiwalent pieniężny za niego, bo ja wiem, ze do banku do pracy juz nie wróce. ;/ Ja dzis od rana jeste, trącana nózią przez moja malutką, chyba daje znac, ze juz by chciala sie na światku pijawić :) Bylam tez u ginki, zostawila mnie pod dobrą opieką, bo akurat na urlop idzie ;/ grrrrrrr

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry