Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 55 ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Założę nam nowy na jutro:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
justi odpoczywaj, weżnospę jak bardzo się brzuch stawia.
Czekam właśnie na męża żeby mi te frytki zrobił:) zamówiłam też lody, ma mi kupić w drodze do domu, jogurtpowe z owocami leśnymi, mniam mniam.
Rany ok 20 kg przytyje jak tak dalej będę jadła:):) ale co tam, póżniej będę sie katować, teraz mpgę pofolgować.
Bociany a Twój brzuszek to w porównaniu do mojego to 1/2 mniejszy jest, ja to mam balon jak nic, cięzko już mi z nim, ale i tak lubię ciążę

szczerze mowiac przez cala ciaze ani razu nie bralam nospy..nawet nie mam w domu:]wstyd sie przyznac...bo powinnam miec.. w razie czego...
No nic...wymyslilam ze jesli mi smecta nic nie zdziala na te biegunke przez weekend to pojade do szpitala i niech zobacza co sie tam dzieje-wkoncu od tego są :]

Eh, zjadłam w koncu cos porzadnego:)Obiadek pyszny!
Teraz muzyczki posłucham, i troche odpoczne...Mąż cos grzebie w domu jak zwykle, a ja mam czas dla siebie...

Justi, jasne ze tak, jedz, niech sprawdza:)

No ja też już zaczynam weekendowe lenistwo, nareszcie, tylko jeszcze jutro rano SR i potem laba z mężusiem.
pytanie do Was:czy macie bóle tzw krzyżowe połączone z mocnymi bólami pachwin??

justi Twoje pytania mnie przerazaja - sa jakies takie typowe porodowe:D
Ty juz takie bole masz?

niestety mam..i im wiecej o tym szukam..czytam w necie...albo rozmawiam z kumpelkami ktore juz rodzuly to tym bardziej niewiem juz co myslec...Moja ginka twierdzi ze te straszne bole pachwin to normalne bo wszystko sie w srodku rozciąga...a bole krzyzowe tez normalne bo jestem niska a kilogramy robia swoje.Jednak coraz mniej przekonuje mnie jej spokój...Moze po prostu nie chciala mi powiedziec co naprawde mysli i tylko kazala przyjsc na wizyte za 3 a nie za 4 tyg....
Rozumiem więc,że Wy nie macie jeszcze takich dolegliwosci ktore opisuję?(podobno one sie pojawiaja na jakies 3-4tyg przed porodem)

ja ja widzisz na suwaczku jestem dokladnie 4 tyg do porodu i nic takiego u siebie nie zauwazylam...jeszcze:) narazie jest ok, dobrze spie, raczej nic mnie nie boli...czasem mam dzien gorszy ale jakos trzeba i wtedy zyc:D

rety..nic Cie nie boli??? ja ledwo sie ruszam taki mam ból w krzyzach i pachwinach..O nocy nie wspomne....a i nawet w dzien jak sie poloze na chwile to po 15 min wstac nie moge..az łzy lecą czasem... Nawet jak ide z pokoju do kuchni to boli jak niewiem....
Rety....co to sie dzieje... No ale w poniedz.ginka twierdzila,ze szyjka dluga i zamknieta... tyle ze Sarka ułozona główką w kierunku wchodu szyjki...
A u Ciebie jakie ulozenie dziecka?

no nic,ide spac...nastepna ciezka nocka przede mną:/ To czekam jutro na Wasze odpowiedzi na moje pytanie. Cos nawet Ania zniknela...hmm... dobranoc.

u mnie do porodu bliziutko i nic takiego nie mam jak Ty Justi :) ojojo, Ty uwazaj na sibie, zeby sie nie rozpakowac za szybko !! Ja dopiero pol odzinki temu wrocilam od Mamki, teraz kompu i idziem spac :) Milej nocki !!!

a ja jeszcze na koniec dopiszę, ze od dwóch dni mam niżej brzuszek, co podobno oznacza, ze poród się zbliża, podobno max 2 tyg. zobaczymy, a co do bóli porodowych - jak byłam w szpitalu to położne mówiły, ze są dwa rodzaje bóli, które zwiastują, ze poród się zbliża, albo w dole brzucha - jak na okres, albo w krzyżu
Witam z rańca sobotniego w mega dobrym humorze!!!
Mowie Wam, cos zwiastuje mi i to blisko ten porod-wstałam "śpiewająco", jak szpileczka wyskoczyłam z wyrka, męża nawet obudziłam zamiast budzika,psa nakarmiłam a zawsze robi to M. energii FULL!!!!!!!!!!
Normalnie jakby mi cos w nocy wstrzyknęli:)...
Zobaczymy, jak to się w ciągu dnia przełoży..a brzuchol to mam dzisiaj mega nisko....hmmm

Witam serdecznie

Aniu - ja tez mam dzisiaj POWER FULL :-) dzisiaj są MOJE URODZINY :-)

wspominam imprezę urodzinową rok temu, zastanawiam się jak będzie dzisiaj :-) To wyjątkowe urodziny - pierwsze w Trójkę (jedno w brzuszku).

Pozdrawiam Was serdecznie i jadę na zakupyyyy, spędzę cały dzień w kuchni aby gości wieczorkiem zaskoczyć.

Pozdrawiam
Część dołączam do dziewczyn z powerem:))też takiego posiadam:))obudziłam się rześka,mała poboksowała brzuch i wściekle głodna-śniadanko zaliczone:))
Daliaa wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek,dużo zdrówka miłości,spełnienia marzeń i lekkiego porodu:)
Justi mam 3,5 tygodnia do porodu i nie mam żadnych bóli i innych objawów,jeszcze pierwsza z nas się rozpakujesz:P

Bociany - bardzo dziękuję za życzenia !!! szczególnie przemawiają do mnie te dotyczące zdrowia i lekkiego porodu :-))))
Happy , happy:) Dla Dalii:)
A ja zaraz korkuje-ze tez mam siły na uczenie, eh, sama siebie podziwiam:)

Sto lat, sto lat Dalia !!
Dzis chyba jakis dobry dzionek, bo ja tez peln energii sie obudzilam.Zmykam zaraz na ryneczek nasz rumski po swieze owocki, potem imieninki cioci i proba Chrztu . Ajajaj, i tak dzionek zleci. Milej soboty dziewczynki. Dalia, udanych urodzinek :)

Dalio-wszystkiego dobrego,a przede wszystkim pomyślnego rozwiązania:)Sto lat!!!
Łomatko..dziewczyny...widze,ze jedyna mam tu jakieś bóle przeporodowe....zwłaszcza krzyżowe....brrr....okrrropnosc... W necie wyczytalam,ze mogą wystapic na miesiac wczesniej,wiec w sumie to by wyszlo na koniec listopada...-no to moge rodzic..byle nie wczesniej:]Narazie skupiam sie na tym,by dotrwac do wizyty u ginki 17.11,ale jak bedzie trzeba to sie zglosze wczesniej.

Daliaa - najlepszego urodzinowego, aby maleństwo urodziło się zdrowe i abyś Ty od pierwszych chwil w pełni mogła cieszyć się urokami macierzyństwa :-) i zdrówka dla Ciebie dużo, bo to baaardzo ważne.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry