Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 55 ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Założę nam nowy na jutro:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No, bo masz prawo być z siebie dumna! Zupełnie nie zwalniałaś tempa :)

Ja tak się cieszyłam z tego, że dobrze się czuję i mogę nadal robić wiele fajnych rzeczy, a teraz i mnie dopadło :( Fakt, ze co ponarzekam, to moje, ale wolałabym nie mieć powodów... No, nic, dziś już sobie odpuszczam i chyba się położę, a jutro aktywne 9 m-cy, po nich zawsze lepiej się czuję.

Pychota, ja kupowalam zarowno posciel jak i wypelnienie na allegro. Jedna zmiane kupiłam w Mama i Ja.
Fride tez w mama i ja, albo Akpol nie pamietam. Ale wiem, ze z przesyłka wychodzi mniej wiecej to samo, co w sklepie, czy hurtowni.
Ja jem jabłka od poczatku ciązy, po kg dziennie nawet i ani nie mam biegunek ani zaparć..Norma.

ale teraz to juz blizej niz dalej:D

zaczynam zakupy wiec pewnie bede Was zasypywać pytaniami, co i gdzie i dalczego...:( ale mam nadzieje ze mi wybaczycie... zwlaszcza ze kompletnie nie orinetuje sie w cenach..:((((

Firda... przez neta czy w sklepie?
posciel - widzialm ze wiekszosc z Was przez Allegro:) wiec to chyba nie podlega wątpliwości:)

patrze na te moje okna i sie załamuje.. ale jak ostanio je przecierałam to pozniej nie czulam sie najlepiej... wiec bede myc jedno dziennie:D:D:D

co do problemow zolodkowych.. jem dosc duzo jablek, a one zarowno w jedna jak i w druga strone (zaparcia i biegunka) dzialaja normująco, wiec moze tez sprobujcie..

pozdr

Finka, przejdzie:)Zobaczysz...
ja miałam stope jak balon, normalnie szok, od 2 dni jak laseczka;)Elegancka:)
A poza tym tyle Twojego co ponarzekasz:)
mąz moj wczoraj mowi, że oprócz moich humorków przy koncowce, to on moze wszytskim kolegom reklamować taką dzielną zonę w ciązy:0-szok, chłop mi sie chyba podlizać chciał**
W sumie jestem z siebie dumna- wszystko na głowie było mojej, turyści, domki w wakacje, dom u nas, sprawy urzedowe a było ich mnóstwo, korki jeszcze prowadzę;)..jeżdziłam dzielnie autem..
No, ale podsumowanie, nie ma to jak dobra samoocena*

Aż wstyd, że taka pogoda, a ja nosa nie wysunęłam z domu :( Musiałam zrobić coś do pracy.

Kurczę, już mi głupio narzekać, ale też złej formy mam ciąg dalszy... Mam chrypkę, głowa boli, nocami źle śpię, bo Jasiek strasznie boleśnie usiska i nie wiem już, w jakiej pozycji leżeć... Powiedzcie, że to przejściowe :/ Taka była fajna ta ciąża przez prawie 8 m-cy...

Oj kobitki, widzę że pokładacie się. Oby to przejściowe było. A my wczoraj złożylismy łóżeczko, jest super, teraz jak wchodzę do sypialni to się uśmiecham za każdym razem. Spacerek też zaliczony - pogoda superancka tylko troszkę wieje. Ruszam do łazienki ogarnąć trochę panujący tam chaos.
no wlasnie tez mam takie wizje przed oczami i jestem przerazona opcją rodzenia miesiac wczesniej......:] Ide sie polozyc bo brzuch boli a kregoslup to chyba zaraz sobie wyjmę i postawie obok....:/ odezwe sie poźniej...

Justi, bron Cie zebys rodziła-oszalałas!nawet myslami nie wywołuj!
dziecie ZCi do inkubatora wsadza i bedziesz wtedy aptrzała!
Ani zabrac do domu ani porządnie przytulic!!!!!
Smecte bierz i z tyłkiem do łózka, bo dostaniesz przez dupe jednegO!

no ja tez mam jednak nadzieje ze to jakis wirus sie przyplątał...bo kurcze ..moge rodzic wczesniej,nawet bym chciala ale nie o miesiac czy półtora..:/ Wlasnie mnie brzuch troche rozbolał...Co za dzień..:/

justi30 - ten wirus sie tak właśnie róznie objawia , mój 4-latek tez dziwnie przechodził go w tym roku w ciagu 5 dni 2 razy zwymiotował , 1 x miał biagunkowa kupe i przez 5 dni przlewało mu sie w brzuchu ( wieczorem nie chciał jeść kolacji poza tym apetyt miał w dzien ) poza tym bez objawów innych ..........chodził normalnie do przedszkola bo myslałam ze może cos zjadl i mu zaszkodziło kapnełam sie dopiero po tej biegunkowaj kupie ............ stawiam na wirus no chyba , ze poród blisko i tak sie organizm sam oczyszcza :-)))) ale widze, że masz jeszcze troche dni do konca ciązy :-)
hehe :):) Oj, tak, okienka to i ja bym u siebie moze przetrzaskala gdyby tylko cieplej troszku bylo :) Zmykam do mamki na calodzienne plotezki, bo malz jedzie do szkoly, potem na kosza i tyle z niego dzis mam ;/ A co bede w taka ładną pogodę w domku siedzieć ;/

Alis-zapraszam wiec do mnie..mam brudne okna i cos tam sie jeszcze znajdzie:D jakies przyspieszacze hehe

anti, a moze to dlateo, ze mniej chodzisz, a wiecej lezysz ?? zy to tak po prostu jak ręką odjął ?? Ach, jak ja juz bym chciala urodzić Amelkę. Im więej się przeciąga w brzuniu, tym bardziej ją chcę :) A juz niedlugo termin...zastanawiam sie jak przyspieszyc hihih. Cos o zapalkach czytalam ;)

rybalon-ale ja nie mam ani wymiotów ani braku apetytu...ogolnie tylko jezdzi mi w jelitach no i biegam sie wyprozniac.reszta dolegliwosci zwykłe ciazowe:opuchlizna...bole krzyza i takie tam cudeńka.chyba wezme te smecte tylko na powstrzymanie biegunki bo mnie to dobija...Rozumiem,ze mogę bez obaw i konsultacji a ginką?

Alis, bys nie ueiwerzyla jakie ja mam cudne stopki-chude normalnie!!!!!!!!!!
Nie wiem co sie stalo,
od 2 dni sa piekna,
jak dawniej!!!!!!!!

u mnie z tym bezproblemowo na szczęście :) Tylko inne dolegliwosci, jak zadyszka, obrzęki :D Ach, musimy to przeyżyc :)

przy biegunkach mozna tez smectę brac
just30 - teraz panuje taki wredny wirus wymioty lub biegunka (co kto woli hehehe ) a przy tym boli brzuch , wszystko w nim jezdzi i bulgocze ............ wiem bo duzo znajomych ostatnio to przechodziło ......... polecam brac LAKCID Lub Enterol (to takie probiotyki jak podaje sie przy antybiotykoterapii ) zycze zdrówka
pychota-o wstawaniu tez lepiej nie mówie,bo to jest cos strasznego:/
Alis-a slyszalam o tej gince wlasnie tez..same dobre rzeczy:) Moja tez na szczescie pracuje w szpitalu w W-wie...Podobno to spory plus jesli rodzisz w tym samym w ktorym znają ginkę.

Justi, ja chodze do dr Ostrowskiej-Ciskowskiej :) Na rękach bym ją nosiła :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry