Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 55 ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Założę nam nowy na jutro:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Alis a tak z ciekawości co to jest próba chrztu??
Cześć poranne ptaszki. Najpierw najlepsze życzenia dla Daali, dużo zdrowka i uśmiechu.
Justi30 takie bóle rzeczywiście mogą się pojawiać wcześniej, najlepiej leż jak najwięcej, przy małej ilości ruchu masz bardzo duże szanse doczekać do swojego terminu.
A ja poddałam się dziś rano jak zadzwonil budzik i nie pojechałam na SR, i tak były dziś ćwiczenia a ja ćwiczyć nie mogę to się sama przed sobą usprawiedliwilam... ale za to zakupy zrobione, dziś obiadek nie wymagający dużo pracy - rybka pieczona - to się nie narobię.
Po południu przychodzi kuzynka z mężem, liczę że nagadamy i naśmiejemy się - brakuje mi trochę towarzystwa ostatnio.
amelko-w ostatnich dniach to praktycznie nigdzie sie nie ruszam ,ale szczerze "mówiac"nie wyobrazam sobie w taki sposób dotrwac do polowy grudnia....Niedlugo odcisków na tyłku dostane:]

Dalia sto lat:)
Justi ja mam życie na leżąvo już od 4 tyg, jak będzie trzeba też dasz radę:)dziś chciałabym dokońvczyć pakowanie torby malucha,żeby to mieć już z głowy

no trzeba dac,to dam;) Wlasnie...torba....chyba musze ją spakowac za tydzien na poczatku listopada..a nie jak zamierzalam pod koniec...

no ja też zamierzałam trochę później, ale stwierdziłam że jak będzie gotowa wcześniej toi przecież nic się nie stanie i będę spokojniejsza:)

ja wczoraj spakowałam torbę, tak się zastanawiam - zabieracie do szpitala butelki i laktator?? co prawda chcę karmić naturalnie, ale spotkałam się z tym, ze mimo to dziewczyny pakują do torby.
Justi30 dasz radę, ja też się tak męczę, czasem mam wrażenie że dostanę odcisków na plecach albo na tyłku, ale co zrobić. Cieżko jest też psychicznie jak się tak w domku siedzi, chcialam odwiedzać koleżanki, wpadać do pracy na ploteczki a tu nici z tego. Pozostaje liczyć,że dobre koleżanki odwiedzą i zajmą trochę czas.
butelki?hmm....nie spotkalam sie u zadnej znajomej zeby pakowala do szpitala butelki...Najwyzej mi dowiozą jak by byla potrzebna.

My własnie wczoraj rozmawialiśmy o pakowaniu torby 9choć czasu jeszcze trochę mamy) i stwierdziliśmy, że w ogóle nie jesteśmy gotowi, prawie nic nie mam, oj biorę się w przyszłym tyg ostro za zakupy, apteka i akpol to obowiązkowo muszą być zaliczone.
hmm.. no mi też wydaje się to dziwne - 2/3 doby w szpitalu i karmienie piersią - to na co komu butelki, ale z drugiej strony skoro piszą aby zabrać laktator to i butelki powinny być, ale ja chyba też nie zabiorę i jak coś to mi dowiozą
laktatora nawet nie mam zamiaru kupowac póki sie nie okaże,ze faktycznie bedzie potrzebny.jak bedzie to sie kupi,a jesli nie ,to zaoszczędzę kasę.

ja też nie kupuję laktatora, bo mam nadzieje, ze nie będę musiała używać ;-) - bratowa używała i mi pożyczy swój, bo ona już nie karmi
Hej babeczki!
justi, jak dla mnie to Ty za duzo przed kompem czasu spedzasz..:(..Musisz czesciej wychodzic, dotleniać siebie i maluszka, nawet jak Cie tam i ówdzie troche rwie czy kłuje,....skoro lekarka nie widzlala nic niepokojącego, to wynurzaj sie z chaty jak najczesciej:)-radze Ci!

Ja akurat uwielbiam chodzic, szwedac sie, właśnie wróciłam ze spacerku-odprowadziłam uczennice po korkach-3km nadłożyłam starań i czuje sie super!!
piekna pogoda, torby do szpitala zdąrzycie zapakować:)-ruszac tyłki z domów!

Aniu-alez oczywiscie ze wychodze..zakupy te drobne codzienne chociazby same sie nie zrobią...Jednak kazde wyjscie to po 10 min taki ucisk calej prawej strony ze staję w miejscu i ruszyc nogą dalej to koszmar....jakby ktos sto igieł wbijał... Jak ktos tego nie ma to nie wie o czym mówie... Zresztą... nie twierdze przeciez ze juz rodzę...Opisuje tylko swoje objawy...nie wymyslam ich..
chwile siedze..chwile leze...chwile krzątam sie po domu..i tak wkółko...Na dluzsza mete nie da sie byc w jednej pozycji...bo za duzy ból.A wyjscie czyli ruch to juz opisalam jak wygląda...i zadnej z Was nie zyczę tego bólu.

Justi, uwierz mi, ze 3/4 z nas, chociazby noszenie ciężaru moze uznac za meczące;/..
Nie jesteśmy leciutkie jak piórka, mnie tez boli to czy tamto jak chodzę-ale chodzę!

Nie wiem , jaka jest siła Twego bolu, ale jeśli az taka unieruchamiające Cie, to powinnaś jak najszybciej udac sie do lekarza..
Bo w sumie dobre 6 tyg przed Tba...i jesli to ma się nasilać, a Ty tylko 10 min spędzasz na powietrzu - koszmar!
Tego , masz rację, nie potrafie sobie w zaden sposob wyobrazić!

daliaa wszystkiego dobrego z okazji urodzin, zdrowia i szybkiego porodu zycze:D
ja laktattor kupilam juz, jesli nie teraz przyda sie na nastepne dzieci:) ale do szpitala nie biore, jak trzeba bedzie to maz dowiezie, ja torby tez jeszzcze nie spakowalam ale w tyg zamierzam to uczynic bo chyba juz wszystko mam co mi potrzebne do porodu
przed chwila wlasnie sprawdzalismy jak sie montuje fotelik do wozka....niby ok ale jak dojdzie 4 kg dziecko to nie wiem jak ja go bede wypinala:P

aniu-nie spedzam na powietrzu 10 min bo to nie mialoby sensu.jak juz musze to wychodzę bo zakupy czy sprawy urzedowe chocbym chciala nie zalatwie w 10 min... Ide ze łzami w oczach ale ide...Tak wlasnie bolą tzw bóle krzyzowe...Nie kazda kobieta je ma..Mnie dopadły i tyle.Obyście ich nie miały.

i jeszcze posciel przyszla ferretii....bardzo ladne kolory:) super
teraz moge juz montowac lozeczko, maz dzisiaj od rana z wiertarka walczy (montuje wieszaki) wiec i mysle ze za lozeczko sie wezmiemy:)

Matko, ale żeście się rozgadały! :)

Ja tylko na chwilkę, od rana działam - sprzątanie, aktywne 9 m-cy, a zaraz wpada koleżanka z mamą i synkiem.

Daliaa - naj.., naj..., najlepsze życzenia urodzinowe!! Niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia (zwłaszcza te, dotyczące najbliższych tygodni :))!

Miłego dnia, dziewczęta! Pewnie zajrzę wieczorkiem :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry