Widok

***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 96***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LISTOPAD***

20) joanka ------------------ > 16 listopad
21) fiona2-------------------- > 21 listopad
22) Ajeczka1----------------- > 27 listopad,dziewczynka:)Dagmara

***GRUDZIEŃ***

23) Pauleta------------------- > 1 grudnia, chłopiec
24) agata84------------------ > 24 grudzień

****ROZPAKOWANE MAMUSIE****

1) Ania 1979 -Jaś 3560 waga, 54 cm :))) ur. 4 listopada
2) mona1346 - Zuzanna :), 2910g i 54 cm, ur. 6 listopada
3) Majaki - Kostek :), 3210 g i 54 cm, ur. 9 listopada
4) Alis - Amelka :), 3020 g i 55 cm, ur. 10 listopada
5) Risika - Paulina :), 3420 g i 55 cm, ur. 13 listopada
6) JustynaArt - Łukaszek :), , 3515 g i 57 cm, ur. 13 listopada
7) Daliaa - Dalia :), 2900 g i 54 cm, ur. 14 listopada
8) Bociany - Natalka :), 3850 g i 57 cm, ur. 17 listopada
9) Kasiek01 - Mateuszek :), 3250 g i 55 cm, ur. 23 listopada
10) Kasia26 - Michał :), 3775 g, 54 cm, ur. 24 listopada
11)Haniag83-Wojtuś:),3720 i 56 cm,ur.27 listopada
12) _m_g - Karolek :), 4250 g i 56 cm, ur. 28 listopada
13) pychota - Michałek :), 3800, 56cm, ur. 30 listopada
14) Finka - Jaś :), 3140 g i 55 cm, ur. 1 grudnia
15) góralka - Karolek :), 3840 g i 58 cm, ur. 8 grudnia
16) evilek-Kubuś :) 3950g i 59 cm, ur. 12 grudnia
17) megus-Kacperek:), 3120 g i 54 cm, ur. 12 grudnia
18) joann - Oliwka:), 3210 g i 55 cm, ur. 16 grudnia
19) amelka111 - Joasia :), 2830 g i 51 cm, ur. 23 grudnia
20) Justi30 - Sarka :)), 3220 g i 54 cm, ur. 25 grudnia
21)Gosiaczek79 -Madzia:)),3700 i 55cm,ur.31 grudnia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my chrzcimy w polowie lutego... oj tez bede mocno to przezywac:)

zjadlam wczoraj kawalek tunczyka z puszki i sezamki jem od piatku + 2 plasterki pomidora... maly dostal wysypki nawet na tylku...rany julek.. czy to sie nigdy nie skonczy..?

na wzmozenie laktacji polecam bezalkoholowego lecha.. moglabym wykarmic jeszcze jednego dzieciaczka:D a minus tego taki, ze za szybko mleczko leci i maly nie nadąża... zapowietrza sie i....jest tzw. cyrk..;/

czy kapiecie maluchy w plynie Nivea z oliwką? Ile lejecie tego do wanienki? na opakowaniu ani slowa....
Ja dopiero teraz zaglądam, po wczorajszym cyrku noc mieliśmy normalną (tzn 4 karmienia jak zwykle). Spacerek zaliczony ale niestety po spacerku dziś moja gwiazda nie chce spać jak zwykle. Biorę ją już na przetrzymanie bo grymasi strasznie i płacze.
Aliś cieszę się że wszystko się udało, my chciamy na Wielkanoc.
Mój maluch ziewa właśnie w bujaczku, jak uśnie to go przeniosę do łóżeczka. Rany obiad musze kończyć, bleeeee
Witam się i ja :)
o my pow wieeeelkiej uroczystości...było pięknie !! W Kościele się nawet wzruszyłam hyhy. Amelka nawet nie zapłakała :) A potem biba u nas w domku, wielka wyżerka do 20, potem sprzątanko i wieczrem padlismy z mężem, tylko nie nasza Amelka... hihih i musialam godzinkę do niej gadać :) Takim cudem spałyśmy az do 10 :). Wszstko juz zagarniete, domek cały w kwiatkach, piękne pamiątki... nie myślałam, że tak bardzo będę przeżywać ten Chrzest !! I Wam życzę, by było tak cudnie jak u nas :)
A teraz czeka mnie mycie podłóg.. bleee
witams ie i jak.
oczywiście walka o spanie trwa, biadak wyje w wózku:(jak go biore na ręce to jest ok, najedzony, kupa była, brzuszek miekki...kurcze ale on uparty jest
My po cwiczonkach i sniadanku:).
A oto nasz smieszek:)

image
Sarka wlasnie spi i ostatnio jadła o 2 w nocy! szok normalnie!ja bym juz glodna byla hehe.ale juz sie troche kreci wiec pewnie za chwile sie obudzi:)
dzis mykamy na spacerek dluzszy mam nadzieje niz zawsze:)ale to tak po 11.
Cześć.Risika faktycznie nałóg mały ale mentosy są pyszne-sama uwielbiam:D Majaki ważne,że brzuszek miękki,jeśli się Kostek nie męczy to ok,kupa na pewno będzie.Natala zasnęła wczoraj przed 20 spała do 5:30 bez przerwy na mleko.Teraz dalej śpi.Pewnie zaraz pobudka będzie.
Kurcze ale mnie brzuch boli przez ten okres,no i leci ze mnie jak z kranu:/2 dzień,normalnie koło 5 dni miałam,mam nadzieje,że tak zostanie.Dobrze,że nie pada to na spacer wyruszymy.
no wiem justi dlatego póki co się nie martwię ale tak dziwnie taka zmiana z dnia na dzien :-)

a jak Sarka, lepiej już?
Majaki- nie placze bo brzuszek ma miekki wiec go nie boli.A kupki codziennie byc nie musza przeciez.Ja tez codziennie nie robię :D

Risika-mentosy to nie slodycze hehe.;)
Pomysl sobie,ze dobrze, ze tak czekolady np nie wciagasz bo to byloby duzo wieksze ryzyko...dla Twojego wygladu hehe;D
a mój maluch nada ładnie w nocy śpi z przerwą na jedno albo dwa karmienia, ale mam inny problem: w czwartek o 11:30 zrobił bardzo dużą kupkę i od tej pory nic tylko siusia dużo, czytałam, ze dzieci mogą robić nawet kopkę co kilka dni, ale wcześniej robił ok 3 razy na dobę, brzuszek ma miękki i mały, bączki puszcza jak zawsze, nie jest marudny, nie płacze z bólu... poczekam jeszcze dzień może dwa.. mam nadzieje że w końcu zrobi kupkę
Witamy po bardzo intenywnym weekendzie:)-nawet dobrze czasu ni emialam usiasc na kompie...z doskoku-jak mężuśw domu szod ami czasu!
No i na orum tez juz mniej czasu:(...czasem sie pojawię...teraz Jasio najwzanijeszy i ciagle cos kolo niego sie dzieje;)..

Ide cwiczonka robic i pozdrawiamy:)
hej. ja zasnelam o 4...cierpie na bezsennosc. a o 23.30 lecilam do dwunastki po mentosy:D mowie Ci to jest mega uzaleznienie... heh bo to jedyny slodycz co jem...no czasami wcinam ciasteczka owsiane:D jade do wejherowa do uzredy skarbowego;/ a najpierw do redolandu.
eee chyba we wszystkich przychodniach tak samo;/ ja tez sie tu do mojej probuje dodzwonic i du...a :/
o reetyy...400zl wydac na same mentosy?! To ile Ty zes tego zjadła heheehe...kartony cale;)?

A ja wkurzona jestem,bo kurde od 6:20 probowalam dodzwonic sie na przychodnie dzieciecą i co?zapomniec moge.ja niewiem jakim cudem linia jest ciagle zajeta?nie wierze,ze co minute ktos dzwoni i tak przez cale 2-3 godz.Aaaaaa!!!!!! porażka:/co za kraj!

Wczoraj wieczorem moja biedna Sarunia kupola zrobic nie mogla i strasznie twardy brzuszek miala...Musialam biedulce pomóc i sie tak z******ała,ze az ręce mialam w kupie:PPP
Jaka Natalka zadowolona!! Faktycznie oczeta ma wielkie!!

dziś sobie uświdomilam że wpadlam w straszny nałóg...
normalnie uzależniłam sie od mentosow!!! zjadam tak 3-5 dziennie:/ masakra jak nie zjem to sie zle czuje... najgorsze ze se policzylam ze w ciagu poltora miesiaca to moje uzaleznienie kosztowalo mnie jakies 400 zl ... jezuuu jestem nienormalna...
a ja się nie mogę napatrzeć na Natalki wielkie piękne oczęta :-)
Jak mogłąm o mojej ulubienicy Pauli zapomnieć!!boska jest a jaka silna:D faktycznie do mamy podobna nie jest,ja też coraz więcej słucham ,że Natka to mały tatuś:]moje ma pyzy:DD
moja gwiazdeczka polubiła leżenie na brzuszku-tylko na przewiajku..:)

image
image
image
Cześć mamcie.Po pierwsze buziaki dla Sarki z okazji miesiąca:)Majaki Kostek jest boski.
U nas weekend troche w rozjazdach,wczoraj byliśmy na roczku kuzynki Natusi,mała wytrzymałą prawie 4 h i tak długo,matko ale tak gorąco w mieszkaniu!!musiałam ją do bodziaka na króki rękaw rozebrać.Oczywiście jedna nadgorliwa pani zaczęła się wymądrzać na temat wychowania,trzymania dzieci itp.masakra,było minęło.Wieczorem brzuch mnie zaczął boleć,normalnie skurcze porodowe:]wzięłam 2 tabletki Vegantalgin H i odleciałą,w nocy okres przyszedł.Po roku czasu dziwnie mi znim:)Natusia w gościnie nie spałą bo ta sama pani postanowiłą w czasie urodzin ziemniaki maszynką mielić!!!wiedziała że dziecko śpi.Oczywiściemała się wybudziła i koniec.
Dziś mieliśmy objazd po cmentarzach,dziadkom znicze pojechaliśmy zapalić.Potem na chwile do babci i do domu:)Natula od 17 do 19:30 nie spała,po kąpieli padła i od 1,5 h śpi.Wczoraj jak zasnęła o 20 to spałą nawet bez przerwy na mleko do 6 rano.O 6 butla i do 9:30 jeszcze.Więc luzik.Czuje,że też zaraz odpadne w kraine snów;)Miłego wieczorku i przespanych nocek mamciom życzę::)
dzieki amelko:)
Ech...Sarka z kolei dzis prawie caly dzien spi ale za to jedzenie......-raz je 120 a raz 30....kompletne rozregulowanie...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry