Widok
do tego sjklepu Kamama we Wrzeszczu kiedys weszłam z ciekawości i pani na samym wstepie, jak oglądałam tylko ciuchy na wieszakach, dała mi karte rabatową, to jest 5% przy zakupach powyżej 100zł i beż przeceny... ciuchy tam dość drogie.. :( ja nic nie kupowałam
a poza tym karte można sobie samemu wydrukować ze strony sklepu
tak samo jest na stronie sklepu Nivena (w Galerii Bałtyckiej), tam sobie drukujecie same karte rabatową 10%, ale ciuchy tez drogie... :)
a poza tym karte można sobie samemu wydrukować ze strony sklepu
tak samo jest na stronie sklepu Nivena (w Galerii Bałtyckiej), tam sobie drukujecie same karte rabatową 10%, ale ciuchy tez drogie... :)
a co do wagi naszych maluszków... ja miałam usg robione 2 tyg temu (31tc) i mój ważył 2110g (czyli +/- 15%)
odnośnie wymazu.. mam do zrobienia za tydzień lub dwa, ale moja ginka mi nie bedzie robiła, bo powiedziała ze jej położna to robi (koszt u niej aż 70zł!!! więc oleje to) w Invikcie 50zł, ale jeszcze zapytam dziś w mojej przychodni na Zaspie jaki jest koszt, bo mam wizyte dzis u gin.. a w tej przychodni mam zniżki na rózne badania, więc może tez i na to..
odnośnie wymazu.. mam do zrobienia za tydzień lub dwa, ale moja ginka mi nie bedzie robiła, bo powiedziała ze jej położna to robi (koszt u niej aż 70zł!!! więc oleje to) w Invikcie 50zł, ale jeszcze zapytam dziś w mojej przychodni na Zaspie jaki jest koszt, bo mam wizyte dzis u gin.. a w tej przychodni mam zniżki na rózne badania, więc może tez i na to..
Natalia to mnie pocieszyłaś - moja córcia w 32tc ważyła 2200, więc podobna gabarytowo do Twojego maleństwa - teraz jest wielka!!!
a jeśli chodzi o paciorkowca, to pisałam wyżej, że płaciłam dzisiaj 25zł! punkty pobrań laboratorium BRUSS są w szpitalu MSWiA na Kartuskiej i na Zaspie - tutaj link
http://www.lmbruss.pl/serwispacjentow.php?section=informacje&subsection=punkty_pobran
a jeśli chodzi o paciorkowca, to pisałam wyżej, że płaciłam dzisiaj 25zł! punkty pobrań laboratorium BRUSS są w szpitalu MSWiA na Kartuskiej i na Zaspie - tutaj link
http://www.lmbruss.pl/serwispacjentow.php?section=informacje&subsection=punkty_pobran
Mi gin pobrał wymaz z pochwy i dał w specjalnym pojemniczku (takim patyczku) i kazał zanieść do laboratorium, więc zaniosłam do Sopotu do spółdzielni na grunwaldzkiej, ale wiem, że oni wysyłają to też do Brussa, tylko w Gdyni przy szpitalu chorób tropikalnych, i płaciłam też ok 25 zł.
Dziewczyny, czy wiecie czy samym płynem Oilatum wystarczy kąpać dziecko czy mydełkiem oprócz tego też? :)
Ja dziś coś słabo się czuję, od paru dni śpię jak zabita, od 21 do 10 rano, brzuch podolewa, na kibelek latam, organizm się przygotowuje...
A Ewa nadal się nie odzywa, ciekawe czy z jej dzidzią wszystko ok!
Dziewczyny, czy wiecie czy samym płynem Oilatum wystarczy kąpać dziecko czy mydełkiem oprócz tego też? :)
Ja dziś coś słabo się czuję, od paru dni śpię jak zabita, od 21 do 10 rano, brzuch podolewa, na kibelek latam, organizm się przygotowuje...
A Ewa nadal się nie odzywa, ciekawe czy z jej dzidzią wszystko ok!
Perełko ginekolog pobiera w trakcie badania ginekologicznego na taki patyczek (wygląda jak duży patyczek do czyszenia ucha i umieszka w zakręcanym pojemniczku (całość wygląda jak duży długopis).
A dokładna nazwa badania to posiew (wymaz) z pochwy - mój ginekolog dopisał jeszcze, że w kierunku paciorkowca.
A dokładna nazwa badania to posiew (wymaz) z pochwy - mój ginekolog dopisał jeszcze, że w kierunku paciorkowca.
Sara to jest link do tego sprzedawcy staników
http://www.allegro.pl/item745333660_stanik_dla_karmiacych_80d_desu_rozowy.html
sprzedawca nazywa się fers.
Staniki mam w domu, przymierzałam i na pierwszy rzut oka są ok.
Byłam dzisiaj w sklepie KAMMA we Wrzeszczu i faktycznie ceny są dosyć wysokie, tunika która mi się podobała kosztowała 65 zł.
W sklepie NIVENA mój kochany mąż latem kupił mi dwie kiecki i są bardzo fajne, ale trafiliśmy na przecenę 60% więc się jak najbardziej opłacało :-)
Dziewczyny a powiedzcie mi jak na opisie usg (konkretnie na foto) oznaczona jest waga dzidziusia???
Mój lekarz jak mi robił usg w 30 tc to nie podał mi wagi dziecka tylko powiedział, że mała jest o 1,5 tygodnia większa niż wskazuje ostatnia miesiączka.
http://www.allegro.pl/item745333660_stanik_dla_karmiacych_80d_desu_rozowy.html
sprzedawca nazywa się fers.
Staniki mam w domu, przymierzałam i na pierwszy rzut oka są ok.
Byłam dzisiaj w sklepie KAMMA we Wrzeszczu i faktycznie ceny są dosyć wysokie, tunika która mi się podobała kosztowała 65 zł.
W sklepie NIVENA mój kochany mąż latem kupił mi dwie kiecki i są bardzo fajne, ale trafiliśmy na przecenę 60% więc się jak najbardziej opłacało :-)
Dziewczyny a powiedzcie mi jak na opisie usg (konkretnie na foto) oznaczona jest waga dzidziusia???
Mój lekarz jak mi robił usg w 30 tc to nie podał mi wagi dziecka tylko powiedział, że mała jest o 1,5 tygodnia większa niż wskazuje ostatnia miesiączka.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)