Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE CZ.23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
I WKLEJAM ZARAZ LISTE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak to juz otwierasz?? ojej i znowu trzeba szukać...
muszę lecieć do lekarza, więc nie czekam do 200 postów i otwieram mój zbawienny 24 wątek :-)
Gosiu pamiętam, żeby dopisać :-)

Ojjka u nas 5 latek stuknie za pół roku - nie wiem kiedy to się zleciało!
a jeśli chodzi o allegro, to też ostatnio miałam przeboje z facetem, który sprzedawał kosmetyki z Avonu - ciągle ściemniał, że towar wysłany (ale nie mogłam się doprosić nr przesyłki), potem, że wysłał pieniądze, ale potwierdzenia wpłaty też się nie doczekałam - poskutkowało dopiero kiedy po 3 tygodniach oświadczyłam, że składam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa na policji w celu odzyskania pieniędzy z programu ochronny kupujących allegro (pieniądze miałam na koncie następnego dnia).
Poproś panią o nr przesyłki - jeśli przesyłka zaginęła na poczcie, to niech zgłosi reklamację i poproś o skan złożenia reklamacji.
Ja zwykle się wcześniej zapisywałam jakieś 3 tygodnie, ale miałam dużo terminów do wyboru, ale myślę że ze 2 tyg wcześniej warto zadzwonić.
Dziewczyny, a ile u Doeringa czeka się na wizytę, w tym prywatnym gabinecie na przeciwko Top Meble??
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Natalia - ja płaciłam 140 za USG u Doeringa, + 20 nagranie, a jak USG 3d to 260zł. Mi on pasuje, byłam 3 razy i jeszcze chyba pójdę 37-38 tygodniu.

Warbuziaczek, dopisz mi literkę "i" w Szpitalu Wojewódzkim :))))
warbuziaczek dzięki za życzenia :-) To już 5 lat...jak ten czas leci...
ja będę miała parkę i z tego się cieszę. Powiem wam jednak, że płeć dla mnie nie ma znaczenia ważne jest żeby dzidzia była cała i zdrowa.

Z innej beczki... jak będziecie kupowały cokolwiek na allegro to przestrzegam was przed oszustką...
Firma nazywa się dlamalucha (razem pisane). Babka oszukała mnie na 80 zł. Zamówiłam ciuszki 15 września, do tej pory ich nie dostałam, napisałam do kobiety 10 maili z zapytaniem o co chodzi, nie odzywała się. Jak jej dzisiaj napisałam, że ja jej tego nie popuszczę to odpisała, że przesyłka zgubiła się na poczcie (w co ja nie wierzę) Bo w ciągu tygodnia dostała 7 neutrali od osób oszukanych tak jak ja.
Jednym słowem 80 zł jestem niestety w plecy :-(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
ja zaraz zaczynam 30 tydzien (na suwaczku) N I E W I A R Y G O D N E
ja bardzo chcialam dziewczynke, a wszyscy wokol i ja intuicyjnie mowili, ze chlopak, tylko 2x snila mi sie dziewuszka, i za kazdym razem przy usg, 3 roznych lekarzy potwierdzilo dziewczynke, choc zobaczymy...ale sukieniusie juz pokupowane hi hi
maz szczesliwy, bo bal sie, ze zalamie sie jak dowiem sie, ze to chlopiec, a jak zaszlam i wiem ile czasu staralismy sie to wszystko jedno bylo dla mnie...choc babcia modlila sie o prawnuczke hi hi
my planujemy drugie i maz juz zapowiedzial, ze chcialby chlopca, a dla mnie bez roznicy, aby zdrowe bylo i bez komplikacji ciaza i porod...
to podobnie jak ja :) czuję dokładnie to samo
Trochę zaczynam się powoli czuć jak siedząca na bombie, od dziś już 37 tc, to lada chwila...! :)
Ja się starałam nie nastawiać, choć M chciał chłopaka, ale jest dziewuszka i bardzo się z tego cieszę, ważne żeby była zdrowa :)
A też poszłam do Doeringa, specjalnie żeby potwierdził płeć, byłam w 25 tc i zapłaciłam za wizytę (razem z nagraniem płytki) 130 zł, myślę, że to jeszcze nie najgorzej. Choć on do najmilszych nie należy, jest bardzo pewny siebie.
A u mnie druga tura prania się pierze, a ja zasuwam do sklepu po Nutellę bo dziś naleśniki, trzeba sobie dogadzać w tę pogodę :)
a tak z ciekawości zapytam ile doering bierze teraz za usg (zaczynam 34tc, a wiem że czasem wiek płodu ma inną cenę..)
co do płci, to ja chciałam mieć dziewczynkę bardzo, ale juz oswoiłam sie z myslą o synku.. ale jeszcze czasem zdarza mi sie że ogladam sliczne ciuszki, a po chwili reaguje "halo! przecież to jest różwe!" ;))
ja chodziłam do Doeringa na samym początku ciąży, tylko do 13tc, ale był dla mnie za drogi, a poza tym wkurza mnie że u niego taki gabinet jest że w poczekalni słychac wszystko o czym gada z inną pacjentką, gdzie tu dyskrecja.. więc potem zapisałam sie do Polmedu na pakiet Kobieta..
uważam że doering ma dobre doświadczenie i podejście jako ginekolog, ale dopiero jak sobie zmieni gabinet bede do niego chodzić.. nie czułam sie u niego komfortowo na badaniach..
Warbuziaczek, jak będziesz zakładała nowy wątek to dopisz u mnie dziewczynkę :)

Ja też chciałam najpierw chłopca. Wszyscy wokoło (w tym mąż) chcieli dziewczynkę. I tak nawet czasem mówiłam do brzuszka" zrób im na złość i bądź chłopcem :) Długo też nie sprawdzaliśmy płci, a potem nie było widać. No ale teraz dwóch lekarzy potwierdziło dziewuszkę więc chyba się nie zmieni.
dziewczyny jak będzie 200 postów, to otworzę nowy wątek - prosze go dla mnie zostawić ;-)
z kolei mój lekarz w sierpniu stwierdził że będzie chłopiec a na ostatnim usg 30 września powiedział że chyba jednak dziewczynka, sam nie był pewien, no ale coś mu sprzęt szalał, jakieś zakłócenia były. Więc nie wiemy :)))
Powiem Wam szczerze że już się trochę nastawiłam na chłopaka i trudno mi było się przestawić. Ale teraz już jest ok :)
właśnie pomyłki na usg się zdarzają i nie zawsze jest tak że to lekarz się pomylił. Wszystko zależy od sprzętu i ułożenia maluszka.

jak byłam na usg 3d to lekarz powiedział że się nie podejmie stwierdzenia płci bo dzidzia była tak ułożona że jest zbyt duże prawdopodobieństwo pomyłki---maleństwo miało nogi pod pupą, leżało sobie jak żabka :)))

a jeśli chodzi o płeć to wszyscy włącznie ze mną mieli przeczucie, że to chłopiec, a dwóch lekarzy zgodnie twierdzi, że baba - ciekawe kogo przywitamy na porodówce :-)
ojjka najlepsze życzenia z okazji 5 rocznicy ślubu!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry