Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE CZ.23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
I WKLEJAM ZARAZ LISTE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojjka dzieki za linka
paula ja dokladnie nie wiem co jest potrzebne ale rozmawialam z babka w aptece ona tez uzywala Oilatum, ale pozyniej zaczela stosowac Oilan, mowi ze to samo a jest tansz o 20 zl bodajze, wiec moze nie warto przeplacac...
własnie wrócilam od ginki i mówi ze mam przyjsc do niej za 2 tyg z jałowym pojemniczkiem i specjalnym żelem do posiewu z pochwy, zrobi mi wymaz i ja mam sobie go zawieźć gdzie chce, a że mam w przychodni tego Brussa to zaniose tam.. tylko nie wiem skąd ten żel i pojemnik wziąć? może zadzwonie do Brussa i zapytam czy tam sprzedają (bo nie sądzę zeby dawali)
a u mnie na ostatnim usg są dwa skróty oznaczające wagę:
EFW1 (Shepard) 2110g i ginka mówiła że tyle właśnie m/w waży mój synuś
EFW2 (HAD-3) 1804g
Dziwne,że Ewa nie odzywa się od ostatniej wizyty u lekarza...

ojjka mój synek będzie miał na imie Marcel, Marcelinka tak samo ładnie:)

ja dziś kończe 36...ale ten czas leci, teraz to juz lada moment może się zacząć coś dziać,ale mam strach w oczach...
ja sie dzisiaj czuje jak....słoń...jak wieloryb...przez to przeziebienie mało co jem ,a i tak brzuch mi jakby rosnie jak bym sie na maksa najdła,Liwia kopie niesamowicie ,przesuwa sie na wszystkie strony
mała ciężarówko ja to czuję się jak wieloryb :-) Taaaaaaka wieeeelka jestem :-) Najgorzej jest w nocy, poduszka pod nogą, poduszka pod brzuchem i kołdra zrolowana za plecami żeby się nie przekręcać. Masakra, ale pocieszam się, że już bliżej niż dalej:-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
ja tez czuje sie jak wieloryb :( jak mnie plecy bola i zebra masakra juz nie wiem jak lezec i siedziec bo caly czas tu kluje tam boli i niewygodnie :(
A ja wystarczy że postoję i coś porobię przez 10-20 minut i masakra. Właśnie układałam Jaśka ciuszki do komody i mam kryzys bo postałam chwilę :/
a ja mam kryzys emocjonalny, dzisiaj już 5 razy płakałam - powód nie znany :/
do tego się wkurzyłam bo muszę iść do dermatologa i przeprowadzić badanie, które się zwie dobowa zbiórka moczu :(
i za dwa tygodnie muszę się ponownie stawić u lekarza, w związku tylko na taki czas dostałam L4, nie cierpię chodzić do lekarza, przy następnej ciąży nikt mnie u lekarza nie zobaczy :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja jutro do poloznej ide i zobaczymy, ale czuje, ze bedzie wszystko ok...
perelko, jezeli twoja ciocia ma ten sklep, to przekaz jej, ze jak bylam w lato w Gda, to robilam zakupy tam, bo podobaly mi sie ubrania, i bardzo pani ekspedientka pomogla mi, taka b.szczuplutka pani ok. 30, ktora miala juz corke ok.7 lat z tego co pamietam...nie bylo problemu, aby cos przyniesc, dopasowac itp, wiec ten sklep polecam, ja bylam we wrzeszczu w kamama.
dzis na SR, mielismy odzywianie w ciazy plus sposoby usmierzania bolu w czasie porodu, i nawet ja zaskoczylam sie, bo mowiono onam o zastrzyku domiesniowym po ang. pethidine, jest to slabsze od epiduralu, ale mozna go wziac tylko 1 dawke, ach niby masz opcje, ale wszystko ma plusy i minusy...
Izulucha dziękuję za miłe słowa przekażę z przyjemnością, w Gdańsku to jej pracownica była. Najlepsze jest to że poznałam ciocię dopiero 3 tyg temu :) hehe.
Salambo, mi takie napady doła też się zdarzają. W pierwszej ciąży jak i teraz. Powody jak najbardziej nie znane. Mój mąż śmieje się, że ja płaczę nawet jak nie mogę zasznurować buta.
A tak z innej beczki, chciałam zrobić sobie suwaczek ze strony baby boom taki jak ma izulucha czy mała ciężaróweczka i uśmiałam się do łez.
Otóż wklepałam datę ostatniej miesiączki i wyszło mi, że jestem w
"33 tygodniu i 5 dni ciąży" a z moich obliczeń jak i mojego gina wynika, że dzisiaj jest pierwszy dzień 34 tygodnia :-) chyba jednak suwaczkom nie będę wierzyła tylko własnej intuicji (przy pierwszej ciąży mnie nie zawiodła).
widzisz Perelka, cale zycie poznaje sie rodzine,
Ojjka, moj tez liczy, bo przyspiesza, i ja jestem w 30tc i 3-4 dni, a nie w 31tc, wstawilam tylko tak orientacyjnie...
przepraszam wkradł się błąd z wyliczeń suwaczka wynika, że to
"33 tydzień i 5 dni ciąży" :-)
32 tydzień i 5 dni ( chyba pójdę spać bo 2 razy się już pomyliłam) ale znowu nie będę mogła zasnąć
jak przeczytalam ile juz waza wasze maluchy to az sie przerazilam ,ze moja mala to taka kruszynka bedzie bo w 32t wazyla 2020kg, ale czytajac dalej okazalo sie ze jednak jest w normie i troszke sie uspokoilam.
Mam pytanko czy wy moze kupujecie jakis specjalny plyn na cimieniuche,bo obilo mi sie gdzies o uszy,ze niby powinno sie go miec i smarowac tym dziecku glowke?
A co do tego paciorkowaca to co to dokladnie jest za choroba i co sie moze stac jak nie zrobi sie takiego badaniaBo moj gin jak narazie nic mi nie wspomnial nic abym takie badanie zrobila a wiyte mam dopiero 19 pazdziernika.
Salambo, taki płaczliwy okres miałam tydz. temu. Buczałam cały czas, byłam drazliwa i przewrażliwiona. Przez pare dni byłam jak w depresji.... Mąż i mama tłumaczyli, ze to źle wpływa na Maluszka i starałam sie pozbierać.... straszne to współczuję
Agusia wbij sobie m. in.
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?=217466&highlight=paciorkowca i to : http://forum.gazeta.pl/forum/w,586,89008890,0,To_moze_urtowac_zdrowie_waszego_dziecka_.html?s=0 ja poczytałam i o mało zawału nie dostałam. dzis zapytałam mojego lekarza o badanie i powiedziała, ze przed porodem trzeba zrobić koniecznie, ale wcześniej tez nic mi o tym nie wspominała. Wyczytałam o tym tu na forum :( Koszt badania to ok. 50 zł. Wydaje mi się, że to niewiele biorąc pod uwage co moze to cholerstwo zrobic w organiżmie maleństwa.
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=217466&highlight=paciorkowca

jeszcze raz wkleiłam pierwszy link
Specjalnego płynu nie kupuję, kąpiąc w emoliencie będę masować główkę, czy robiąc masażyk oliwkę też będę główkę delikatnie masować, ale bez dodatkowego specjalnego kosmetyku.

Ja też miewam płaczliwe dni, tylko mój mąż zamiast się śmiać to się wścieka że znów ma doła i przesadzam, eh życia jest ciężkie.

Widziałam dziś porodówkę w Wejherowie, bardzo ładna, tylko pokoiki to jakaś masakra, ciasne, małe :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry