Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE CZ.23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
I WKLEJAM ZARAZ LISTE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez pamietam ze ten sen o karmieniu był cudowny, jakoś tak dobrze sie czułam i podczas tego karmienia i po obudzeniu sie ze snu, jakas szczesliwa byłam :))
ja tez mialam sen ze karmie i nigdy go nie zapomne,pikny był,a dzisiaj znowu snilo mi sie dziecko wampir ,ktore gryzło i mialo potworne oczy...
Widzę, że większość z Was ma kołderki 100x135. Nie są one za duże do łóżeczek 60x120? Nie wiem jaką kołderkę kupić: czy 90x120 czy 100x135.
a co do łóżeczka to ja znalazłam w ogłoszeniach tu na forum trójmiasta
dziewczyna z Oliwy chciała sprzedać łózeczko Drewexu - Kuba III z szufladą (krytą!!) i z płozami do bujania, do tego dodała nam materacyk kokos-pianka-gryka, kołderke i poduszke, 2 komplety pościeli i dwa baldachimy ze stojakiem.. wszystko za 250zł w naprawde b.dobrym stanie!!
poscieli narazie i tak nie bede używać bo zamierzać kłaść dziecko w śpiworku lub rożku przez pierwsze miesiące, żeby sie nie rozkopywał.. a potem raczej i tak kupie jakas nową pościel, a ta bede miała na ewentualny zapas :)
ale sie usmialam z tym snem Warbuziaczku ;))
ja nie mam porodowych snów, ani z dzieckiem
tylko raz karmiłam piersią w ciąży jakies inne dziecko ;))
a tak to juz kilka razy snilo mi sie ze chodze po domu lub mieszkaniu i ciagle odkrywam jakies nowe zakamarki, nowe pokoje, dodatkową łazienkę... to chyba dlatego ze mieszkam w mieszk.39m i nie mam pojecia jak je urządzić zeby wszystko zmieścic i zeby kazdemu z naszej trójki było wygodnie :/
moje pierwsze wrażenie z Akpolu też nie było miłe. Wydawało mi się tam jakoś tak ciasno, wszystko upchnięte, ale trafiłam na bardzo fajną babkę, uśmiechniętą, wesołą, chętnie mi doradziła i w sumie wyszłam zadowolona.
Może trafiłaś po prostu na nie tą zmianę ;)
ja kupowałam łóżeczko z szufladą, pościel, materac, poduszkę i kołderkę na allegro i za ten zestaw zapłaciłam coś ok 380zł. Nie pamiętam dokładnie bo dokupiłam do tego jeszcze przewijak, pieluchy flanelowe, tetrowe, prześcieradła, termometr do kąpieli, myjki, podkłady do przewijania (nadają się na takie poporodowe na łóżko) itd. Sporo tego było :)

a to link do sprzedawcy:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2990251
można kupić ten śpiwór właśnie w Akpolu :)
ja nie narzekam na ten sklep, zawsze miło mnie traktowali, włącznie z szukaniem czy aby coś się nie zapodziało w magazynie oraz poradami :)

ja kupowałam tą pościel http://www.allegro.pl/item762326310_amy_posciel_dziecieca_sweet_baby_lozko120_60_11_cz.html
takie małe szaleństwo ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Cześć dziewczyny :-) Ja dopiero teraz jestem i piszę bo jakoś mnie dzisiejsza pogoda dobija i nie za ciekawie się czuję :-( coraz ciężej się robi, ale słodki ten ciężar jest :-) Właśnie położyłam mojego pierworodengo spać, ale jakoś mu to zasypianie ciężko idzie :-) Non stop coś ode mnie chce, a to pić, a to czekoladkę a to traktor (bo mój synek jest maniakiem traktorów ma ich chyba z 50 szt). Mam nadzieję, że jak zaśnie to i ja będę mogła się położyć :-)
Co do waszych postów, które czytałam to fajne pościele mają właśnie w Mama i Ja (ale diabelnie drogo), do Akpolu niestety nie jeżdżę bo ostatnio doprowadzili mnie tam do furii(nie interesują się klientem, a pytania w ogóle nie można zadać, bo nikogo nigdy tam nie ma) i się obraziłam na ten sklep.
Wiecie może gdzie można kupić śpiwór do x - landera xa (oczywiście oprócz Mama i Ja), bo ja kupiłam na allegro firmy WOMAR ale niestety okazał się za duży do gondoli x- landera :-(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Ja dziś się wybieram na ostatnie zakupy, do kupienia zostaly mi kosmetyki, jakieś ciepłe ciuszki dla małego, stanik do karmienia i pare drobiazgów. Potem będe już mogła spokojnie siedzieć i czekać na naszego aniołka:)

Jestem dziś mega wypoczęta, spalam dziś 12 godzin:), nadrobilam wszystkie nieprzespane noce, od ok 2 tyg. spalam po max 3-4 godz.
dzieki bogosiaaa....napisze zaraz
Ja kupowałam dokładnie ten zestaw:

http://www.allegro.pl/item762205732_lozko_radek_ii_z_szuflada_materac_posciel.html

myślę że mają materace same, ale nie wszystko wystawiają. Napisz do nich maila - facet w miarę szybko odpisuje :))
a co do mamy i ja to my planujemy zrobic tam wieksze zakupy i liczymamy na jakis rabat ( pan obiecal :-)) tylko musimy wybrac mebelki i posciel i materac, bo wozek,kolyska i fotelik juz mamy upatrzone :-)
Kupowałam też od nich przybornik do tej pościeli, rożek i ręczniczek z kapturkiem. Przy odbiorze płatność tylko gotówką. Umówiłam się na konkretny dzień, bo nie mieli wszystkiego co chciałam w tych kolorach. I jak pojechałam to musiałam powiedzieć że to z allegro, bo ceny wtedy allegrowe - niższe :)
ooo to fajnie:) tylko chcialabym kupic tez od razu materac a widze ze odzielnie nie maja,kupowalas w zestawie z materacem?
betrisa - jak to jest z "widocznoscia" rzeczy w takiej szyfladzie lozeczka? czy ta falbanka pod przescieradło zakrywa czy jak ktos wchodzi to widac co tam mamy pochowane? nie kurza sie w niej te rzeczy?
Mała ciężarówko, ja właśnie od nich kupiłam i łóżeczko i materac i pościel. Pościel mam tą w żyrafki ecru :) Dla mnie ok. :)
podłączam sie do depresyjnych mamusiek tez byle co i placz ogolnie jest mi zle :( ja lozeczko mam od znajomych tylko posciel dokupic trzeba macie jakis sprawdzonych sprzedawcow i posciele na allegro ?
ja niestety pierwsza z moich kolezanek bede miala dzidziusia, wiec w spadku ani odkupic nic nie moglam i trzeba bylo samemu wszystko kupic ale ja i tak chcialam miec wszystko nowe,moze w nastepnej ciazy bede kupywala uzywane:)
ja planue ta posciell zamowic,odbior w gdansku,moze ktoras z was juz ja widziala na zywo albo kupila??

http://www.allegro.pl/item761047466_posciel_dla_maluszka_120_80_komplet_8_elementow.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry