Widok
ja chodze i jestem zadowolona w stopniu 4 na 5 bo położna jest gaduła i dużo opowiada o porodach, szpitalach, opiece nad dzieckiem, zaprasza na zajęcia różnych specjalistów (ratownika medycznego, psychologa, masażystkę, przedstawicieli Akpolu itp) ale czasem wydaje mi sie ze chaotycznie umawia sie na zajecia, bo nie ma sztywnego grafiku, tylko sie umawiamy zawsze z zajec na zajecia... ale z reguły są zaj. z oddychania o godz 18 i o 19, a jak sie coś zmienia to ona mówi
dodatkowo my mamy swój wątek z dziewczynami i tam sobie przekazujemy info
dodatkowo my mamy swój wątek z dziewczynami i tam sobie przekazujemy info
hej, ja wlasnie wrocilam do domku, i u poloznej wszystko ok, Blanka juz ulozona glowka w dol i mam wszystkie wyniki ok, wiec bardzo cieszwe sie, jutro jedziemy do Brugii w Belgii i polzna nie widzi zadnych przeciwskazan...
z lozeczkeim i materacem to ja kupilam wszystko w mamas and papas i jedna posciel tez...u nas na poczatku bedzie z nami w pokoju wstawimy lozeczko, a pozniej wyprowadzka do siebie, ale kiedy tez nie wiem , tak jak biedronka kupimy kamerke, bo wtedy wiem co bedzie dzialo sie z dzidzia...niektorym wam juz mniej niz miesiac zostal
wiec pewnie dalej w przygotowaniach jestescie niz ja...
a sny to ja m ialam na poczatku ciazy tzn, krotki i szybki porod...bolesny, a i 2x snila mi sie, coreczka, przed tym jak wiedzielismy , wiec podswiadomosc zagrala swa role...
z lozeczkeim i materacem to ja kupilam wszystko w mamas and papas i jedna posciel tez...u nas na poczatku bedzie z nami w pokoju wstawimy lozeczko, a pozniej wyprowadzka do siebie, ale kiedy tez nie wiem , tak jak biedronka kupimy kamerke, bo wtedy wiem co bedzie dzialo sie z dzidzia...niektorym wam juz mniej niz miesiac zostal
wiec pewnie dalej w przygotowaniach jestescie niz ja...
a sny to ja m ialam na poczatku ciazy tzn, krotki i szybki porod...bolesny, a i 2x snila mi sie, coreczka, przed tym jak wiedzielismy , wiec podswiadomosc zagrala swa role...
izulucha - no to fajnie ze z mala ok i ze glowka w dol, ja licze ze moja niunia ( a wizyte mam w przyszlym tyg i bedzie to 30 tc) tez juz sie tak ładnie ułozy
agulek - co do szkoly rodzenia na zaspie (tej w szpitalu) to ja za duzo na razie powiedziec nie moge, bo bylam na 1 wykladzie a cwiczenia zaczynam od 28.10, jedyne co moge podpowiedziec to jak sie bedziesz chciala zapisac to lepiej byc tak max o 15.40 bo ja bylam z 10 min przed 16 to pani juz mnie nie przyjela bo mowila ze zaraz zajeica zaczyna i musialam 2 razy jezdzic...
agulek - co do szkoly rodzenia na zaspie (tej w szpitalu) to ja za duzo na razie powiedziec nie moge, bo bylam na 1 wykladzie a cwiczenia zaczynam od 28.10, jedyne co moge podpowiedziec to jak sie bedziesz chciala zapisac to lepiej byc tak max o 15.40 bo ja bylam z 10 min przed 16 to pani juz mnie nie przyjela bo mowila ze zaraz zajeica zaczyna i musialam 2 razy jezdzic...
mi się w pierwszej ciąży często śnił poród ale jako takie plum i już- oczywiście plum i już nie było ale faktycznie bezbolesny. No i śnił mi się wtedy synek ale taki już większy kiedy jeszcze nie wiedziałm co to będzie. w tej ciąży śniła mi się taka większa dziewczynka ale też raz badanie usg- gdzie lekarz mówił,że chłopiec będzie tylko ja w tym śnie nie bardzo w to wierzyłam :) a co będzie czy na prawdę dziewczynka nadal do końca nie wiem
Natalia, ja jade pociagiem Eurostarem, wiec bedzie ok, ok 2h do Brukselii, a pozniej przesiadka i do Brugii- ktroa jest ok1.5h, wiec nie bedzie zle, codziennie spedzam ok2h w metrze i kolejce nadziemnej teraz, wiec jestem dosc przyzwyczjaona...
wlasnie, ja dziwie sie, ze lekarze w PL tak czesto mowia, ze nie podadza plci i ze nie potrafia rozpoznac, przeciez jedna z rzaczy ktora robia podczas usg musza ocenic narzady plciowe itp, wiec jezeli plci nie rozpoznaja to jjak moga to zrobic, mi na zadnym z usg nie robili problemow i za kazdym razem ladnie pokazali, choc ja nic tam nie widzialam...
wlasnie, ja dziwie sie, ze lekarze w PL tak czesto mowia, ze nie podadza plci i ze nie potrafia rozpoznac, przeciez jedna z rzaczy ktora robia podczas usg musza ocenic narzady plciowe itp, wiec jezeli plci nie rozpoznaja to jjak moga to zrobic, mi na zadnym z usg nie robili problemow i za kazdym razem ladnie pokazali, choc ja nic tam nie widzialam...
chyba nie zawsze widać płeć :)
u nas na jednym usg babeczka powiedziała, że nie jest pewna bo maluch skrzyżował tak nóżki, że wszystko zasłania :)
zajadam właśnie pomarańcze - mniam, mniam :)
muszę się najeść póki można
u nas na jednym usg babeczka powiedziała, że nie jest pewna bo maluch skrzyżował tak nóżki, że wszystko zasłania :)
zajadam właśnie pomarańcze - mniam, mniam :)
muszę się najeść póki można
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
wlasnie tez tak myslalam, ze krzyzowanie nozek itp, ale oni moga przekroj obrazu wtedy zmienic, wiec jest to mozliwe wg.mnie, ale lekarzem ja nie jestem i mowie, ze jak lekarka pokazala mi to na ekranie to ja nic nie widzialam, ale lezelam, a plazme mialam z boku na sciane, natomiast maz mowil, ze widac ladnie bylo, ale sidzial na kanapie i ogladal to na ogromnej plazmie zawieszonej na scianie, wiec inna perspektywa...
Warbuziaczek - jak będziesz zakładała nowy wątek, to dopisz u mnie w liście literkę "i" do szpitala :)))
pozdrowienia z Mazur dziewczynki :)
Co do podróży, to my z mężem zrobiliśmy miesiąc temu wycieczkę samochodową do Antwerpii w Belgii na tydzień, w jedną stronę 1300km i nie było tak źle :)) ale teraz już bym się tak daleko nie wypuściła :/
pozdrowienia z Mazur dziewczynki :)
Co do podróży, to my z mężem zrobiliśmy miesiąc temu wycieczkę samochodową do Antwerpii w Belgii na tydzień, w jedną stronę 1300km i nie było tak źle :)) ale teraz już bym się tak daleko nie wypuściła :/
i czesto zdarzaj sie pomylki moja kuzynka do ostatniego miecha miala dziewczynke i jak poszla na ostatnie usg okazal sie chlopczyk , tak samo znajomi rodzicow mieli miec dziewuche i poszli w 8 miesiacu na usg i tez bedzie chlopak. mam nadzieje ze u mnie zostanie bez zmian i urodze Marcelinke a nie Marcela :) chodze do dr. doeringa na usg i on twierdzi ze w jego karierze jeszcze nie bylo pomyli co do plci . oby mial racje :))
Ja też będę miała Marcelinkę :-)
Wprawdzie USG nie robiłam u Doeringa ale dwóch lekarzy potwierdziło płeć, że będzie dziewczynka. Poza tym na ostatnim USG widać jak moja kochana kruszynka usiadła tak jakby siedziała bez gatek na kserokopiarce :-) Siusiaka tam nie widziałam:-)
Wprawdzie USG nie robiłam u Doeringa ale dwóch lekarzy potwierdziło płeć, że będzie dziewczynka. Poza tym na ostatnim USG widać jak moja kochana kruszynka usiadła tak jakby siedziała bez gatek na kserokopiarce :-) Siusiaka tam nie widziałam:-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
no oby oby tak juz zostalo a o tym ze stawia jakis alkohol tez slyszalam dlatego dziwilam sie ze twierdzi ze nie bylo pomylki w jego karierze :) no jak bym miala miec chlopaka to na pewno bym sie nie martwila o ewentualna zmiane ;p a tak mam juz rozowych ubranek full a tu sie okaze chlopak i co wtedy ;p
hehe :) u mnie Jasiek od razu się wystawił :))) pokazał jajeczka i armatkę :) ale ja i tak wiedziałam od samego początku że będzie chłopiec, temperaturkę sobie mierzyłam jakiś czas (takie zboczenie z nauk przedślubnych i zaciekawiło mnie to czy u mnie wszystko gra ;) a że zawsze chciałam pierwszego synka to wycelowaliśmy na Jaśka, chociaż jakby wyszła Lenka to też byłoby super :)))