Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE CZ. 36 ;)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
"DWUPAKI":
Listopad 2009:
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
22.11: gani - dziewczynka
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
28.11: Asikk- dziewczynka LENA-Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
5.12: medullah - chłopiec :)
8.12: LidiaM - chłopiec - Kliniczna
8.12: crazy - dziewczynka - WERONIKA - szpital Zaspa
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś25 – dziewczynka AMELIA – szpital Kliniczna
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
21.12: Ivi
22.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA -szpital Kliniczna
24.12: Kamila1869 - dziewczynka MARCELINA
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka
28.12: Kasia31 - dziewczynka Amelka

"ROZPAKOWANE":
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11

"NIEAKTYWNE":
3.11: sfw
7.11: Asia_ce - chłopiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój jest taki długotrwały i tępy... jeszcze się nie rozwinął, na razie nic nie biorę. Ale skoro przez cały czas nie miałam takich bóli, to może się powoli zaczyna??
A my dzisiaj nocka nie przespana. Od północy do 5 nie chciał spać, ryk i nic więcej. Jak braliśmy na ręce było ok. Nie miał tak do tej pory, zawsze po jedzonku spać. Nawet mu wczoraj temp sprawdzaliśmy bo już nie wiedzieliśmy o co chodzi. Zastanawiam się czy to może dlatego że jak teście byli to non stop na rękach go nosili (co prawda spał wtedy).

Teraz z innej beczki. Któraś z Was podawała kiedyś linka co trzeba zrobić żeby zarejestrować dziecko w USC, jeśli macie podrzucicie jeszcze raz?
I jeszcze jedno - podobno trzeba mieć odpis aktu ślubu - u nas jest u moich rodziców 200km stąd i nie wiem czy dojdzie, w tym tyg (a termin mija nam w niedziele), czy w USC można wziąć odpis? braliśmy ślub u mnie w mieście, ale chyba USC przesyłają także do miejsca zameldowania męża? Jak myślicie?
http://gdansk.pl/online?procedura=59

tutaj masz potrzebne dokumenty... A z tym aktem ślubu, to chyba mogą na miejscu dać odpis, chyba powinni mieć... Ale nie jestem pewna...
hej ,u mnie nocka git,moge spac caly dzien i cala noc.nic mnie ostatnio nie boli i wogole.Jutro idziemy na krew,hbs,wr i tym podobne ,pewnie znowu zasłabne wiec sama nie ide.w piatek znow do lekarza,ciekawa jestem ,ale zapewne nic sie nie dzieje .

jestem dumna bo postawiłam sie tesciowej na temat swiat:D zapowiedziala ze jak urodze w swieta czy przed to ona zbierze wszystko i wszyscy zjada sie do nas ...kategorycznie odmowiłam:) :P:P:P
To gratuluje Mała Ciężarówko :) Ja mam z tym problem. Moi teściowie byli wczoraj zobaczyć Jaśka, no i teściowa chce przyjść jutro, najgorsze jest to, że pracuje w przychodni i nie zdaje sobie sprawy że może roznosić najwięcej zarazków :/ Mąż ma dzisiaj rozmawiać z nią, ale pewnie się obrazi :/ Wkurza mnie taka nieodpowiedzialność :(
U nas miało być spokojnie, a tu teściowie organizują Wigilię i będą jakieś ciotki, kuzynki, nie wiadomo kto... ufff, nie chcę, żeby moje dziecko musiało się z nimi stykać tak wcześnie i wszyscy na raz...
Ja jeszcze nie wiem co bedzie ze świetami. Mieszkam z tesciową ale w tym roku wigilia ma być u mojej mamy a teściowa chyba o tym zaponiała :|
A u mnie bedzie całkiem miło. Umowiłam sie z moja mamuska ze ja na swieta nic ale to nic nie robie nie szykuje no moze jakies ciasto upieke... a mamuska robi podwójnie wszystkiego zebysmy, zabrali sobie jedzonko na kolejne dni swiat. A w wigilie wbijamy sie do niej :-) bo tesciowie sa ok700km od nas wiec widze sie z nimi raz lub dwa razy w roku :-) wiec swieta szykuja sie fajne!! malutkie grono bedzie nasza 3ka, rodzice i siostra z narzeczonym :-)

image
Meldujemy się w nowym wątku :)
serdeczne gratulacje dla nowych mamuś! Bogoosia, urodziłaś prawie o tej samej godzinie i dniu co ja :) ja o 23 :)
Miałyśmy problem z piersią, bo Zosia je na żądanie i był zastój, zrobiło się zapalenie i dostałam dreszczy i gorączki. Ale udało się wyjść z tego bez antybiotyku, robiłam okłady, dużo piłam i przystawiałam mojego maluszka.
Za tydzień pierwszy spacerek, już się nie mogę doczekać.
Miłego dnia dziewczyny :)
do nas przyjadą teściowie na święta, moja mam mieszka osiedle dalej, więc część czasu spędzimy u niej... na szczęście u nas gotuje i piecze mój mąż... więc z teściową póją w "gary"..;)
wolę, żeby przyjechali na święta (mają 500km), niż od razu po porodzie- a tak zrobili przy Kornelnce. zawitali do mnie do szpitala- teść z teściową, brat z bratową i mąż... myślała, że ich pogryzę! później "gościli" się bez taktu i wyczucia przez 3 dni, a ja bez majtek w koszuli musiałam paradować, bo nic mi się nie goiło;(
to był koszmar jakiś... teraz zapowiedziałam, że jak znów przyjadą po porodzie , to wyprowadzam się do mojej mamy i tak małego nie zobaczą...
mam tylkonadzieję, że uszanują moją intymność...
Dokładnie Paula :) Ja o 23:20 :))))))) Męczyłyśmy się w tym samym czasie :)
Ja się zastanawiam co z pokarmem, bow szpitalu miałam twarde piersi, a teraz mam miekkie. Jak z jednej zje, to jest jeszcze bardziej miekka, ale np jak kończy jeść to sprawdzam i mleczko jeszcze jest, więc chyba nie kończy dlatego że się skończyło, tylko po prostu już nie chce.
Ja po dzisiejszej nocce jestem załamana trochę. Boję się następnej. Daliśmy mu nawet na uspokojenie smoka, ale wypluł od razu. Zasnął dopiero o 5 rano (od północy). Już nie wiedzieliśmy co robić a przystawiałam go w tym czasie 4 razy i niby jadł i zasypiał, ale jak tylko odłożyliśmy do koszyczka to w ryk :/
U mnie identycznie, zeszłej nocy mała spała pięknie, a dziś do 4 z otwartymi oczkami. Była przewinięta, brzuszek jej nie bolał bo jak brałam na ręce to nie płatała, przy piersi trochę ssała i zasypiała ale jak tylko ją odstawiałam to w ryk. Myślę, że może nasze maluchy jeszcze uczą się wszystkiego, może nie do końca są zadowolone z przyjścia na świat, w końcu w brzuszkach było ciepło itd.. nie wiem.. ale teraz za to ślicznie śpi :)
Dziewczyny jak zrobić fotkę w suwaczku, wklejam ale nie ma.. :/ trzeba extra link tam gdzieś wstawić?
dziewczyny, podobno na Klinicznej są porody rodzinne, ja dzwoniłam do osoby tam pracującej w sobotę i mówiła, że do odwołania nie ma... pewnie ruletka;) albo jakieś znajomości;)
wczoraj tam podjechałam, żeby sprawdzić którędy dostać się na IP i sama nie wiem... jest jakiś znak Izba Przyjęć z prawego boku szpitala, ale było tak ciemno, że bałabym się tam wchodzić.
gdzie zaparkować auto? z przodu, przed tym głównym wejściem?
na IP na Klinicznej wchodzi się głównym wejściem mija schody, a następnie musisz iść korytarzem w prawo. Ja jadąc pierwszy raz na PC też się naszukałam wejścia:)
główne wejście jest na przeciw torów kolejki i multikina? przy parkingu? (pytanie z serii debilne;))
Dokładnie. Wchodzisz głównym wejściem. Na przeciwko wejścia masz takie strome schody, nie wchodzisz po nich, tylko idziesz kawałek za nie ( po prawej stronie ) i skręcasz w korytarz również na prawo. Korytarzem do końca i na lewo :)

Ja byłam bardzo zadowolona z wizyty na IP właśnie na Klinicznej, choć wygląd szpitala daje wiele do życzenia ;)
Tak, te od parkingu to głowne wejście :)
Kasiu, dzięki;)
Dziewczyny help, jak zrobic fotke w suwaczku, wklejam małą rozdzielczość a tu na forum nie pokazuje, tam na stronie suwaczków jest.. czy ten osobny link to fotki trzeba gdzieś wstawić?
Paula, u mnie też nie pokazywało pierwszego dnia, dlatego wstawiłam zdjęcie tutaj nna forum jako avatar. Na suwaczku pokazywało normalnie, ale tutaj nie. Dopiero następnego dnia się pojawiło albo w kolejnych godzinach, nie pamiętam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry