Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE CZ. 36 ;)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
"DWUPAKI":
Listopad 2009:
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
22.11: gani - dziewczynka
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
28.11: Asikk- dziewczynka LENA-Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
5.12: medullah - chłopiec :)
8.12: LidiaM - chłopiec - Kliniczna
8.12: crazy - dziewczynka - WERONIKA - szpital Zaspa
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś25 – dziewczynka AMELIA – szpital Kliniczna
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
21.12: Ivi
22.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA -szpital Kliniczna
24.12: Kamila1869 - dziewczynka MARCELINA
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka
28.12: Kasia31 - dziewczynka Amelka

"ROZPAKOWANE":
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11

"NIEAKTYWNE":
3.11: sfw
7.11: Asia_ce - chłopiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wczoraj bylam u gina , mialam nadzieje urodzic wczesniej ale chyba nic z tego bo wszystko mam pozamykane i tylko lekko szyjke rozpulchniona , a tak chcialam przed swietami juz miec moja malenka przty sobie i pewnie nic z tego bo jak to gin powiedzial moge urodzic za dwa tygodnie albo w przyszlym roku ;/
bogosiu, Jas bardzo ladnie przybiera, no coz...takie uroki wczesnego macierzynstwa, choc ja tez nie wiem jak to bedzie u nas...
Medullah kurcze niewiem dokładnie co dzidzi beda badac czy ft4 czy tsh. wiem ze po porodzie ja mam juz robic tsh. a lekarzom mowic ze brałam euthyrox i zeby zbadali dzidzi tarczyce!!! mowiła zby nawet kilka razy sie upominac o to badanie dziecka jak "przypadkiem" by mnie olali ;-)
A no moze sie spotkamy na zaspie :-) to jesli dasz rade i dopytaj swojej endo co i jak. bo ja z moja juz sie nie widze przed porodem!!!

image
Biedronko - wszystkiego najlepszego dla Ciebie, a że dzieciaczek to część Ciebie to również dla niego :)))))))

Natalia - ja myślę, że te bóle to skurcze - ja się męczyłam od 5 rano i też nie wiedziałam czy to one :) Były w różnych odstępach, raz 10 minut, raz 40, po kąpieli 50. Ale właśnie takie od krzyża. I trwały 40-50 sekund. Trzymaj się ciepło, już niedługo będziesz tuliła maleństwo :) Ale na pewno już jesteś szczęśliwą mamusią :)

Co do czopu, to jak ja już postanowiłam jechać do szpitala, to skurcze miałam gdzieś co góra 2 minuty i poszłam jeszcze do toalety i wtedy zobaczyłam coś podbarwionego krwią, ale powiem szczerze, że nie byłam w stanie nawet się przyglądać, bo mi ciężko usiąść było, więc nie wiem jak to wyglądało, ale jeśli był to czop, to wypadł 2 godziny przed wyjściem Jasia.

A my dzisiaj stwierdziliśmy że koniec życia małżeńskiego, bo ja z Jaśkiem zostałam w sypialni, a mąż na kanapie :) Mały najadał się i szedł spać i zero ryku jak zostawał przy mnie. Nie chcę go przyzwyczajać, ale nie mam siły znosić tego płaczu.
Dzisiaj zważyliśmy go po nocy przed karmieniem i miał 2950, a wczoraj 2890, więc już nie wiem o co chodzi. Może faktycznie to różnica wagi szpitalnej i tej mojej. Zobaczymy jutro.

czesc,

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Biedronko24.

NatalioR, mam nadzieje, ze juz rozpakowana i tulisz dzidzie swa...

ja oficjalne jeszcze jesem na urlopie, ale w pracy juz nie bede...dopiera we wrzesniu planuje powrot...i tak dziwnie bylo wszystko zostawic, wszystko oddac innym itp, ale prezenty udaly sie, bo wreszczie dostalam wszystko dla siebie typu kosmetyki, male zestawy spa itp...bardzo milo mibylo...i Blanka nastepnego misia z kocykiem hihi
ja jutro do poloznej i zobaczymy co powie, ja jeszcze chce odpoczac i zadbac o siebie, tzn.poogladac zalegle dvd, poczytac ksiazki, dzis spotykam sie z kolenakami z forum ktore sa tak jak ja w Londku itp...

o rany, dobrze wiedzieć! też muszę tego dopilnować w szptalu w takim razie... ale badasz TSH? nie FT4?

jak nie urodzę przed poniedziałkiem, to się dopytam mojego lekarza...

może się w ogóle spotkamy na Zaspie, bo terminy mamy zbliżone... ja jutro powinnam wiedzieć coś więcej :)
Ja przez cała ciąze a nawet przed brałam euthyrox 175, potem 225 i teraz znowu 175. i własnie moja endokrynolog powiedziała ze mam zwrócic na to uwage peditry w szpitalu zeby juz tam zrobili małej badania i z tym do niej przyjsc. a po porodzie sama odrazu mam sobie zmniejszyc dawke i wcale nic nie musze mowic o tym lekarzom w szpitalu ze biore bo oni sie nie znaja i mi popieprza hormony. Tak dokładnie mowiła moja endokry. i potem po porodzie ok 2-3tyg z wynikami dzidzi ze szpitala i moim TSH (mam zrobic przed wizyta) przyjsc do niej na kontrol!!!

image
crazy mogłabyś coś napisać o wizycie u endo po porodzie?? mam ten sam problem, teraz biorę Euthyrox 100, wizytę mam w poniedziałek,ale nie wiedziałam, że dzieciaczka też trzeba badać w tym kierunku....
czy sa jakieś mamy ktore chodziły(chodza) do SR na zaspie i teraz na 30-go maja zwiedzanie traktu porodowego???
Bo ja zaliczyłam juz wszystkie wyklady i wiczenia wiec nie jestem na bierząco. tylko czekałam na to zwiedzanie.
Ale wątpie zeby sie odbyło?? aczkolwiek niewiem, zadzwonie dzien przed sie dowiedziec. Ale moze sa jakies mamy które sa na bierząco??

image
Bede chyba musiala nosic ze soba ceratke, ktora poloze na siedzenie w aucie - bo maz to chyba by mnie ukatrupil, gdybym mu zalala niespodziewanie siedzenie takim plynem,hehehe
No tych skurczy(regularnych) przede wszystkim!!! Bo wody to nawet na porodówce moga odejsc!!! A ten czop to ja tez niewiem moze to własnie to było a jak nie to nie :-) w piatek ide do gin to niech popatrzy co sie tam dzieje ;-) hehe

image
Co do tego czopu, to ja tez zupelnie nie wiem jak go rozpoznac. Stwierdzilam,ze bede wyczekiwala skurczy i odejscia wod.
Moja mała też jakos sie nie kręcila :-( ale najadłam sie anansa i teraz mam warjacje normalnie rewolucja w brzuchu aż boli.
Przez kilka dni miałam śluz taki gesty i żółty nawet pomarańcz. a teraz juz normalne ilosci i kolor mleczny. myslicie ze to mogł byc ten czop?? wogole niewiem jak to rozpoznac??

image
to chyba wątek Natali bedzie:) .....mi juz ten ból kolan przeszedł....Liwia mało sie rusza jakos:( ja dzis zabieram sie za pranie pieluszek tetrowych i ich prasowanie,chociaz bardzo mi sie nie chce.torba w sumie spakowana.!!
Biedronko, ode mnie również szczęśliwości! moja teściowa dziś również ma urodziny... i sąsiad;)
rano również nie śpię, bo stawy okropnie dokuczają, w szczególności biodra i kolana, chociaż to może z powodu tej nędznej pogody...
100 lat Biedronko! Urodzinowe najlepszości!

Natalia trzymam kciuki i czekam na wieści! Mam nadzieję, że już jesteś rozpakowana :-)
Crazy ja dzisiaj z moją Marcelinką przeprowadziłam bardzo poważną rozmowę, ale ona chyba ma mamuśkę w nosie :-(

Na 12 :00 idę do lekarza zobaczymy co mi powie, na pewno się będę upierała żeby mnie wzięli na patologię wcześniej niż po 10 dniach.

Brzuch mam miękki i żadnych skurczy nie ma :-(

Wiecie co te naturalne metody przyspieszenia porodu to jest pic na wodę fotomontaż :-((((((
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
No zazdroszcze NataliiR, też bym tak chciała, tak konkretnie wiedzieć, że się zaczęło :) Mam nadzieje, że gładko jej poszło.
Do soboty mamy skończyć remont przedpokoju, może moja mała czeka na zakończenie prac ?
Ja ostatnio mam wahania nastroju, płaczę, albo się krzątam i nie mogę sobie miejsca znaleść. Jak na złość w ostatnim tygodniu ciąży wyszły mi rozstępy na brzuchu, buu, no ale trudno nic nie poradzę, kremy nie pomogły.
Mam plan, że jak nie urodzę w sobotę, to od niedzieli testuję sposoby przyspieszenia porodu :)
Moze dzisiaj spia dluzej :-)

Ja codziennie pobodka o 7, przekaska o 8 i tak potem jakos leci.
Ojjka, Asikk i nastepne teraz pora na was sie rozpakowc!!! Prosze sie nie ociągac i pilnowac swojej kolejki bo juz niedługo my grudniówki zaczynamy!!! :-))
Wogóle te grudniówki cos ucichły!!!

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry