Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE CZ. 36 ;)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
"DWUPAKI":
Listopad 2009:
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29 - dziewczynka WIKTORIA - szpital Redłowo
22.11: gani - dziewczynka
25.11: ojjka - dziewczynka MARCELINA-Zaspa
27.11: NataliaR - chłopiec- Zaspa
28.11: Asikk- dziewczynka LENA-Zaspa
29.11: zabulka - dziewczynka MAJA - szpital Wojewódzki

Grudzień 2009:
2.12: Asiak - dziewczynka ZUZIA
5.12: medullah - chłopiec :)
8.12: LidiaM - chłopiec - Kliniczna
8.12: crazy - dziewczynka - WERONIKA - szpital Zaspa
11.12: Izulucha - dziewczynka BLANKA
12.12: Małgoś25 – dziewczynka AMELIA – szpital Kliniczna
13.12: Dorotaaaa - dziewczynka NATALKA
14.12: Basia7 - dziewczynka DARIA
14.12: Perelka82 - dziewczynka AMELIA - szpital Wejherowo
15.12: beacia - dziewczynka
21.12: Ivi
22.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA -szpital Kliniczna
24.12: Kamila1869 - dziewczynka MARCELINA
25.12: kiccek - dziewczynka ZUZIA - szpital Wojewódzki
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
28.12: anielkowamama - dziewczynka
28.12: Kasia31 - dziewczynka Amelka

"ROZPAKOWANE":
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp.12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11

"NIEAKTYWNE":
3.11: sfw
7.11: Asia_ce - chłopiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja mała tez wygina cialo śmiało ,szczegolnie z prawej strony nóżki .ale jak spimy to juz spimy...nie budzi i nad ranem tez spokój dopoki ja sie nie obudze.ciekawe coto jest co sie kolo pepka wygina na samym srodku tak raz w prawo raz w lewo,chyba grzbiet:P no i jak pisałam wczesniej to mocno naciska w dół
Witam!

Lidia i Kasia-wejście na IP na Kliniczną jest z boku tak jak Lidia pisała na początku.

Ja dzisiaj zrobiłam sobie właśnie małą wycieczkę na Kliniczną i tamtędy wchodziłam :-) Samochód też można tam zostawić nikt cię nie pogoni
Pani na IP powiedziała, że kobiety nie potrzebnie wchodzą Głównym wejściem (na przeciwko kolejki) bo to za dużo roboty.Od razu walić z prawej strony tym bardziej jak przyjedzie się w nocy.

Co do porodów rodzinnych to jedna powiedziała, że są a druga powiedziała, że nie ma :-) Same nie zdecydowane są.

Ja w każdym razie powiedziałam sobie i mojemu Tomkowi, że jedziemy najpierw na Kliniczną bo tam jest największe prawdopodobieństwo, że uda nam się urodzić razem.

Ja z kolei noc miałam kompletnie nie przespaną :-( położyłam się koło 5 rano i wstałam już o 7 :-(
Plecy mnie ciągną tak jakbym miała przywiązany do nich odważnik i to samo się dzieje z brzuchem :-( Krocze kuje i ogólnie nie za halo :-(

Już bym chciała żeby mała zdecydowała się na wyjście. Na domiar złego w tej chwili mne łapią schizy, że nie będę potrafiła rozpoznać skurczy porodowych albo nie poczuję, że wody mi odchodzą :-( bo np w danym momencie będę robiła siku i nie będę wiedzieć czy to siku czy wody :-( Masakra jakaś....
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Witam Was Kochane :)
Ja ściągam nadmiar mleka w trakcie dnia laktatorem ręcznym avent i trzymam w lodówce. Podaję zawsze na noc Filipkowi i synuś ładnie mi śpi nawet 4 godz:) W dzień też spi jak bączek po 3-4 godz. Jest kochany :)
ojjka o wody się nie martw, bo nie odchodzą jednym chlustem (w pierwszym momencie jest ich trochę więcej) , tylko sączą się cały czas później, będziesz musiała sobie wkładkę podłożyć;) nie przeoczysz ich ;)
mój chłopaczek też na wieczór się nieźle uaktywnia..
wiecie, ja ze strachu ze w nocy mi wody puszczą, to podłożyłam sobie pod przescieradło jedną ceratke i recznik, żeby w razie czego nie zamoczyć materaca...
tez sie cały czas zastanawiam jaki to ból te skurcze i jak to jest z tymi wodami... juz dochodzi do mnie w ciągu tygodnia mogę ich dostać, więc oczekuję, chociaz prawde powiedziawszy wolałabym jeszcze weekend przeczekać.. tak jak pisałam, może być 01-02.grudnia...
Ojjka no i powiedz czy to nie jest śmieszne co nam w głowach robia na tych IP co do porodów rodzinnych!!! MASAKRA
Też się bałam, że nie rozpoznam skurczy, bo myślałam że to ból jak na @ ciągły i nie będę wiedziała kiedy się zaczynają a kiedy kończą. Ale generalnie u mnie było tak, że łapało mnie od krzyża i trzymało parenaście-dziesiąt sekund i puszczało i spokój. I potem tylko częściej i mocniej :) Więc na pewno nie przeoczycie :) Wody nie wiem - odeszły mi przed samymi partymi i Jasiek urodził się na dodatek w czepku :)))))))
Natalia dobry pomysł :)
ja właśnie tak miałam, dzięki temu kanapa uniknęła czyszczenia :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Ja na noc kładę sobie ręcznik i taki duży podkład poporodowy :-)

crazy - ja już staram się niczego nie słuchać... i tak jadę z Tomkiem (bo ktoś mi musi pomóc wtaszczyć tą torbę na IP) a co ma być to będzie :-) wolę się miło rozczarować :-)

Co do skurczy to i tak się boję bo mnie na razie boli wszytko :-( jak wstaję z fotela to brzuch mi tak ciągnie w dół, że hej :-(
A krzyż naparza mnie cały czas tzn tak na wysokości pasa nad pośladkami. Dzisiaj jakoś prawa strona bardziej...

We środę idę do gina niech coś wymyśli bo go pogryzę!!!!
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
kurcze właśnie pokazywali w tv nasz wojewódzki, leży w nim babeczka w ciąży bliźniaczej chora na świńską :(
biedna kobitka, nie dość że martwi się o siebie to jeszcze o dzieciaczki, bardzo mi jej żal :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Betrisa mam do Ciebie pytanko, pisałaś, że przy pierwszym porodzie jechałaś z Gdańska do Wejherowa. A jak jest wtedy z formalnosciami? Pewnie głupie pytanie, ale czy wtedy w urzędach w Wejherowie się wszystko załatwia, czy w Gdańsku?
Asik metrykę urodzenia w wejherowie,mąż pojechał jak jeszcze byliśmy w szpitalu, a resztę w gdańsku.
czesc,

ale pieknosci te wasze dzidzie, i jakie rozmowy, po prosu wow...

ja jutro ide ostatni dzien do pracy i tak jakos dziwnie z tym wszystkim czuje sie, ale bedzie ok.

ja twardnienie brzucha mam i nic nie biore...do tego brzuch bardzo wysoko...ale mi jeszcze
Bogosiaa, pamięta, że Tobie mówili, że Jasiek jest malutki. Nie mogę znaleźć tematu w którym o tym pisałaś.

Dziś byłam na USG i lekarz powiedział, że Mała waży około 2kg. Fakt, że to lekarz na NFZ a jemu nie bardzo ufam, ale zaczęłam zastanawiać się czy to nie za mało :(
Poprzednie USG robiłam będąc w 33TC prywatnie u lekarza do którego chodzę od początku ciąży i mała ważyła 1860. lekarz powiedział, ze jest mała, ale mieści się w normach.

Teraz ten na NFZ zaskoczył mnie mówiąc, ze Amelka waży 2kg wydaje mi się to trochę mało, choć z drugiej strony nic nie mówił, że źle, tylko, że drobna będzie i urodzi się w granicach 2,5kg-2,6kg

Jak Wasze maluszki w tych tyg. ?? Bo zgłupiałam. Nie wiem czy mam jechać do swojego prywatnie, żeby skontrolował wagę Małej, czy czekać spokojnie do wizyty ( mam na 5 grudnia )
Dzięki Betrisa, no to jak w Gdańsku nie będzie rodzinnych to jade dalej :)
http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm

sprawdź sobie tu Kasiu
Hej dziewczyny!
cos widze, ze Redłowo bedzie oblegane ze wzgledu na porody rodzinne. Też jestem przerażona ta sytuacją, tak bardzo chciałam rodzic z mezem.. Trzeba być dobrej mysli, ze sytuacja sie niebawem zmieni i przestana trabic wszedzie o tej grypie.. Ale jak w Gdansku nie cofna tej decyzji to jade do Redlowa lub innego szpitala, zrobie wszystko, zeby porod byl rodzinny. Chyba, ze juz wszedzie bedzie obowiązywał ten cholerny zakaz. Pozdrawiam i zycze spokojnej nocki
Kasia moja mała w 33 tyg ważyła 2256g ale lekarka mówiła że będzie duża. Ma ważyć około 4 kg
Kasiu, nie pomoge, bo ja ostatnie usg mialam w 27tc, i mala wtedy wazyla ok. 1700g i wszystko ok, ale raczej mowilia, ze z wiekszych niz mniejszych...choc okaze sie sie w realu, jak urodzi sie lala...

moj maz wlasnie zlozyl lozeczko i przewijak, i wszystko duze, maz do mnie, za 3 miesiace dzidzia do swojej sypialni, a ja mowie- zobaczymy hihi...

Bogosiaa, moja mama mi wczoraj opowoedziała że w naszej rodzinie wszystkie kobiety miały bóle porodowe od krzyża, więc teraz będe czekac na takie własnie.. :) mówisz ze tez tak miałłas, a to wtedy chyba aż chodzić sie nie da, co??
Salambo, na jakim to programie pokazywali? zastanawiam się tylko czy to drugi przypadek czy o co chodzi, bo przecież jakiś tydzień temu już mówili o śmierci kobiety w bliźniaczej ciąży z grypą świnska, i to też było chyba w Gdańsku... to ja juz nie wiem o co chodzi...
Kasia31, mi sie wydaję że poczekaj do tego 5.12, to jest ponad tydzień, w tym czasie dziecko sobie podrośnie, a Ty nie męcz tak dziecka tymi falami ultradźwiękowymi.. a jeśli sie okaze znów ze waży te 2kg to co będziesz robiła?? nic!! pamietaj też ze te pomiary nie są stuprocentowe, więc moze Twoja mała ma już 2200g? bo hgranica błedu wynosi 10-15%
ja radze uspokoić sie i poczekać do terminu wizyty u lekarza któremu ufasz... ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry