Widok

**LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUŚKI***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy na weekend:)
Natala wstała pobuszowała godzine i padła na drzemke.Zagryzłam śniadanko,po wczorajszym pączkowym dniu-postanowienie od dziś pieczywo chrupkie i zdrowe jedzonko:D raz na jakiś czas trzeba orgaznim oczyścić:")Jakoś mnie ochota naszła to musze wykorzytsać,miałam ambitny plan poćwiczyć ale jeszcze boje się z tymi plecami-pójde na spacer długi.Rwa praktycznie przeszła:)))ale uważam jeszcze i staram się nie dźwigać.Pychota ojj zjadłabym te pierożki...;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas tak sypie śnieg że świata nie widać, od rana nie przestało padać nawet na minutę.
Szkoda musimy kisić się w domku.
hej. moja mam zostaje z Kuba a my na zakupy lecimy.
Justi kurcze nie wiem co mam doradzić z Sarką,może kołysz ja w wózku tak jak ja robie z Kubolem.
oo nie nie,zadnego bujania w wózku..Nie moge jej uzalezniac od czegokolwiek...Zresztą Sarka wyje wszedzie-na rekach,w wozku,w bujaczku....I dopiero po ilus godzinach pada ze zmeczenia chcac nie chcąc....
Oby antybiotyk wogóle zabił te cholerne bakterie...
No nic....w tygodniu wszystko sie okaze po kolejnym badaniu kału.
a oto wyczyny mojej Asieńki

image
o jaaaaa,ile włosków:) :D
hej:))
Justi wspolczuje:(( ale jesli ona tak ciagle wyje i wiekszosc jej potrzeb jest zapewnionych to moze ciagle ją boli?? Paulina teraz ma zapalenie oskrzeli kicha kaszle i marudzi no ale nie az tak:/ a spaniem to sie nie przejmuj moja tez od poczatku prawie wogole w dzien nie spi. taki urok:D

Amelka ale Asia ma super włoski! :)

Bociany chcialam sie zapytać bo na jednym zdjeciu Natalka ma taki sweterek hello kitty czerwony. boooski:d gdzie go kupilas??

a ja jestem sama z paulina;/ eeeh ciezko:/co ja chce sie zaczac uczyc to ryk;/ a od jutra do czwartku mam egzaminy..:(
Cześć jesteśmy po chrzcinach:)wszystko się super udało,Natala grzeczniutka cały czas teraz odsypia wrażenia.Mnie głowa boli chyba od nadmiaru emocji-więc ide się położyć odezwe się wieczorkiem.
ps.Risika sweterek kupiłam w H&M rozmiar 74 podwijam rękawki i jest super:)
jedno zdjęcie na szybko:)
image
Łojoj na 3 strone spadłyśmy..
wczoraj tak mnie zmuliło,że 20:40 już spała snem kamiennym.Chociaż się wyspałam:)Fajny był wczorajszy dzień,chrzest to wzruszająca chwila.Natala jak aniołek,zero płaczu.Pogoda tylko beznadziejna:/ale dało się przeżyć.Po kościele obiadek i ciacho u mamy,bo u nas nie ma miejsca niestety.Baardzo jestem zadowolona z toru od Sowy śliczny był i smaczny:)))
Zaraz chyba sobie jakąś kawke walne,bo jeszcze chce mi się spać,Natala nakarmiona śpi nadal-też dużo wrażeń miała:)
Witam i ja z ranka z syneczkiem moim:)
Bociany, dobrze, ze juz po i ze sie udalo!

Pogoda znowu lipna, mgła u nas straszna, jak w Szwecji zimą hehe..
dzisiaj w nocy jedno karmienie- Jasio zasnal o 20 a o 4 obudzil sie na butl- o 1 i o 3 sie przebudzilam i zagladalam do łóżeczka sprawdzic czy mu sie cos nie pomyliło z tym jedzeniem..Juz 5 dzien pod rząd tak je:)EXTRA!!!!!

Tez kawke musze wypic, bo sie obudzic cos nie moge...zbyt duzo snu :)hehe
Dzien dobry po weekendzie:)

Justi, trzymajcie się.. ciężko Wam pomóc;(((( i podziwiam Cię, bo gdybym w Twojej sytuacji wyczuła, że coś małą uspokaja (np.kołysanie w wózku) to poddałabym się niezależnie od tego czy się przyzwyczaja czy nie...to jeszcze malutek..

W sobote pojechalismy do lasu na spacer i po raz pierwszy wsadzilismy malca w nosidełko - maluch spał jak zabity:)
POza tym w koncu obie piąstki poszły w ruch.. dodatkowo do tej pory tylko lewa rączka lądowała w buźce a dziś rano zauważyłam, że już dwie pcha do ust... najchętniej na raz..hahhaaha... a no i główke ladniej już trzymamy..uff:D

pzodrowienia dla wszystkich mamusiek i ich ślicznych pociech!!!:D
witam po weekendzie,
Bociany dobrze że wam wszystko się udało z chrzcinami, pogoda mogła być troszkę lepsza ale trudno w lutym tak bywa.
Ja dziś oczy na zapalki, co 2 h wstawanko i o 6 już Asia była wyspana i kazala dzień zaczynać.
Znów sypie jak nie wiem co a my musimy na 11 do przychodni wędrować, muszę się zawinąć jak babuleńka, samochodem nie chce mi się jechać bo przychodnia blisko
Przepraszam, że Wam się wtrącam wątek, ale chciiałam napisać do Justi, że moja koleżanka jak miała takie przeboje ze swoją dzidzia to kupiła sobie chustę taka wiązaną i miała małą cały czas przy sobie: mała tam spała itp. A ona mogła robić wszystko i nie była taka uwiązana...
Właśnie , moze ta chusta.ja w sumie nie używam jej, u nas lezy, pewnie niedlugo sprzedam ją, Jasiek nie lubi byc taki opatulony;/..

Zasnął o 9 i jeszcze chrapie, obudzi sie i mykamy w mgle na spacerek;/Widze z okna, ze nikt nie spaceruje, hm,ale psiapsioly twardo napieraja :) wiec trzeba sie zwlec...

A to mój synuś powazny wacpan:)kochane moje serduszko**********

image
kamda, dobry pomysł.. jesli Justi się spodoba..może warto spróbować:) zanjomi tez mieli taka chuste i byli nią zachwyceni:D
Aniu, i inne mamy posiadajace leżaczki...jak się dziecku siedzi w takim lezaczku z wystającymi nózkami? Zastanawiamy sie od ...uuu..dlugiego czasu nad tym czy dziecku jest wygodnie czy nie jak mu tak nozki zwisaja..;/i z tego powodu jeszcze nie kupilismy tego wynazlazku.. ;/ choc jego brak coraz bardziej mi doskwiera:(
Pychotko, nie wiem, moze to zalezy do lezacza.jaskowi juz zniego nozki wystaja, jeszcze jak lezal plackiem, to bylo ok, a jak mu teraz troszke podnosze-liiipa;/..I jak fika i uderza nimi, to sie czasem popłacze bo uderzy o kant:(..
Ja rzado kiedy korzysta z lezaczka, ze wzgledu na to wygieta postawe,,wle Jaska na macie położyc, a jak cos robie wkuchni- to do wozka go wsadzam z ała podusia..
My mamy taki lezaczek( moze jest akurat taki lipny nie wiem):tyle ze w kolorze NAVY-granat ciemny!

http://www.allegro.pl/item540548222_lezaczek_class_w_kolorze_rabbit_firmy_primi_sogni.html

;/// a juz miałam nadzieje ze te nasze obawy wytrzasnęlismy z księzyca... no coz..jednak wszystko wskazuje na to, że nasze dziecko lezaczka miec nie bedzie...ale jakby na to nie patrzec jeden grat w domu mniej:D na szczescie mata w drodze i niebawem przestane sluzyc Miskowi za pałąk hahahha...
Spacerek krotki..ale zaliczony!
u nas taka mgla ze kumpeli z 10 m nie widzialam:(..
Teraz Jasio drzemkuje nadal, a ja robie cos na obiadek:)
A to Jacho- kombinezon odłożony do szafy i jak przystalo na przystojniaka- ubralismy ciepla kurtkę:):)

image
My już też po spacerku, u nas z pogodą podobbnie mgły co prawda nie ma ale mżawka cały czas i średnio przyjemnie. Byłyśmy u pediatry - nadal problem krostkowy - tym razem na kolankach. Mamy używać parafinkę i obserwować. Pani dr zaleciła też lacido baby na poprawę pracy jelit. Mam nadzieję że to w połączeniu z ćwiczonkami da dobre efekty bączkowe.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry