Widok

**LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUŚKI***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy na weekend:)
Natala wstała pobuszowała godzine i padła na drzemke.Zagryzłam śniadanko,po wczorajszym pączkowym dniu-postanowienie od dziś pieczywo chrupkie i zdrowe jedzonko:D raz na jakiś czas trzeba orgaznim oczyścić:")Jakoś mnie ochota naszła to musze wykorzytsać,miałam ambitny plan poćwiczyć ale jeszcze boje się z tymi plecami-pójde na spacer długi.Rwa praktycznie przeszła:)))ale uważam jeszcze i staram się nie dźwigać.Pychota ojj zjadłabym te pierożki...;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kamdo-dziekuje za poradę,ale nie moge sobie pozwolic na to,zeby byc uwieziona w domu caly czas.czasem musze wyjsc cos zalatwic,a wtedy mala zostaje z babcią.no i poza tym niedlugo trzeba bedzie wrocic do pracy i nie moge pozwolic na to,zeby babcia musiala twkic nad dzieckiem caly dzien.
a trzecia sprawa,ze Sarka na rekach po chwili tez zaczyna wyc,a to juz siwadczy nadal o tym,ze nie jest zdrowa cos ja wciaz boli.
Niestety....lekarze w tym kraju to porazka do potęgi! Dzis sie znowu o tym przekonalam...
Az mi sie nawet opowiadac nie chce.Chyba niedlugo ksiazke o sluzbie zdrowia w tym kraju napiszę i nie bedzie to ksiazka pozytywna...
suma sumarum-dziecko dalej cierpi,a lekarze kryją wzajemnie swoje tyłki i dziecko jest tu najmniej ważne...Jak nie zaczniesz chodzic prywatnie to ci "sluzba zdrowia"nie pomoze.
no i jutro bedzie fryzjerka....rany..sie dzieje:D
Ania jeśli możesz wyślij mi na maila te cwiczonka co Amelce.
Bociany fajnie ze chrzest się udał, Natusia pięknie była ubrana.
U nas dzien nawet ok, troche krzyku jest ale nie najgorzej.
Kuba w końcu zasmakował herbatce na lepsze trawienie i w końcu pije:)huraaaa
Amelko, jesli malutka prezy nozki( co jest normalne , Jasiek jak sie sprezyl to nie moglam go rozprezyc prze zpare sekund,,hihi)to zrób to co Ci pisalam, a propos tego trzepotania stopkami, tego etapu rozulźniania..pomoze. Sek w tym, ze musisz odwrócic jej uwage!
Jasiek to na poczatku jak akrobata wygladal z tymi wyprostowanymi nogami:)
Nie bój sie, ze podczas łączenia nozek i raczek cos małej zrobisz, ja tak bynajmniej mialam na poczatku, dzieci sa jak gumy, nic im nie zrobimy!...Niech na poczatek zlapie sie za kolanka,,,i powoli ja przytrzymaj i wtedy poturlaj!
jasiek z czasem sam załapuje ze idziemy cwiczyc i ze nastepuje jakies konkretne ćwiczenie asiula tez załapie!jest mlodsza od naszego Waćpana;)ma prawo!
Ania - co do wózka mam takie same odczucia - rewelacja - zarówno ciężkie warunki drogowe (jak dziury) jak i zaspy śniegu - świetnie daje rade.
Co do lacido u nas pewnie też by dało radę bez bo tak naprawdę nie ma większych problemow. Kupek jest kilka w ciągu dnia tylko z bączkami jakby gorzej tzn więcej wysiłku ją to kosztuje, a dodatkowo poranna kupka jest ostatnio ze śluzem i pani dr powiedziala że to powinno pomóc. Spróbuję jej trochę podawać ale i tak głównie nastawiam się na ćwiczonka. Póki co trochę ciężko nam idzie:( zwłaszcza te łaczenie rączek i nożek i kulanie - ja chyba nie mam wprawy o Asia cały czas mi prostuje te nogi i nie chce ich zginać. Ale rowerek i dociskanie idą dobrze.
Amelko, nam tez pediatra przepisal kiedys Lacido, ale nie bralismy po nie bylo takiej jescze potrzeby- Jasio codziennie robi kupola, bez wiekszych perypetii, czasami gdyby nie super konwaliowy :) zapach, to bym nie wiedzial, ze kupa zrobiona:)
Zazwyczaj czas na kuapal to 7/8 rano, po sniadanku:)...Odpukac, nie mamy z tym problemow..
Amela, Ty masz x lander xa? jak Ci sie jezdzi po dziurach, bo powiem, Ci, ze myslalam ze u nas bedzie zle, a jest super!!!!!...Milo mnie zaskoczył wózio!
My już też po spacerku, u nas z pogodą podobbnie mgły co prawda nie ma ale mżawka cały czas i średnio przyjemnie. Byłyśmy u pediatry - nadal problem krostkowy - tym razem na kolankach. Mamy używać parafinkę i obserwować. Pani dr zaleciła też lacido baby na poprawę pracy jelit. Mam nadzieję że to w połączeniu z ćwiczonkami da dobre efekty bączkowe.
Spacerek krotki..ale zaliczony!
u nas taka mgla ze kumpeli z 10 m nie widzialam:(..
Teraz Jasio drzemkuje nadal, a ja robie cos na obiadek:)
A to Jacho- kombinezon odłożony do szafy i jak przystalo na przystojniaka- ubralismy ciepla kurtkę:):)

image
;/// a juz miałam nadzieje ze te nasze obawy wytrzasnęlismy z księzyca... no coz..jednak wszystko wskazuje na to, że nasze dziecko lezaczka miec nie bedzie...ale jakby na to nie patrzec jeden grat w domu mniej:D na szczescie mata w drodze i niebawem przestane sluzyc Miskowi za pałąk hahahha...
Pychotko, nie wiem, moze to zalezy do lezacza.jaskowi juz zniego nozki wystaja, jeszcze jak lezal plackiem, to bylo ok, a jak mu teraz troszke podnosze-liiipa;/..I jak fika i uderza nimi, to sie czasem popłacze bo uderzy o kant:(..
Ja rzado kiedy korzysta z lezaczka, ze wzgledu na to wygieta postawe,,wle Jaska na macie położyc, a jak cos robie wkuchni- to do wozka go wsadzam z ała podusia..
My mamy taki lezaczek( moze jest akurat taki lipny nie wiem):tyle ze w kolorze NAVY-granat ciemny!

http://www.allegro.pl/item540548222_lezaczek_class_w_kolorze_rabbit_firmy_primi_sogni.html

Aniu, i inne mamy posiadajace leżaczki...jak się dziecku siedzi w takim lezaczku z wystającymi nózkami? Zastanawiamy sie od ...uuu..dlugiego czasu nad tym czy dziecku jest wygodnie czy nie jak mu tak nozki zwisaja..;/i z tego powodu jeszcze nie kupilismy tego wynazlazku.. ;/ choc jego brak coraz bardziej mi doskwiera:(
kamda, dobry pomysł.. jesli Justi się spodoba..może warto spróbować:) zanjomi tez mieli taka chuste i byli nią zachwyceni:D
Właśnie , moze ta chusta.ja w sumie nie używam jej, u nas lezy, pewnie niedlugo sprzedam ją, Jasiek nie lubi byc taki opatulony;/..

Zasnął o 9 i jeszcze chrapie, obudzi sie i mykamy w mgle na spacerek;/Widze z okna, ze nikt nie spaceruje, hm,ale psiapsioly twardo napieraja :) wiec trzeba sie zwlec...

A to mój synuś powazny wacpan:)kochane moje serduszko**********

image
Przepraszam, że Wam się wtrącam wątek, ale chciiałam napisać do Justi, że moja koleżanka jak miała takie przeboje ze swoją dzidzia to kupiła sobie chustę taka wiązaną i miała małą cały czas przy sobie: mała tam spała itp. A ona mogła robić wszystko i nie była taka uwiązana...
witam po weekendzie,
Bociany dobrze że wam wszystko się udało z chrzcinami, pogoda mogła być troszkę lepsza ale trudno w lutym tak bywa.
Ja dziś oczy na zapalki, co 2 h wstawanko i o 6 już Asia była wyspana i kazala dzień zaczynać.
Znów sypie jak nie wiem co a my musimy na 11 do przychodni wędrować, muszę się zawinąć jak babuleńka, samochodem nie chce mi się jechać bo przychodnia blisko
Dzien dobry po weekendzie:)

Justi, trzymajcie się.. ciężko Wam pomóc;(((( i podziwiam Cię, bo gdybym w Twojej sytuacji wyczuła, że coś małą uspokaja (np.kołysanie w wózku) to poddałabym się niezależnie od tego czy się przyzwyczaja czy nie...to jeszcze malutek..

W sobote pojechalismy do lasu na spacer i po raz pierwszy wsadzilismy malca w nosidełko - maluch spał jak zabity:)
POza tym w koncu obie piąstki poszły w ruch.. dodatkowo do tej pory tylko lewa rączka lądowała w buźce a dziś rano zauważyłam, że już dwie pcha do ust... najchętniej na raz..hahhaaha... a no i główke ladniej już trzymamy..uff:D

pzodrowienia dla wszystkich mamusiek i ich ślicznych pociech!!!:D
Witam i ja z ranka z syneczkiem moim:)
Bociany, dobrze, ze juz po i ze sie udalo!

Pogoda znowu lipna, mgła u nas straszna, jak w Szwecji zimą hehe..
dzisiaj w nocy jedno karmienie- Jasio zasnal o 20 a o 4 obudzil sie na butl- o 1 i o 3 sie przebudzilam i zagladalam do łóżeczka sprawdzic czy mu sie cos nie pomyliło z tym jedzeniem..Juz 5 dzien pod rząd tak je:)EXTRA!!!!!

Tez kawke musze wypic, bo sie obudzic cos nie moge...zbyt duzo snu :)hehe
Łojoj na 3 strone spadłyśmy..
wczoraj tak mnie zmuliło,że 20:40 już spała snem kamiennym.Chociaż się wyspałam:)Fajny był wczorajszy dzień,chrzest to wzruszająca chwila.Natala jak aniołek,zero płaczu.Pogoda tylko beznadziejna:/ale dało się przeżyć.Po kościele obiadek i ciacho u mamy,bo u nas nie ma miejsca niestety.Baardzo jestem zadowolona z toru od Sowy śliczny był i smaczny:)))
Zaraz chyba sobie jakąś kawke walne,bo jeszcze chce mi się spać,Natala nakarmiona śpi nadal-też dużo wrażeń miała:)
jedno zdjęcie na szybko:)
image
Cześć jesteśmy po chrzcinach:)wszystko się super udało,Natala grzeczniutka cały czas teraz odsypia wrażenia.Mnie głowa boli chyba od nadmiaru emocji-więc ide się położyć odezwe się wieczorkiem.
ps.Risika sweterek kupiłam w H&M rozmiar 74 podwijam rękawki i jest super:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry