Widok

LISTOPADOWE I GRYUDNIOWE MAMUSIE 2009 CZ.16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Listopad 2009:
1.11: alime - dziewczynka
2.11: ja-majka - chłopiec
3.11: sfw
4.11: Kasia222 - chłopiec
4.11: Betrisa - dziewczynka
5.11: Paula81 - dziewczynka
7.11: Aga111 - chłopiec
7.11: Asia_ce - chłopiec
8.11: warbuziaczek - dziewczynka
8.11: biedronka24 - chłopiec
12.11: Sajwer
13.11: kascha - chłopiec
14.11: Eve - chłopiec
15.11: Salambo - dziewczynka
16.11: Agoosiaa
16.11: Ewwa - chłopiec
18.11: madziara2111 - dziewczynka
19.11: Agusia29
22.11: gani
23.11: bogosia - chłopiec

Grudzień 2009:
4.12: dziób - chlopiec
5.12: medullah - synek :)
11.12: Izulucha - corka
12.12: Małgoś28
13.12: Dorotaaaa - córeczka NATALKA
14.12: Perelka82 - dziewczynka
21.12: Ivi
23.12: mała ciężarówka - dziewczynka LIWIA
25.12: kiccek
26.12: sara03 - dziewczynka
27.12: Rimini
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja byłam wczoraj na badaniu. Dzidzia zdrowa i waży już 1kg. Zaczynamy kompletować wyprawkę. Śliczne są te ciuszki dla dzieci :)

Betrisa jak znosisz drugą ciążę w porównaniu do pierwszej? Chodzi mi o to czy jest lepiej czy gorzej. Znajoma przy pierwszym dziecku nie czuła w ogóle, że jest w ciąży. Za to przy drugim od samego początku fatalnie się czuła.
i to prawda , druga ciąza jest zupelnie inna, czlowiek wiecej sie przejmuje, często i gęsto jest tez zupelnie inne samopoczucie.
przy drugiej dłużej miałam nudności i więcej przytyłam. Ogólnie czuję się dobrze, nie tak dobrze jak w pierwszej ale fakt,że ma się małe dziecko szalejące po domu nie pomaga np. wypocząć.
mam wyniki glukozy...mialam 75 g po 2 godz.a wiec przed 70 a po dwoch 11o to chyba git??ulga

w h&m w manhatanie sa ciuszki po 10 zł tz bluzeczki na lato,rozmiary rozne,od 56 ,wziełam dwie takie na 2-4 miesiace

Gdzie sie podzialy wszystkie przyszle mamusie?przeciez nie leza na plazy;)tylko ja ukrywam sie przed sloncem?
hej, ja jestem w mpjej ukochanej pracy, ale wlasnie tez mialam pisac, ze wraz z mezem zadecydowalismy o imieniu dla naszej coruni: Blanka Nel, aha rodzzic bede rowniez zagranica.

do biedronki24: czy interesowalas sie wydaniem paszportu dla synka itp. chodzi mi o polskie czy nie. bo my najpierw bedziemy sie starac o brytyjski, bo maz jest brytyjczykiem, ale mi zalezy bardzo na polskim, ale jak wchodze do konsulatu to nic nie rozumie co pisza, wiem, ze musze zarejestrowac dziecko po urodzeniu w polskim USC, ale moze orientujesz sie do kiedy po urodzeniu dzidzi musimy to zrobic...ja planuje przyjazd do Gda dopiero w marcu-kwietniu, ciezko planowac to...
dziewczyny czy to cos zlego jak w moczu mi wyszło :leuk large ??tak napisane ,wczesniej nie mialam
ja nie wiem co to,mi zawsze pisza po polsku jesli juz cos tam znajda;)
mi kurde nie,dopiero mi lekarz powie w srode...........
z tego co znalazlam w jakims slowniku to leuk ma jakis zwiazek z krwinkami bialymi ale na 100% nie powiem Ci nic wiecej bo doslownego tlumaczenia nie znalazlam,musisz pojsc z wynikiem do lekarza
pewnie chodzi o leukocyty- krwinki biale , ze sa w duzej ilosci w moczu, ale nie powiem czy to oznacza o infekcji przebiegajacej czy nie..
tak teraz patrze na moje wyniki moczu i ja mam napisane przy wlasnie krwinkach bialych jakies liczby ale co one znacza to nie mam pojecia;?nie martw sie na pewno wszystko jest dobrze:)
W moczu powinno być do 5 leukocytów wpw (w polu widzenia). Jeśli jest więcej to może oznaczać infekcję - również bezobjawową. Może przedzwoń do lekarza, żeby się uspokoić? Bo pewnie nic złego się nie dzieje, jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów, ale wiadomo jak bardzo się czasem w ciąży człowiek przejmuje...
no mnie boli wciaz jakby pecherz ,brałam monural wczesniej.teraz tez mnie boli,tak jakby sie chcialo mocno siku a czasem to wstac sie nie da,cos mi tak przeszkadza,uwiera,mam napiete takie.niewiem czy to dzidzia uciska tam bo czesto kopie czy co.
ja zeby za duzo sie nie denerwowac to robie badania dwa dni przed wizyta a odbieram w dzien kiedy mam isc do gin i najwyzej martwie sie w drodze do niego jesli mniej wiecej orientuje sie ze jest cos nie tak. Ale faktycznie jak Cie tak pobolewa to zadz do lekarza albo do przychodni gdzie robilas badania i niech oni Ci powiedza co to oznacza(przeciez znaja sie na tych swoich normach) i czy masz powod do niepokoju
A mnie od ok. 10 rano bardzo boli brzuch z lewej strony - właściwie podbrzusze i wyżej też, i promieniuje też na cały bok. Jak siedzę to jest OK, ale jak próbuję wstać, podnoszę lewą nogę, chcę się wyprostować, to tak boli, że nie daję rady :( Nie wiem co to, nigdy tak nie bolało. Ból zaczął się w momencie, gdy poczułam, że muszę do toalety... W toalecie obyło się bez większych problemów...
Mam dziś wizytę u gina, ale dopiero na 19.15.
Myślicie, że jak pójdę wcześniej (przyjmuje od 15), to przyjmie mnie z bólem? Dodam, że chodzę do Medicover. Najgorsze jest to, że to nie mój lekarz, bo mój jest na urlopie i idę do jakiegoś innego :(((
jak jakis normalny lekarz to powiniem cie przyjac,..a ja kicham i kichajac trzymaqm sie za pecherz bo jak kichne to ostro boli,kurrrrdee
mała ciężarówko, tam jest napisane ze masz dużo leukocytów w moczu
cześć Agusia29, jakoś dopiero teraz przeczytałam Twojego posta, ja rodzę wcześniej to dam Ci znać jak było :)!!! do szkoły rodzenia się nie wybieram, bo nie dam rady a i tak mam wrażenie że większość rzeczy umiem.
Przyjął mnie… Z dzidzią wszystko OK, szyjka OK… Ale są jakieś lekkie skurcze. Dostałam luteinę, którą mam brać 3×2 przez 14 dni oraz Nospę forte. Jak do jutra się nie poprawi, to mam jechać do szpitala, żeby sprawdzili czy nic tam z szyjką nadal się nie dzieje. No i mam leżeć… Ale jak jutro będzie lepiej, to na USG jechać mogę…

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry