Widok
LUX-MED warto wykupić pakiet?
Dziewczyny proszę o radę, czy warto wykupić pakiet medyczny w Lux medzie. Czy dostępność lekarzy jest ok.
Czy jest dobry pediatra?
Będę wdzięczna za opinie bo do jutra muszę się zdecydować.
Czy jest dobry pediatra?
Będę wdzięczna za opinie bo do jutra muszę się zdecydować.
Jeśli chcesz już wykupić abonament, to może zastanów się nad Medica Polska. Nie jest może najtaniej, ale Medica podpisane ma umowy z wieloma placówkami na terenie całego kraju (z LuxMedem i Swissmedem też). W razie potrzeby przysyłają też lekarza do domu, ale to już chyba zależy od pakietu.
W LuxMedzie faktycznie trzeba swoje odczekać aby dostać się do lekarza. I tak jak napisała sylwiaagnieszka, można dostać się na wizytę wcześniej w ramach tzw. wizyty dodatkowej. Wtedy idziesz do lekarza i pytasz się, czy Cię przyjmie. Jak się zgodzi, to Cię zarejestrują.
W LuxMedzie faktycznie trzeba swoje odczekać aby dostać się do lekarza. I tak jak napisała sylwiaagnieszka, można dostać się na wizytę wcześniej w ramach tzw. wizyty dodatkowej. Wtedy idziesz do lekarza i pytasz się, czy Cię przyjmie. Jak się zgodzi, to Cię zarejestrują.
bylam w lux-medzie kiedy akurat zaszłam w ciążę. podzielam opinie poprzedniczek, dlugie kolejki do specjalistow, jakość porad pozostawia wiele do życzenia, chodziłam i tak prywatnie do endokrynologa, ginekologa, dentysty, jedyny pożytek to wszystkie badania krwi mogłam zrobić w ramach pakietu, po urodzeniu dzidzi, zrezygnowałam :)
Moim zdaniem nie warto. Tak jak dziewczyny piszą- do ginekologa czeka się ponad miesiąc (no chyba, że Ci zupełnie obojętnie do kogo pójdziesz- do tych z gorszą opinią ok. tygodnia się czeka). W razie choroby dziecka- wolę podjechać na dyżur do przychodni NFZ na Morenie, niż 2 dni czekać na wizytę w Lux Medzie. Miałam kiedyś pakiet w Swissmed i tam było trochę lepiej.
Dziewczyny, bez przesady. Ja z kolei nie uważam, że wszyscy specjaliści w LuxMedzie są do kitu. Nie ma co tak uogólniać, jest jak wszędzie, czyli są lepsi lekarze i gorsi. Ja np. bardzo chwalę sobie ginekologa - dr Makowską, internistę i immunologa klinicznego - dr Suchanek, gastrologa - dr Wegnera. Nie byłam tam co prawda u wszystkich specjalistów, ale na tych u których byłam, nie narzekam. Fakt, że w LuxMedzie są gigantyczne kolejki, ale są dlatego, że jest dużo pacjentów. Gdyby ci specjaliści rzeczywiście byli do bani, nie byłoby takich kolejek, bo nie byłoby tylu pacjentów. To chyba oczywiste. Zgadzam się, że nie opłaca się abonament w LuxMedie i zgadzam się z tym, że jak na prywatną klinikę Lux Med mógłby wprowadzić nieco lepsze rozwiązania organizacyjne, ale nie zgadzam się, że specjaliści w LuxMedzie są do kitu.