Widok

LUX-MED warto wykupić pakiet?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny proszę o radę, czy warto wykupić pakiet medyczny w Lux medzie. Czy dostępność lekarzy jest ok.
Czy jest dobry pediatra?
Będę wdzięczna za opinie bo do jutra muszę się zdecydować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

asmarforol
2011-02-03 18:05:59
Dziewczyny proszę o radę, czy warto wykupić pakiet medyczny w Lux medzie. Czy dostępność lekarzy jest ok.
Czy jest dobry pediatra?
Będę wdzięczna za opinie bo do jutra muszę się zdecydować.
W 2023 lepiej wykupić pakiet indywidualny enel med z szybkim dostępem do lekarzy i badań. Mowa o tych nowych pakietach https://pakietymedyczne.enel.pl/prywatna-opieka-medyczna/?utm_source=_forum&utm_medium=post_buzz&utm_campaign=prywatne_pakiety

Jeśli chodzi o lux med to bardzo minie zawiedli podejściem do do mnie jako pacjenta. Miałem poważny problem z jednym okiem i nie chcieli potrafili mi pomóc. Na szczęście znalazłem świetny ośrodek Spektrum we Wrocławiu gdzie szybko i skutecznie zajęli się sprawą. Polecam ich usługi.

Zanim podejmiesz decyzję, warto zorientować się dokładnie w ofercie i opinii innych pacjentów. A pamiętaj, że niezależnie od tego, jaką opcję wybierzesz, zawsze możesz liczyć na https://edoktorzy.pl/, gdybyś potrzebowała szybkiego i wygodnego zwolnienia lekarskiego online.
Jak już to elaborat. Fajnie byłoby sprawdzić pisownię i znaczenie przed próbą zabłyśnięcia w internecie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w medistore nic ci nie zmienią... masz stałe pakiety i ich się nie zmieni, więc nie ma co się martwić
Również nie polecam. Miałam bardzo ciekawą sobotę jak odmówili mi pobrania krwi, gdy przyszłam w ostatniej minucie. Straciłam 2h szukając innego punktu pobrań. Traktowanie klienta gorzej niż na NFZ
Nie polecam firmy Lux med.. bez informowania klientów zmienili zasady realizacji abonamentu i już nie można zarejestrować się do lekarza internisty za kilka dni jak normalny człowiek chce... terminy są tylko na kolejny dzień... nie jest to możliwe ani przez Internet ani nawet na infolini. Przecież możliwości wyboru lekarza placówki i lekarza to totalna porażka... nawet NFZ to gwarantuje A przecież Lux med jak sama nazwa wskazuje powinien gwarantować luksusowe świadczenia.... jeszcze raz nie polecam!

Nieprawda, nie jest tak jak piszesz

Tylko że nie ma terminów i trzeba wisieć na portalu cały czas żeby się wstrzelic z wizyta. Także piszesz bajki albo to kryptoreklama.

no nie, to ja mam pakiet Medistore to konkurencja luxmedu i tanio jest

ja zawsze mogę bez problemu umawiać wizyty online przez portal pacjenta w lux medzie, mogę wybierać sobie wizyty na terenie całej warszawy dlatego dzięki tej opcji mogę praktycznie z dnia na dzień dostać się do specjalisty, tak więc szybko można się uporać z chorobą.

ja z kolei mam pakiet w lux medzie i też zawsze umawiam wizyty za pomocą portalu pacjenta, online jest zdecydowanie najszybciej.

Od ręki lekarza to masz w medistore, czyli sklepie medicovera. Wejdz na dowolnego lekarza - wizyty masz nawet tego samego dnia. A nie za msc ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a to dziwne, bo ja nigdy nie miałam problemów z umówieniem wizyty online w Lux Medzie, zawsze korzystam z portalu pacjenta tam bezproblemowo można umówić wizyty i sprawdzać wyniki badań online, to mega udogodnienie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja właśnie próbowałam się dodzwonić, żeby podpytać czy dzisiaj działa jeden z ich oddziałów. Zaczęłam od szukania na stronie, jest oczywiście informacja, że punkty otwarte w dniu dzisiejszym można sprawdzić pod linkiem - wchodzę link nie działa. Także dzwonię, odczekałam na infolinii 15 minut i zostałam rozłączona. Ot cały LUX-MED :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem, że jest taka możliwość. Pytam, czy warto-czy fizjoterapeuci są konkretnie, czy zabiegi są dobrze przeprowadzane, czy mają dobry sprzęt.

sprawdź sobie możliwość zarezerwowania wizyty online w lux medzie za pomocą portalu pacjenta, w ten sposób można szybko umówić wizytę.

A jak wygląda kwestia rehabilitacji w Luxmedzie? Mam problem z kolanem i skierowanie na rehabilitację, a że mam możliwość wykupienia pakietu w pracy, to chciałabym skorzystać, tylko nie wiem czy warto. Korzystał ktoś? Jeśli chodzi o cenę, to bardziej mi się opłaca.

To może podacie te całe mnóstwo współpracujących placówek? W Gdyni są dwie. Na ginekologa po godzinie 16stej (kobietę) czekałam 4 tygodnie. Na biopsję tarczycy 6 tygodni (mimo, że w umowie mam zapisane, że maksymalny czas oczekiwania na wizytę nie może przekroczyć miesiąca). Po prostu jestem zszokowana tym, gdyż w tamtym roku moja firma współpracowała z inna prywatną placówką i o takich terminach nie było mowy. Wkurza mnie też oczekiwanie na infolinii, najdłużej na połączenie czekałam prawie pół godziny, a niestety nie na każde badanie można zapisać się przez portal pacjenta.

Jeśli masz możliwość z pracy wykupienia pakietu to jak najbardziej się opłaca i jeśli często latasz do lekarzy oczywiście

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry