Widok

LUX-MED warto wykupić pakiet?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny proszę o radę, czy warto wykupić pakiet medyczny w Lux medzie. Czy dostępność lekarzy jest ok.
Czy jest dobry pediatra?
Będę wdzięczna za opinie bo do jutra muszę się zdecydować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam! Mamy wykupiony pakiet całą rodziną i jesteśmy zadowoleni, zarówno z profesjonalnej opieki jak i z e-rozwiązań, które proponują. Mają Portal Pacjenta dzięki któremu można umówić się online do każdego specjalisty, a w kolejkach nie czeka się wcale bo wybierasz odpowiedni dzień, godzinę i już, a wyniki można też sprawdzać w aplikacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli chcesz mieć napradę dobry pakiet sprawdź- https://7play.pl/p/7play/?r=vvkDj. Codziennie o godz. 20 mówimy o pakietach medycznych, gdzie masz dostęp do kilku placówek prywatnej opieki zdrowotnej. Dodatkowo korzystając z takich usług można mieć profity. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kpina z pacjenta. Na wizytę u specjalisty czekasz tygodniami/miesiącami, a dopiero na miejscu informują cie, że wizyta jest dodatkowo płatna. Ale jak to u każdej oszukanej firmy, gdybyś przypadkiem nie miał takich pieniędzy, posiadają odpowiednie wnioski z odroczoną płatnością...Mimo iż masz w umowie zaznaczone termin do kiedy muzą cię przyjąć, to sam musisz się o to upominać, w przeciwnym razie na zwykłego internisty będziesz czekał tydzień...Mam porównanie z medicover. LuxMed nawet niema czym konkurować. Nie polecam nikomu LuxMed-a. nie będzie kłamstwem jak napiszę że często łatwiej i szybciej jest załatwić wizytę przez NFZ...

Stanowczo NIE, mam to ubezpieczenie z pracy, ale i tak chodzę do państwowej służby zdrowia, bo do luxmedu nie da się praktycznie dodzwonić, kontakt meilowy nie działa, obsługa lekarska przypomina odliczanie sztuk do wyciągnięcia pieniędzy z NFZ.

to dziwne bo ja z Lux Medu jestem bardzo zadowolona, mają naprawdę dobre podejście do pacjenta, bez kolejek i problemów z umawianiem wizyt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Osobiście nie polecam Lux Medu byłam zapisana od paru lat ale w ostatnich dwóch miesiącach przekonałam się że pieniądze szły w błoto. Nigdy nie chorowałam jakoś bardziej więc nie chodziłam do specjalistów a jak przed trzema miesiącami zaczęłam mieć problemy dowiedziałam się że Lux Med to nie przychodnia tylko przepychania ludzi. Dwa miesiące chodzenia od lekarza do lekarza bo byłam zbywana. Dwa miesiące chodziłam wyjaśnić dlaczego boli mnie cała lewa strona klatki piersiowej pleców i drętwienie ręki. Łopatka która strzela tak że słyszy to każda osoba z boku nie będąca lekarzem a w placówkach usłyszałam że tak samo słychać jak przy prawej (gdzie prawej nie słychać ,nie boli, nie przeskakuje). Byłam przepychana od jednego lekarza do drugiego niewysłuchana w ogóle i tłumaczono mi że jestem młoda to co może mi być. Jak łaskawie przepisano mi rehabilitacje to tylko doprowadziły do tego że ja która nigdy nie miła problem ze snem nabawiłam się problemów ze snem i buli głowy ale usłyszanym że to tak ma być i z czasem przejdzie ( przepraszam to mam nie spać i czekać kiedy przejdzie?). I tak ponad dwa miesiące chodzenia i nie dowiedziawszy się co jakkolwiek może mi być nadal jestem w stanie takim jak trzy miesiące temu. To przykre bo myślałam że jak płaci się na to dodatkowe pieniądze to chociaż poważnie mnie potraktują na koniec z goryczą usłyszałam że niestety jak rehabilitacje to lepiej sobie znaleźć prywatnie to mnie przynajmniej wyleczą więc ja się pytam dlaczego zabierali tyle lat moje pieniądze a nie otrzymałam pomocy jakiej choć w setnej procenta bym oczekiwała. Zostało mi iść i zapłacić znów ale ewidentnie prywatnie może mi pomogą. Mam 25 lat a nie mogę wziąć nic cięższego w rękę lewą niż papier toaletowy ale przecież nić mi nie powinno być jestem młoda. Odradzam lepiej odkładać pieniądze i jak faktycznie potrzebujesz iść do lekarza to znaleźć opinie paru dobrych, konkretnych i zapłacić.
Ci co są skazani na LUX MED czytajcie opinie o danych lekarza żeby jeszcze wam krzywdy nie zrobili (paru jeszcze jest w porządku ale trzeba ich wyszukać) .

Mój tata ma pakiet w LUXMEDZIE i nie ma żadnego problemu z wizytami u specjalisty, umawiam go przez internet i zawsze się znajdzie miejsce do jakiegoś lekarza do którego chce iść, bardzo często nawet są dostępne terminy w tym samym dniu popołudniu.

ja też mam pakiet wykupiony w Lux Medzie, u nich fajne jest to, że pakiety medyczne dostosowane są do wieku oraz indywidualnych potrzeb Pacjentów, ja nie wyobrażam już sobie korzystać z publicznej służby zdrowia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Korzystam z pakietu w Lux Medzie z całą rodziną już kilka lat i nigdy nie miałam problemów, Zanim się umówię sprawdzam opinie na ich temat i po kłopocie. W każdej przychodni może zdarzyć sie mniej kompetenty lekarz, dlatego polecam umawiać się do konkretnych.

Mamy z mężem wykupiony abonament i jakoś do tej pory problemów nie mieliśmy większych. To prawda, że do specjalisty czasem trzeba poczekać, ale na pewno nie tyle, co w państwówce, bo tu od razu idziesz do specjalisty, a państwowo najpierw internista, potem dopiero specjalista i jeszcze potrafią odsyłać jeden do drugiego i tak można miesiąc stracić.... Jak się ma nagły przypadek, to powinni przyjąć - czasem jako dodatkowa wizyta można załatwić. I tak wolę Luxmed niż państwową słuzbę zdrowia....

Nie warto!!!!!!!! Tragedia!!! Przyszedłem na szczepienie z zaświadczeniem od lekarza rodzinnego , że nie ma żadnych przeciwwskazań ( ponieważ przed poprzednim szczepieniem ich lekarz zajrzał mi w oczy i powiedział że jest ok) a pani piguła powiedziała że muszę zapłacić u ich lekarza bo szczepienia mi nie zrobią!!!!!!!!!!!!!!!!Moje żaświadzczenie jest nieważne!!!!!!!! Odradzam gorąco tę pseudo klinike!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi akurat bardzo podpadł okulista na Żabiance, zapuścił mi do oczu krople, po których nie mogłam pracowac, jeszcze doszło zapalenie spojówek, i zwolnienie z pracy na 4 dni. Do tego dobrał mi szkła z nie wiem czego, chyba z fusów wróżył! Jakbym kupiła okulary, i to 2 pary, według recept od tego ... (nie wpiszę, co mam na myśli, szkoda życia na ciąganie po sądach), byłabym ponad 1000 zł w plecy... Okulistka z przychodni NFZ, jak zobaczyła receptę od niego, to się za głowę złapała. Taki "specyalysta"...

Jestem bardzo niezadowolona z usług.
Pomimo iż mam pakiet medyczny LUX MED musiałam za brać skierowanie od lekarza z NFZ. Alergolog kazał mi się umówić na testy do jakiegokolwiek lekarza. Przyszłam na kolejną wizytę (po 3 tyg.) a drugi lekarz miał pretensje do mnie że on nic nie wie że miałam mieć dzisiaj testy i wysyła mnie na zupełnie inne testy, twierdząc że te które zalecił poprzedni alergolog mogą mi zaszkodzić. Wg mnie to rażąca niekompetencja skoro jeden lekarz zaleca coś zupełnie odwrotnego niż drugi. Jeden test alergiczny płatny 160 zł.
Z kolei laryngolog przepisała krople do nosa za 100 zł które nie dają żadnego efektu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam pakiet w lux medzie i jestem zadowolona z jakości obsługi, zawsze mam dostęp do lekarza do którego potrzebuję, zawsze mam miejsce, nigdy nie ma problemu, wizyty mogę zamawiać z dnia na dzień więc bardzo szybko mam dostęp do lekarzy.
Jeśli szukacie alternatywy dla LuxMedu, to polecam pakiety w iExpert.pl - wizyty z dnia na dzień, nowoczesne placówki i badania bez limitów. Za nic nie muszę doplacać! Po za tym luxmed ostatnio przypomina NFZ jet tak zapchany.
https://zdrowotne.iexpert.pl/pakiety-prywatne/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak jak dziewczyny piszą, długie oczekiwanie na wizytę u specjalisty, a to przecież może tylko pogorszyć stan pacjenta. Są takie sytuacje, gdzie szybkie działanie jest priorytetem. Nie każdy chodzi do lekarza z jakimiś błahostkami, a niektórzy są w takim stanie, że potrzebują specjalistycznych badań. Kupowanie takiego pakietu, który nie gwarantuje szybkiej wizyty, nie ma sensu. Ja mam akurat pakiet rodzinny w iExpert i nie ma takich sytuacji. Nawet sobie nie wyobrażam, jak można z pakietem medycznym czekać na wizytę, nie do pomyślenia. A tak to dzwonie i nie ma najmniejszego problemu, więc jak najbardziej mogę polecić: https://zdrowotne.iexpert.pl/pakiety-prywatne/.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
oczywście, że warto, ja mam kupiony u nich pakiet i dzięki temu nie musiałam z dzieckiem stać w gigantycznych kolejkach do lekarzy bo lekarz przyjechał do domu na wizytę. więc chyba warto.
tylko nie Medica Polska a liczyć na korzystanie z usług Lux Medu za ich pośrednictwem to obłęd. Mogłabym całą pracę napisać na temat ich braku profesjonalizmu. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!! Beznadziejne zasady.
Promedis i MR też mam w pakiecie ;) jedna grupa - LuxMed ;) ogólnie to Promedisu chyba już nie ma :P (przynajmniej na Morenie)
No to dlatego nie wiem, bo ja z Gdyni :) Ja ciążę w Clinica Medica prowadziłam i też polecam dr. Golonko.
Z GDA jest jeszcze Promedis i Medycyna Rodzinna.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry