Widok
na Żabiance i Przymorzu :) tam prowadziłam ciążę :) i byłam bardzo zadowolona http://endomed.pl/
No tak, tylko ja już wiem jak wyglądają w praktyce wizyty domowe na NFZ... Podobnie jak standardowe wizyty.... Na sama myśl boli mnie głowa ;)
Tu przewagą jest też to, że mam do wyboru placówke jaką mi sie widzi. Jak nie podobają mi się lekarze w lux to idę do evimedu lub swissmedu. Evimed jako jedyny ma kilku specjalistów, gdzie nie uświadczysz gdziekolwiek indziej w 3mieście. I nigdy nie czekam na wizytę. Zwykle z dnia na dzień mnie umawiają.
Tu przewagą jest też to, że mam do wyboru placówke jaką mi sie widzi. Jak nie podobają mi się lekarze w lux to idę do evimedu lub swissmedu. Evimed jako jedyny ma kilku specjalistów, gdzie nie uświadczysz gdziekolwiek indziej w 3mieście. I nigdy nie czekam na wizytę. Zwykle z dnia na dzień mnie umawiają.
u mnie tez teoretycznie są wizyty domowe - ale nigdy nie korzystałam :) (zresztą na NFZ też mam w mojej przychodni tzw. "lekarza wyjazdowego")
większość specjalistów(np. bez stomatologa - jest tylko zniżka ileś %, psychiatra chyba 3 wizyty w roku i bez terapii itp.) i dużo badań - ale nie wszystkie :P teraz np. muszę zrobić gastroskopię i usg jamy brzusznej - mam w pakiecie :P ale już np. lipidogram, proteinogram, hemoglobine glikolowaną - już nie...
w czasie ciąży robiłam beta hcg, różyczkę, tokso i cytomegalię - też miałam/mam w pakiecie :P
większość specjalistów(np. bez stomatologa - jest tylko zniżka ileś %, psychiatra chyba 3 wizyty w roku i bez terapii itp.) i dużo badań - ale nie wszystkie :P teraz np. muszę zrobić gastroskopię i usg jamy brzusznej - mam w pakiecie :P ale już np. lipidogram, proteinogram, hemoglobine glikolowaną - już nie...
w czasie ciąży robiłam beta hcg, różyczkę, tokso i cytomegalię - też miałam/mam w pakiecie :P
To ja więcej płacę, ale mam pakiet rozszerzony o wizyty domowe i wszystkich specjalistów + badania specjalistyczne.
Płacę 75zł za siebie i po 51 za dzieci. Compensa ma rozgraniczenia na płeć i wiek przy ustalaniu składki. Dzieci są jednakowo liczone, bez względu na wiek i płeć.
Ubezpieczam się indywidualnie, nie przez zakład pracy.
Za to Allianz ma pakiety rodzinne, ale od zeszłego roku tak podnieśli składkę, że wyśmiałam ich i ochoczo przeszłam do Compensy.
Płacę 75zł za siebie i po 51 za dzieci. Compensa ma rozgraniczenia na płeć i wiek przy ustalaniu składki. Dzieci są jednakowo liczone, bez względu na wiek i płeć.
Ubezpieczam się indywidualnie, nie przez zakład pracy.
Za to Allianz ma pakiety rodzinne, ale od zeszłego roku tak podnieśli składkę, że wyśmiałam ich i ochoczo przeszłam do Compensy.
A ja polecam wykupić polise medyczną w ubezpieczalni. Ja mam taka polise już w drugiej ubezpieczalni (jak zmieniaja stawki to szukam tańszej opcji). Teraz jest to Compensa. W pakiecie mam wszystkie "prywatne" kliniki w 3city - EviMed, Clinica-medica, lux med, Medycyna rodzinna, swissmed, polmed i wiele wiele innych.
NIGDY nie czekam na wizyte dłużej niż 2-3 dni, bo jak nie tu to tam maja miejsce. Mam też w pakiecie wizyty domowe, jak jest potrzeba.
A z ciekawości ile płacicie za abonament w luxmedzie?
NIGDY nie czekam na wizyte dłużej niż 2-3 dni, bo jak nie tu to tam maja miejsce. Mam też w pakiecie wizyty domowe, jak jest potrzeba.
A z ciekawości ile płacicie za abonament w luxmedzie?
ja osobiście NIGDY,PRZENIGDY już nie pójdę do "dr" Makowskiej.
owszem jest kilku specjalistów dobrych (np. dr Wegner), ale wyjątek potwierdza regułę...
ostatnio byłam u pani (nie wiem czy nawet można ją nazwać lekarzem bo na pewno nie dr) internistki z ropną anginą. nie dała mi antybiotyków, tylko jakieś tabletki do ssania, nie wspominając o tym że zwolnienia też nie dostałam...
generalnie do bani, nie licząc wyjątków.
owszem jest kilku specjalistów dobrych (np. dr Wegner), ale wyjątek potwierdza regułę...
ostatnio byłam u pani (nie wiem czy nawet można ją nazwać lekarzem bo na pewno nie dr) internistki z ropną anginą. nie dała mi antybiotyków, tylko jakieś tabletki do ssania, nie wspominając o tym że zwolnienia też nie dostałam...
generalnie do bani, nie licząc wyjątków.
Dziewczyny, bez przesady. Ja z kolei nie uważam, że wszyscy specjaliści w LuxMedzie są do kitu. Nie ma co tak uogólniać, jest jak wszędzie, czyli są lepsi lekarze i gorsi. Ja np. bardzo chwalę sobie ginekologa - dr Makowską, internistę i immunologa klinicznego - dr Suchanek, gastrologa - dr Wegnera. Nie byłam tam co prawda u wszystkich specjalistów, ale na tych u których byłam, nie narzekam. Fakt, że w LuxMedzie są gigantyczne kolejki, ale są dlatego, że jest dużo pacjentów. Gdyby ci specjaliści rzeczywiście byli do bani, nie byłoby takich kolejek, bo nie byłoby tylu pacjentów. To chyba oczywiste. Zgadzam się, że nie opłaca się abonament w LuxMedie i zgadzam się z tym, że jak na prywatną klinikę Lux Med mógłby wprowadzić nieco lepsze rozwiązania organizacyjne, ale nie zgadzam się, że specjaliści w LuxMedzie są do kitu.
Moim zdaniem nie warto. Tak jak dziewczyny piszą- do ginekologa czeka się ponad miesiąc (no chyba, że Ci zupełnie obojętnie do kogo pójdziesz- do tych z gorszą opinią ok. tygodnia się czeka). W razie choroby dziecka- wolę podjechać na dyżur do przychodni NFZ na Morenie, niż 2 dni czekać na wizytę w Lux Medzie. Miałam kiedyś pakiet w Swissmed i tam było trochę lepiej.