Widok

Mój pan po mnie posprząta?

Opinie do artykułu: Mój pan po mnie posprząta?.

Biały zimowy puch już dawno odsłonił swoje tajemnice, czyli głównie pozostałości po naszych czworonożnych pupilach. Gdańsk z nadchodzącą wiosną po raz kolejny rusza z kampanią przypominającą o tym, że posiadanie psa to nie tylko przyjemność, ale także obowiązki. Kampania podobna do gdyńskiej Pies w Wielkim Mieście, plakaty, także drastyczne - jak ten sprzed paru lat z Pruszcza Gdańskiego, na którym dziecko wkładało sobie do ust psie odchody - czy rozdawane za darmo torebki. To tylko niektóre ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pies

Twój pies Twoja kupa !!!!!
popieram tę opinię 429 nie zgadzam się z tą opinią 50

ciemnogród

Nic mnie tak nie denerwuje jak stare grzyby z głupimi kundlami. Cud musiałby się stać, żeby taki delikwent posprzątał po swoim burku. Ja rozumiem, że oni trzymają te psy, bo nie mają do kogo otworzyć gęby, ale to chyba niewiele schylić się i posprzątać. Sam nie mam psa, ale szacunek dla tych, którzy sprzątają po swoich.
popieram tę opinię 282 nie zgadzam się z tą opinią 48

A ja nie sprzątam po swoim psie

bo mój pies ma zawsze biegunkę.
popieram tę opinię 113 nie zgadzam się z tą opinią 187

W Gdyni się nie powiodło z podobną kampanią

Gdynia próbowała zmienić mentalność właścicieli psów, wydano na tą kampanię grube pieniądze ale nic z tego nie wyszło. Mentalności ot tak sobie szybko nie zmienisz.
popieram tę opinię 95 nie zgadzam się z tą opinią 9

Gdzie te mandaty?Odłowić bezpańskie(?)psy,będzie czyściej.Niech Straż Wiejska zajmie się zamiast staruszkami z pietruszką ,

właścicielami sr... dosłownie wszędzie,psów!
popieram tę opinię 146 nie zgadzam się z tą opinią 24

Plastikowa solarniana panienka nigdy nie posprząta.

Trudno sobie wyobrazić aby taka solarniana, plastikowa właścicielka yorka idąc ze swoim partnerem a jednocześnie właścicielem WV lub BMW posprzątała po swoim yorku.
popieram tę opinię 174 nie zgadzam się z tą opinią 15

Na polu, w lesie NIEKONIECZNIE, przed blokiem, domem itp. ZAWSZE!

Nie żyjmy w syfie...
popieram tę opinię 145 nie zgadzam się z tą opinią 10

a widziałeś jaką york wali kupę?

taką jak królik. To jak wychodzę z królikiem do parku to też mam po nim boby sprzątać?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 38

Jestem jak najbardziej ZA

...ale czy nie mozna byloby przeznaczyc troche wiecej terenow,gdzie psy moglyby sie wybiegac?
Ogrodzone,bezpieczne
Teraz najczesciej psy moga chodzic tylko po chodnikach,parkach,na smyczy ,w kagancu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wow, nareszcie można edytować swoje posty!

Brawo trójmiasto!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

Psy się męczą jak przetrzymywane są w mieszkaniach w bloku

Posiadanie psa gdy mieszka się w bloku jest nie humanitarne.
popieram tę opinię 129 nie zgadzam się z tą opinią 120

Tylko mandat 500 zł nauczy sprzątać po swoim psie.

I jeszcze jakby można było nagrać takiego co nie sprząta i podać jego dane oraz otrzymać połowę z tego mandatu.Sądzę że taki sposób skutecznie by ukrócił nie sprzątanie.Bo wielu by było chętnych na zarobek.
A służby nie będą stały na każdym kroku i patrzały kto sprząta,bo to niemożliwe.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 9

zależy jeszcze co to za pies

trzymać yorka na wybiegu to też trochę lipa
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie jest trudne

Tylko Panu Prezydentowi musiałoby na tym zależeć i darmozjadów z SM przekierować z blokad na koła w stronę wyłapywania i karania właścicieli czworonożnych s****dupców. Prosta zasada - brak pustego albo pełnego woreczka - 200 zł. Inaczej z tymi brudasami nic się nie zmieni. Nieraz zwracałem uwagę bezpośrednio po w******iu kundla jego włascicielowi - zawsze oburzenie, jakbym to ja był chamem i syfiarzem.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 9

Czesc pieniedzy

z kampanii przeznaczyc na wydzielenie terenow zielonych,na bezpieczne wybiegi.
Z jednej strony prosi sie o wziecie psa ze schroniska,z drugiej nic sie nie robi,zeby psom i psiarzom nie utrudniac relacji z innymi uzytkownikami drog.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

a czego sie spodziewales po gdyni ?

oni tam potrafią jedynie bić dzieci w koszulkach lechii, a potem przepraszać
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 26

Sprzatanie

Mojego psa wyprowadzam w ustronne miejsce-las,łąka itd.Mieszkam w dzielnicy zapomnianej przez wszystkich-Stogi.Psow jest baaardzo duzo.Sa wlasciciele (Ul.Ugory),ktorzy noca robia im porzadny spacer,puszczajac luzem.Rano wokol jest pelno odchodow.Warto tez zainteresowac odpowiednie sluzby pasmi,ktore biegaja samopas.Jedyna czapla,ktora mieszkala nad brzegiem rowu,zostala zabryziona(zdjecie posiadam).Czesto na ulicach mozna znalezc resztki zgryzionej sarny.No ale coz-dzielnica skladajaca sie w wiekszosci z patologi.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 5

WV

Nie ma takiego samochodu...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry