Widok

Mój pan po mnie posprząta?

Opinie do artykułu: Mój pan po mnie posprząta?.

Biały zimowy puch już dawno odsłonił swoje tajemnice, czyli głównie pozostałości po naszych czworonożnych pupilach. Gdańsk z nadchodzącą wiosną po raz kolejny rusza z kampanią przypominającą o tym, że posiadanie psa to nie tylko przyjemność, ale także obowiązki. Kampania podobna do gdyńskiej Pies w Wielkim Mieście, plakaty, także drastyczne - jak ten sprzed paru lat z Pruszcza Gdańskiego, na którym dziecko wkładało sobie do ust psie odchody - czy rozdawane za darmo torebki. To tylko niektóre ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do wszystkich właścicieli psów!!!

Sprzątajcie po swoich pupilach, a nie że każdy trawnik to guaniana ślizgawka.

Niech Polska wreszcie Szwecji dorówna
Niech każdy po swoim psie posprząta guana
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pod tym względem Gdańsk zupełnie leży

Psy s****ą gdzie popadnie, na trwanik nie mozna spojrzeć bo od razu cofka. Śmierdzi paskudnie. Np na Morenie to już prawdziwa tragedia. Syf, kiła i mogiła. Wstyd. Człowieka z woreczkiem na psie s**** nie uświadczysz. Równie dobrze sam właściciel mógłby narobić na trawnik czy chodnik. Fu! Obrzydliwi ludzie jak te s**** ich pupili.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

świeta prawda

nie dośc,że w plastikowych torebkach to jeszcze wrzucanie do pojemników na śmieci. To jest dopiero bomba ekologiczna. A tak naprawde miasto z podatków za psa powinno sprzatac trawniki i utylizowac odchody. Na co właściwie ida te podatki. Na straż miejską ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może zamiast wydawać pieniądze na plakaty zainwestowali by w torebki i śmietniki bo ładowanie kupy w reklamówkę i niesienie jej do domu niezbyt mi się widzi

Gdyby Straż Miejska mniej była zajęta mandatami dla kierowców

to może ludzie by zaczeli choć trochę sprzątać SWOJE guana.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

zbierajmy kupy i do adamowicza i lisickiego zaniesc bo nie ma koszy niech wlodaze dalej wyzucaja

adamowiczowi lisickiemu na biuro zaniesc pytam ci co to wymyslili gdzie motoly macie kosze myslicie ze bede chodzil kilometramy z guanem w reku wnosie mam niech strasz miejska postawia a my im przekazemy kupy niech zaniosa do wladcow urzedu adamowicza i lisickiego sa od tego jak d*pa od s****ia nic nie robia niech wkoncu maja prace za nasze pieniadze a nie czepiaja sie babciow od pietruszek strasz miejska do roboty za nasze pieniadze
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zmieni

Albo się to wie, czuje się w obowiązku i się sprząta, albo się sprzątać nie będzie. Kilka lat temu miałam psa i sprzątałam po nim na początku. Przestałam, jak kilkadziesiąt razy po każdym spacerze musiałam myć własne buty bo inni właściciele i bezpańskie psy też miały tam toaletę. Wyprowadziłam się, mam już innego psa. Sprzątam za każdym razem (no, w zimie w ciemnościach 2 razy nie znalazłam, ale po roztopach sprzątnięte zostało, bo tu inne psy nie chodzą ;)), nie jest to uciążliwe ani mnie nie obrzydza. Po sobie też spuszczam wodę więc po swoim psie też sprzątam. I żadna kampania nie miała na to wpływu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak Ty będziesz miał biegunkę, to se d*pska nie umyjesz?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Srogo

Buehehehe dobre :))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

o.... 40 ton dziennie to 4 x10tonowe ciężarówki ....

ciekawe jak to g.... zagospodarować , może jakiś nawóz naturalny ?
- podobno jest bardzo wydajny w sadach , pod drzewa owocowe ..-:)

PEWIEN PAN POSPRZĄTAŁ PO PSIE PEWNEJ PANI

KTÓRY n****Ł MU POD DOMEM I WŁOŻYŁ JEJ TO DO KIESZENI PŁASZCZA.

OD TEJ PORY PANI WIE GDZIE ZNALEŹĆ ZARÓWNO WORECZEK NA KUPE JAK I GDZIE TEN WORECZEK WYRZUCIĆ.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta odwaga...

A ty też byś była taka odważna gdyby łyse kolesie piwsko ci pod oknami chlali,darli ryje,zostawiali potłuczone butelki i odlewali się pod drzwiami klatki???Wzięłabyś te szkła i wrzuciła mu na wycieraczkę albo nasikała na nią???Żałosna odwaga.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Woreczki

dziwię się że ludzie jęczą o braku woreczków i że miasto powinno rozkładać je przy każdym śmietniku. Torebki śniadaniowe kosztują 1,5 i jest ich tam ze 100 więc dla chcącego nic trudnego. Jasne że przegięciem jest żądanie 0,50 za torebkę z automatu jak jest to w Gdańsku lepiej jest w ogóle zlikwidować taki automat, bo tylko drażni.

Nie jęczcie też że nie ma gdzie wyrzucać, ja wyrzucam do zwykłych śmietników. Jeżeli na miejskie wysypisko trafiają tysiące pampersów po dzieciach, bo przecież wyrzuca się je do śmietników, to ja też nie mam oporów aby psia kpa trafiła na wysypisko a nie do kanalizy.

Pozdrawiam wszystkich normalnych właścicieli psów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

i

lecz się i to szybka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

lud ciemny zagłosuje na kogo innego w kolejnych wyborach :-)

tak tak tak to wyglada

W DEMOKRACJI REPRESJE = ZMIANA WŁADZ
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja sprzątam po swoim psie

i zgadzam się z twierdzeniem, mój pies mój obowiązek posprzątania i wkurza mnie, że inni właściciele mają to gdzieś i psują opinie tym, którzy sprzątają
brak koszy to oczywiście odrębny problem, ale można wziąć zawiniątko i przenieść parę metrów dalej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podsumujmy

Nie sprzątają bo:
- inni nie sprzątają
- bo nikt nie dał do rączki torebki
- bo nie ma gdzie wyrzucić torebki
- bo jak już jest gdzie wyrzucić, to to będzie "bomba ekologiczna"
- bo to powinny robić tajemnicze "służby"
- bo mój pies robi małą kupę
- bo mój pies umie robić kupę pod krzakami

Mało kto uczciwie napisał, że nie sprząta, bo nie będzie sprzątał i ma to w poważaniu głębokim.

Chcielibyśmy mieć tak jak na zachodzie, ale bez grama własnego wysiłku. Nic się w Polsce nie zmieni, póki taka mentalność będzie dominować. Zaś za wszelkie niedociągnięcia odpowiedzialny jest kto inny.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

współczuje tobie

powinieneś zaczadź pracować i zarobić na dom posadzić syna i spłodzić drzewo czy jakoś tak.
Bo wiesz ile można mieszkać z rodzicami?
55 lat na karku a ty dalej mamine obiadki wsuwasz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

zefa

jak się chce to się posprzata po psie, nawet gfazete podłozyć, ale tobie się nie chce bo wolisz brud, tak jestes nauczona

Najlepiej wszystko zwalić na obywatela, mentalność polskich władz

W każdym cywiliozwanym kraju psy traktowane są z należnym im szacunkiem.Są wyznaczone wielkie zielone place gdzie mogą sie swobodnie wybiegac(a nie zamkniete klatki o wymiarach 10X10!!!), każdy odpowiada za swojego psa ale ma za to przywileje, z psami jak np . w Szwajcarii mozna wchodzić do sklepu, restarauacji.W Australii np za to że załozy się psu kaganiec mozna dostać wysoką karę !!!bo to jest udręczenie psa.W naszym ukochanym państwie chciałoby się tylko wymagać a nic nie dawać w zamian. Gdyby własciciele psów dostali chociażby miejsce gdzie mogliby puścic psa luzem itd to z samej świadomosci przywilejów byłoby im wstyd nie sprzatac po psie.mandaty to nie jest żaden środek wychowawczy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry