Widok

Mój pan po mnie posprząta?

Opinie do artykułu: Mój pan po mnie posprząta?.

Biały zimowy puch już dawno odsłonił swoje tajemnice, czyli głównie pozostałości po naszych czworonożnych pupilach. Gdańsk z nadchodzącą wiosną po raz kolejny rusza z kampanią przypominającą o tym, że posiadanie psa to nie tylko przyjemność, ale także obowiązki. Kampania podobna do gdyńskiej Pies w Wielkim Mieście, plakaty, także drastyczne - jak ten sprzed paru lat z Pruszcza Gdańskiego, na którym dziecko wkładało sobie do ust psie odchody - czy rozdawane za darmo torebki. To tylko niektóre ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeśli są psy w dzielnicy to należy zorganizować wybiegi !

( tz.ogrodzona s****nia dla psów ) ....-:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a jak ktoś się nie myje to też się nie myjesz, zmień mentalność
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żałosne to jest zgadzanie się na wszystko! nikt nic nie widzi. Głupi właściciel (głupi, bo dla mnie sprowadzanie psa ważącego z 50 czy 60kg do mieszkania w bloku 50m to głupota i skrajna nieodpowiedzialność) nie widzi, ze jego pies wali wielkie guana i to na chodniku albo pod oknami. Nikt uwagi nie zwróci, bo po co. Straż miejska, administracja bloku ma inne ważniejsze problemy. I tak sobie leży i śmierdzi i każdy woli to omijać z daleka!?

Jak nie działa na takiego człowieka normalna prośba czy groźba by sprzątał to trzeba zniżyć się do jego poziomu! Ot co-zdania nie zmieniam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

500 zł za mało 1500 i każdy by sprzątał
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie kosztuje dużo...

Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd...ktoś już napisał wcześniej, to kolejny dowód, że mimo wszystko Polska pod względem cywilizacyjnym to ciemnogród. 100 torebek plastikowych w biedronce to koszt ok. 2 zł!! i może być czysto, ale oczywiście lepiej zostawić guano i potem mieć piękne, organiczne, śmierdzące obcasy. Wstyd mi za niesprzątających psiarzy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nic w mojej wypowiedzi nie sugeruje, że się wykręcam i nie sprzątam - po prostu szlag mnie trafia, jak pomyślę, że mój pies produkuje bomby biologiczne, na ktore nikt nie ma pomysłu. Łatwo powedzieć - zbierz z chodnika, trawnika, spod okna sąsiada - ale gdzie wyrzucać? do kosza? w foliowym worku? Krzyczcie, że tyle tego jest, to teraz sobie wyobraźcie, że np. co 10 człowiek zaczyna się załatwiać do foliowego worka i wyrzucać to do kosza na ulicy., a potem to trafia na wysypisko. Fajnie będą mieli ci, co sortują odpady. Prościej było zezwolić na wyrzucanie do każdego kosza ulicznego niż zorganizować pojemniki i firmę do zbiórki. Ja nie twierdzę, że mamy nie zbierać - oczywiście zbierać - ale trzeba jeszcze mieć pomysł na sensowną utylizację. A póki co, jak zostaje pod krzakiem, to za parę dni się samo rozłoży i przynajmniej krzak zasili.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybiegi owszem ale nie jako s****nie dla psów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nieprawda!

Ponad 1,5 miliona torebek na psie nieczystości zostało w ciągu minionych trzech lat kampanii "Pies w wielkim miescie" zużytych przez gdynian, a raczej ich czworonogi. Naturalnie, nie wszyscy własciciele psów respektują wezwania do korzystania z tych torebek i w ogóle do zachowania czystości, czy chocby prowadzenia psiaków na smyczy . Ale jest z roku na rok zauważalnie - lepiej. Kampania i w Gdyni i w Gdańsku - na pewno ma sens!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co miasto zamierza zrobić z odchodami z miejskich śmietników?

Co miasto zamierza zrobić z workami foliowymi w które zebrali odchody sprzątający i wrzucili takie pakunki do zwykłych, osiedlowych koszy?

Czy to wszystko trafi na miejskie wysypisko (o ile ze śmietników nie wyciągną wrony i nie rozwłóczą kup w folii po chodniku)?

Najpierw życzę sobie odpowiedzi na te pytania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak wychodzę z psem na spacer, to zawsze biore awaryjny worek plastikowy.

jaki problem ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

spółdzielnia na moim osiedlu

sama pozbyła się plakatów zachęcających do pobierania torebek na psie odchody w jej siedzibie. po 2 dniach zniknęły wszystkie plakaty, które informowały o możliwości pobrania torebek w spółdzielni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

co nie zmienia faktu, że psy śmierdzą, szczególnie te większe

co do kotów to opowiadasz bzdury, pewnie nie masz o tym pojęcia, ale są żwirki pochłaniające zapachy i zbrylające się więc żadnego zapachu z kuwety nie ma bo po kocie się czyści kuwetę, a po psie bardzo nieliczni to robią
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

w Gdyni torebki

są darmowe. W Gdańsku, Sopocie rzeczywiście po 50 groszy i automaty się zacinają ale dla chcącego to nie problem - można mieć woreczki własne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A niezużywanie folii bez porzeby, na coś co może normalnie się rozłożyć,

to ci nic nie mówi?

Skoro piszesz o cywilizacji, to nie nawołuj do uwsteczniania się.
Za granicą odpadki organiczne pozwala się zutylizować ziemi a u nas mamy je foliować w imię postępu?!

Puknij się w łeb, zbieraczu kup.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co z pełnymi pampersami? wierz mi, ze jest ich o wiele więcej niż tych marnych woreczków z psimi guanami

A czym się różni dziecięce guano od psiego?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja chętnie bym sprzątała po swoim psie, tylko niech to nam umożliwią !!!

W Gdyni na Pogórzu nie ma nawet przydrożnych koszy na śmieci, to gdzie ja mam tą " psią kupę" wyrzucić? Zabrać mam do domu? A jak wyrzucałam do zwykłego kosza (zamykanego na klucz na osiedlu) to mnie jeden facet ochrzanił, że gdzie z g....em, bo będzie mu śmierdziało bo jego blok jest przy śmietniku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja nie sprzątam z kilku powodów. Mogę? Mogę.

Jak sobie pomyślę o tonach kup pod miastem na wysypisku, to mi się odechciewa wymieniać inne powody, nawet ten że mi się nie chce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

a ja jak widze takich jak ty to ich kopie w d*pe.

i też się przyglądam jak śmiesznie popiskują.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry