Widok

Lidl zdrowa żywność dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co polecacie z lidla do jedzenia dla dzieci, jakie produkty są bez konserwantów itd
Myślę że taka lista przyda sie kazdemu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze ktoś coś poleci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To zależy o jaki konkretnie typ produktów Ci chodzi..
chodzi mi o to co warto kupowac z lidla co nie zawiera konserwantów, to co z czystym sumieniem pożna podawać dzieciom :)
Jogurt biotrend naturalny- ma super skład, ale tylko ten inne już zawierają mleko w proszku. Serki wiejskie, twarogi też są ok.
Płatki owsiane i muesli Chrunch coś tam też są bez świnstw.
Bakalie niestety zawierają siarczany.
W tygodniu amerykańskim mało orzechowe- też dobry skład.
Ale nie wiem czy o takie konkretnie produkty Ci chodzi...
tak własnie o takie rzeczy pytam, gdyz szukam produktów które sa w miarę zdrowe i nie zawierają tych dodatkowych ulepszaczy- świństw, a niestety nie mam czasu na chodzenie i szukanie po sklepach,
a może coś z biedry?
W Biedronie są teraz czyste płatki owsiane, podobno całkiem ok jest serek homogenizowany Vitello czysty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie zgadzam się, że wszystkie bakalie zawierają siarczany -rodzynki kupuję właśnie w Lidlu bo są bez dwutlenku siarki
W lidlu jest stoisko warzywno owocowe BIO, kupuję marchew, ziemniaki, owoce, które sa akurat dostępne (latem były nektarynki), teraz jabłka. I cytryny.
a tak ja też cytryny, nie woskowane, a cena często niewiele wyższa lub taka sama a nawet niższa od "normalnych"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zastanawiam się jednak jak ziemniaki sprowadzane z Egiptu mogą być ekologiczne...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
O, zapomniałam o rodzynkach, one są rzeczywiście ok, ale już morele, figi i daktyle niezbyt...aczkolwiek i tak uważam, że osoba odżywiająca się w miarę zdrowo i świadomie może tam spokojnie zrobić takie codziennie zakupy.
wystarczy czytać etykiety. Ja od niedawna kupuje w Lidlu bo zaskoczyła mnie jakość produktów.
Zawsze czytam etykiety. Nie zajmuje to dużo czasu, kwestia przyzwyczajenia :)

część produktów ma trochę chemii, ale bez tego po prostu nie mogłyby leżeć kilka dni na półce. Ale jest jej zdecydowanie mniej niż na przykład w biedrze czy innych sklepach.

Nabiał jest rzeczywiście niezły, szczególnie te jogurty bio. Ale i jakieś serk, twarożki do smarowania.

Są n aprzykład dżemy i marmolady dwóch firm. Jedna za jakieś 3,90 z więszą ilością składników, ale już te za około 6 zł bardziej naturalna :)
te dżemy Maribell za ok 6zł są niezłe, też je kupuję, zrobione z 60g owoców na 100g produktu, gdy np. Łowicz z 40g, ale słodzone niestety syropem glukozowym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
z dwójką maluchów w wózku ciężko znaleźć czas na czytanie etykiet, a nie chcę kupować w ciemno
dziekuje za podpowiedzi
z ciekawości spojrzałam na skład jogurtu Biotrend - składu po polsku nie ma,ale z czeskiego wychodzi że w składzie jest "suszone odtłuszczone" mleko - wnioskuję że to odtłuszczone mleko w proszku. Jeśli się mylę proszę o sprostowanie.
Czytam Wasze wypowiedzi i mogę się zgodzić z jedną rzeczą : świeże owoce i warzywa (bez przebarwień, uszkodzeń etc) oraz nabiał (jogurty naturalne) są jak najbardziej wskazane dla dzieci. To samo dotyczy zbóż (płatki owsiane, kasza manna, makarony w różnych kształtach dla dzieci jak ktoś chce).

Jeśli chodzi o mnie to nie sugerowałabym się etykietami/stoiskami typu EKO czy BIO. Nie oszukujmy się! Nawet jeśli rośliny czy zwierzęta nie są napychane konserwantami czy zapychaczami w jedzeniu to wszystkie negatywne rzeczy są w glebie, powietrzu czy w deszczu. Więc bym podchodziła do tego z dystansem ;)

Najlepiej im prościej tym lepiej :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry