Widok

Lidl zdrowa żywność dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co polecacie z lidla do jedzenia dla dzieci, jakie produkty są bez konserwantów itd
Myślę że taka lista przyda sie kazdemu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze ktoś coś poleci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To zależy o jaki konkretnie typ produktów Ci chodzi..
chodzi mi o to co warto kupowac z lidla co nie zawiera konserwantów, to co z czystym sumieniem pożna podawać dzieciom :)
Jogurt biotrend naturalny- ma super skład, ale tylko ten inne już zawierają mleko w proszku. Serki wiejskie, twarogi też są ok.
Płatki owsiane i muesli Chrunch coś tam też są bez świnstw.
Bakalie niestety zawierają siarczany.
W tygodniu amerykańskim mało orzechowe- też dobry skład.
Ale nie wiem czy o takie konkretnie produkty Ci chodzi...
tak własnie o takie rzeczy pytam, gdyz szukam produktów które sa w miarę zdrowe i nie zawierają tych dodatkowych ulepszaczy- świństw, a niestety nie mam czasu na chodzenie i szukanie po sklepach,
a może coś z biedry?
nie zgadzam się, że wszystkie bakalie zawierają siarczany -rodzynki kupuję właśnie w Lidlu bo są bez dwutlenku siarki
W lidlu jest stoisko warzywno owocowe BIO, kupuję marchew, ziemniaki, owoce, które sa akurat dostępne (latem były nektarynki), teraz jabłka. I cytryny.
a tak ja też cytryny, nie woskowane, a cena często niewiele wyższa lub taka sama a nawet niższa od "normalnych"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Biedronie są teraz czyste płatki owsiane, podobno całkiem ok jest serek homogenizowany Vitello czysty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zastanawiam się jednak jak ziemniaki sprowadzane z Egiptu mogą być ekologiczne...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
O, zapomniałam o rodzynkach, one są rzeczywiście ok, ale już morele, figi i daktyle niezbyt...aczkolwiek i tak uważam, że osoba odżywiająca się w miarę zdrowo i świadomie może tam spokojnie zrobić takie codziennie zakupy.
wystarczy czytać etykiety. Ja od niedawna kupuje w Lidlu bo zaskoczyła mnie jakość produktów.
Zawsze czytam etykiety. Nie zajmuje to dużo czasu, kwestia przyzwyczajenia :)

część produktów ma trochę chemii, ale bez tego po prostu nie mogłyby leżeć kilka dni na półce. Ale jest jej zdecydowanie mniej niż na przykład w biedrze czy innych sklepach.

Nabiał jest rzeczywiście niezły, szczególnie te jogurty bio. Ale i jakieś serk, twarożki do smarowania.

Są n aprzykład dżemy i marmolady dwóch firm. Jedna za jakieś 3,90 z więszą ilością składników, ale już te za około 6 zł bardziej naturalna :)
te dżemy Maribell za ok 6zł są niezłe, też je kupuję, zrobione z 60g owoców na 100g produktu, gdy np. Łowicz z 40g, ale słodzone niestety syropem glukozowym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
z ciekawości spojrzałam na skład jogurtu Biotrend - składu po polsku nie ma,ale z czeskiego wychodzi że w składzie jest "suszone odtłuszczone" mleko - wnioskuję że to odtłuszczone mleko w proszku. Jeśli się mylę proszę o sprostowanie.
z dwójką maluchów w wózku ciężko znaleźć czas na czytanie etykiet, a nie chcę kupować w ciemno
dziekuje za podpowiedzi
Czytam Wasze wypowiedzi i mogę się zgodzić z jedną rzeczą : świeże owoce i warzywa (bez przebarwień, uszkodzeń etc) oraz nabiał (jogurty naturalne) są jak najbardziej wskazane dla dzieci. To samo dotyczy zbóż (płatki owsiane, kasza manna, makarony w różnych kształtach dla dzieci jak ktoś chce).

Jeśli chodzi o mnie to nie sugerowałabym się etykietami/stoiskami typu EKO czy BIO. Nie oszukujmy się! Nawet jeśli rośliny czy zwierzęta nie są napychane konserwantami czy zapychaczami w jedzeniu to wszystkie negatywne rzeczy są w glebie, powietrzu czy w deszczu. Więc bym podchodziła do tego z dystansem ;)

Najlepiej im prościej tym lepiej :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry