Widok

Lipcowe Panny Mlode

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No i jak tam Lipcowki???? :)
Coraz mniej czasu, a nam jeszcze tyle zostalo do zalatwienia... Przede wszystkim garnitur dla mojego M - wczoraj jezdzilismy przez caly dzien, ale niestety bez skutku... Po pierwsze nie ma nic fajnego, a jak juz jest w miare fajne, to na moim M niezbyt dobrze lezy... Bez przerobek krawieckich sie nie obedzie :(
Cukiernia to chyba bedzie "SOWA"
Kwiaciarnia jak najblizej mnie (przy ETC -podobnie jak "SOWA)
Trzeba sie zajac dekoracjami sali i kosciola.
No i nie mamy auta :( Aha - i noclegow dla kilkorga gosci...
Wczoraj zalatwilismy na szczescie obraczki :) Sukienke i buty mam, bielizne czesciowo tez.
No i jeszcze ta papierkowa robota w moim macierzystym USC. Aha - no i zapowiedzi!! To juz bedzie ostatni moment na to... Spowiedz tez przed nami.
Mysle nad Ksiega Gosci, ale chyba migdaly w tiulowym woreczku sobie odpuszcze bo juz nie zdazymy :(

A jak Wy???? Pewnie wszystko gotowe?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No a ja dzis mialam pierwszy z serii "koszmarnych snow przedslubnych" - dotyczyl tego ze nadeszla sobota i niemal nic nie bylo przygotowane...
Ale to na szczescie tylko sen, bo dzis mam kolejna dobra wiadomosc - bede miala kogos do obslugi sprzetu :) Takiego niby DJ'a - ale to nam wystarczy bo my tak naprawde to szukalismy kogos bardziej do obslugi sprzetu i puszczania plyt niz do prowadzenia imprezy.

SaLmA - nie wiem wprawdzie gdzie jest Cartalia, ale mam tez namiary na inny sklep z dekoracjami (www.centrumslubne.gda.com.pl). Tez musze ruszyc za balonami - moze nawet dzis.
Udanej niedzieli :))) My dzis mamy spowiedz...

No tak, takie sny z cyklu, ze pracuje sukienke slubna i nagle zelazko wypala mi wielka dziure na samym przodzie mialam chyba z tuzin ;0)) To chyba normalne, bo tym zyjemy i ten temat zaprzata nasze mysli :)
U mnie dokladnie tak samo bedzie, brat raczej bedzie zmienial plyty niz jakos tam DJ'ował ;))
Cartalia z tego co wiem jest w Gdyni na Legionistow, bylam tak kiedys lookac na zaproszenia. Dzieki za inne namiary.
Powodzenia na spowiedzi ( my 1 mamy za soba) i rowniez milej, spokojnej niedzielki :)
Pozdrowionka

I kolejna rzecz zalatwiona :)))) Zamowilismy tort :))) Trzy pietra bialego koloru przyozdobione rozowymi rozyczkam iz marcepana i oczywiscie Mloda Para na szczycie :) Najmniejsze pietro to malinowy, srednie to krolewski, a najwieksze to Czarny Las. Zamowilismy tez od razu ciasta - placek, jablecznik i sernik. Calosc wyjdzie cenowo tak do 500zl.

Mam nadzieje ze przezyjemy dzisiejsza spowiedz :)

Olga , przebij piątkę, czyli 5 days do wesela :)

oj panienki, panienki... juz niedługo - z witchowatym rechotem ;) zacieram łapki!!
Witch, coś nie czarujesz nas za często na forum ?? Pewnie obowiązki mlodej zonki Cie pochłaniaja co ?? U nas nerwowe motylki w brzuchu i tysiace spraw do zalatwienia jeszcze ;)
Pozdrowionka od SaLmy - jeszcze panienki ;)))

A ja sie nie boje :)))
Jeszcze nie...

no a wcale bo nie!!! po prostu w pracy mam neta zablokowanego ;( i płaczę z tego powodu rzewnymi łzami, a w domu się jeszcze kabla nie dorobiłam,,,, ot co
ale za was trzymam kciukosy - a z Salmą jestem jeszcze umówiona na placka :)
Olga, a powiedz mi w jakim kosciolku i o ktorej masz cala ceremonie, moze bede akurat przypadkowo tam sie przechadzala ??;)))

w sobotę ślub i wesele - a ja nie mam jeszcze bielizny i paznokci i usadzonoch gości i winietek na stół i ciekawe czego jeszcze - poza tym że sukienka jeszcze ma poprawki :)
pozdrawiam wszystkie lipcówki
SaLmA - o 15:00 w tym malym kosciolku w Sopocie.

Dzis wlasnie ustalalalismy z ksiedzem szczegoly i nie bedzie tak jak sobie wymarzylam :( Myslalam ze to moj tata mnie wprowadzi a moj maz zobaczy mnie dopiero przed oltarzem, a tymczasem moj misterny plan runal... Przed slubem bedziemy podpisywac dokumenty w zachrystii, a do oltarza bedzie prowadzil mnie i narzeczonego ksiadz.
Wiem ze to nie jest moze takie istotne, ale troche mi smutno, ze nie bedzie tak jak to sobie wymyslilam...
No, ale trudno. W takim razie nie widze sensu zeby moj narzeczony jechal do swoich rodzicow sie ubierac (mieszkamy razem) i pewnie ubierze sie w naszym mieskzaniu i zobaczy mnie juz w mieszkaniu w "pelnym rynsztunku" i wtedy pojedziemy razem do kosciola.
Aha - odstepstwem od reguly bedzie blogoslawienstwo rodzicow, ktore odbedzie sie w kosciele tuz przed slubem.

A tak to juz mamy zalatwionych coraz wiecej rzeczy, wiec bedzie czas na woreczki tiulowe :))) Kupilam 2 metry rozowego tiulu :))) i tasiemki i bedziemy od jutra ze swiadkowa tworzyc :))))) Winietki kupilam gotowe i chyba po prostu w kazdej z nich zrobie dziurke dziurkaczem i przyczepie tasiemka do woreczka :)))
Albo po prostu napisze nazwisko goscia i ustawie a woreczek poloze obok.

Aha - kupilismy dzis nawet naczynia na kwiaty (takie wielkie plastikowe doniczki - bez dziurek oczywiscie :))) bo po przewiezieniu do restauracji w czyms trzeba bedzie te kwiaty poustawiac a zwykle wazony to chyba za malo...
Kurcze - zapomnialam o ETIAXILu... Lece do apteki :)

Pozdrawiam wszystkie stresujace sie :)

Olga, a ten maly kosciolek to chodzi ci o ten blisko molo, sw Boboli? Bo w sumie moj tez jest maly wiec trudno mi zlokalizowac Twoj :)))
Acha, no i podziel sie newsem ile kosztuje ETIAXIL i czy jest skuteczny ?

Pozdrawiam :)

Polecam dobre florystki/kwiaciary z "Nicole" tel. 344-67-16 z Wrzeszcza-dostosowują się do każdej kieszeni.

możesz być spokojna - my w szczerym polu
ja nie mam jeszcze sukienki, koncepcji na kwiaty, koncepcje na fryzurę mam - ale nie mogę znaleźć wykonawcy; moj luby nie ma jeszcze butów, koszuli, krawata;
poza tym nie mamy jeszcze wybranej cukierni, transportu, wizytowek na stół, zaopatrzenia na bramy; oj myśle ze długo by pisać - po prostu nie wiele mamy i juz o!
Aha, co ważne-dostarczją kwiaty pod wskazany adres GRATIS!
Salma - masz racje - to ten kosciol :)))

A co do ETIAXILu to nie wiem niestety na ile jest skuteczny bo wlasnie dzis go kupilam - ale zaufalam opiniom dziewczyn z forum :)
Cena jest powalajaca (50zl!!!) ale moze faktycznie warto.

Aha - spowiedz za nami :))) Tak jak myslalam - kolejny ksiadz z mojej parafii (Opatrznosci Bozej na Zaspie) okazal sie byc naprawde w porzadku ;)))

Kurcze, załatwilismy z organista zeby zabrzedękał nam na wejscie Ave Maria a na koniec Marsz Mendelsona, ale z tego co pisala Olga, moj misterny plan kroczenia w tych rytmach przez srodek kosciola moze runac w gruzach. Pewnie ksiadz tez wymysli jakies podpisywania i wyjdziemy gdzies z zachrystii ;)) Ja tak nie chce! Musze zastrajkowac na probie przed ceremonia!
Kupilam aparaty do baniek, bedzie niezla beka jak deszcz bedzie padal ;))) Pfuuu, pfuuuu - oczywiscie zadnego deszczu, co ja gadam !!

Pozdrowionka dla niezameznych jeszcze Lipcowek od SaLmy, ktora wlasnie dzierga winietki :))

SaLmA - my nie bedziemy szli z zachrystii, ale po prostu tam najpierw idziemy, potem po podpisaniu dokumentow wychodzimy i ustawiamy sie w drzwiach kosciola.

Acha, czyli mozliwa jest taka opcja. Ufffff, a ja sie juz wystraszylam, ze jak sie wlezie w ta zachrystie to juz nie mozna przeparadowac przez kosciol. Kamyczek spadl mi z serca. Mam nadzieje, ze u nas nie bedzie jakis dodatkowych problemow.

Kurcze Olga, w sobote o 15:34 przyjezdza ekspres z Gliwc z moja muti na pokladzie i teraz zastanawiam sie czy sie wyrobie zeby ja odebrac i Ciebie looknac zza krzaczka ;))) Musze cos wykombinowac ;))

no i jak tam dziewczynki - 23 lipcowe ??? Wszystko juz pozapinane ?
U nas wszystko pod kontrolą - tak bynajmniej mi się wydaje :)

Ja wlasnie za chwile przystepuje do dziergania woreczkow tiulowych z migdalami :) i wypisywania winietek.
Sprawa samochodu nadal nie jest zalatwiona, ale sie rozstrzygnie jutro.
Aha - no i sprawa ustrojenia restauracji i kosciola. Jutro jade do "mojej" restauracji i bede przymierzac moj tiul i zastanawiac sie jak go poupinam.
No i nie wiem kiedy przystrajac kosciol - w piatek po ostatniej mszy, czy w sobote rano (ale w sobote to jzu nie ja tylko swiadkowa z moja mama). Nie wiem za bardzo tez gdzie i kiedy uderzyc po jakies niesdrogie kwiaty do tego celu... Renk?? Ale czy jak kupie w piatek rano to czy wytrzymaja??
No i platki roz jeszcze beda do kupienia - to chyba na RENKU - pod sam koniec (czyli piatkowy poranek bo z tego co wiem to jest tam czynne do 8:00 mniej wiecej)

do góry