Widok

&&& Listopadowe i grudniowe mamusie 52&&&

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zARAZ LISTA, NO, MOZE JAK ZAłOżYłAM WąTEK TO SIę COś ZADZIEJE U MNIE HIHI****

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć ale pędzicie z postami!!!
Ania no ładnie,poczekaj jeszcze trochę!!!i lepiej licz skurcze,przepowiadających może być nawet 30 na dobę.
Wyspałam się dziś,chociaż biodra zaczęły boleć i dół brzucha ciągnie.Rozchodziłam się to przeszło.Oczywiście bigosik już w trakcie gotowania nie mogłam się opanować:]
Co do badań,to na każdej wizycie najpierw fotel potem usg

dzięki dziewczyny za inf, tak też myślałam, teraz 28 mam wizytę więc zapytam o to badanie, ale jestem trochę zaniepokojona, tak to jest jak się człowiek czegoś sam nie dowie to super lekarze nie powiedzą...

Aaaaaa.... Mam już dość! Wszystko mi z rąk leci!! Właśnie upuściłam butelkę z tonikiem - pół się wylało... :( Kurczę, nigdy nie byłam taka niezdarna! Czy po porodzie mi tak zostanie???

Ło mamma mia, co za dzień-co zrobie to mam skurcze, nie licze, ale dzisiaj to maja silne natezenie i nie pozwalaja mi nic zrobic...Kurcze blade....i do tego żoładek, jakos dziwnie mnie "piluje"..Moze cos mi stanęło z jedzenia..hm

Dobrze, ze maż w domu, ale sam jakis podchorowany, wiec beda jaja jak sie rozchoruje a tu na porodowke czas, hihi

Co do badań-nie ma jak to Olszewska i jej sprzęt- wszytsko dokładne i naprawde dlugo bada...

ja tez zawsze mam najpierw lozko ginekologiczne a pozniej dopiero przezucam sie na lozko gdzie wykonuje usg
szukam wlasnie kanapy do salonu w necie ...ale tak ciezko mi jakos idzie

goralko-tak,moja ginka na kazdej wizycie bada mnie dopochwowo.zawsze sprawdza stan szyjki i ogolnie czy wszystko tam wporządku,zwlaszcza ze cala ciazę leczę infekcje.myslalam ze to norma u kazdego gina...

Góralka, tak, mój lekarz bada przy każdej wizycie, właśnie z uwagi na szyjkę. Myślę, że to ważne badanie i że jak najbardziej powinnaś o to zapytać lekarkę. Dziwne, że tego nie robi, zwłaszcza pod koniec ciąży...

goralka Twoja lekarka może na usg sprawdza długosc szyjki i Ci o tym nie mówi, jak chodziłam na NFZ to lekarz sprawdzał co drugą wizytę jak ma się szyjka czy zamknięta jest, a na usg jeżdziłam do Olszewskiej. Teraz całkowicie się do niej przeniosę bo ona przyjmuje wieczorem i mój M będzie mógł mnie zawieśc

też już zdjęłam pireścionek zaręczynowy i obrączkę, pale mi troszkę puchną a wczoraj zauważyłam że kostki też troszkę zaczynają i skóra na kostach mnie swędzi, aż wczoraj myślałm że jakiegoś uczulenia dostałam.

cześć dziewczynki
mam pytanie ............
czy na kontrolnych wizytach wasi lekarze badają was za każdym razem ginekologicznie? tz dopochwowo? Moja lekarka tylko raz czy dwa na początku ciąży przeprowadziła takie badanie. Jestem trochę zaniepokojona bo tu czytam o szyjkach, wielkościach a ona mi nic takiego nie bada :( może jej podpowiem.?

justi30 napisał(a):

> aaaaaaaaaa juz chyba wiem -Pola..od niedawna mężatka:),tak?
tak dokładnie :) terminu nie mam ale zamierzam mieć ;) gratuluje Justynko bo nie miałam okazji :)
hejka. a ja nie mam weny na dzisiejszy dzien.... Jakos brak pomysłów...dokoncze czytac ksiażkę...odswieze kolorek na włosach....-taakie tam codziennosci... ;)
Mi stopy i dłonie puchną tak od miesiąca..tzn.stopy caly dzien w tym samym stanie są,a dłonie najgorzej rano jak wstaję...ciezko palcami ruszyc,ale potem przechodzi.bizuterii nie noszę juz od 5 miesiąca bo mnie uwierała...zwlaszcza ze lato było i gorąco to juz wogóle.

ok, to super, bedzie chociaz wesolo:)
amelka mi zaczely puchnac jakies 3 tyg temu...i to nie jest takie zwykle puchniecie dloni, tylko takie odretwienie rak jak wstaje rano, musze troche rozruszac sie i przechodzi w ciagu dnia ale paluchy juz nie wracaja do 'normalnego' stanu....magnez biore i nic nie pomaga, chociaz kto wie...moze jakbym nie brala to bylo by jeszcze gorzej, nie wiem

Widzimy się :) Ja będę sama (M. zabieram tylko na te "praktyczne", bo nie nadążam tłumaczyć), jadę już na 17:30 na te ćwiczenia "z obracania malucha". I zostaję na 19 na wykład.

Finka ja juz zdjelam z 3 tyg temu....i to byl chyba ostatni moment, teraz to juz bez szans na nalozenie obraczki;p ehhh
widzimy sie dzisiaj, bedziecie na wykladzie?

A kiedy zaczęłysci puchnąć, tzn dłonie, stopy, nogi, ja mam 31 tydz i nie puchne z czego oczywiście się cieszę bardzo
Ale się naczytałam od wczoraj, tyle tu produkcji:)
Risika gratulacje za ostatni egzamin i w ogole za wysiłek sesyjny.
Co do picia to ja tez ostatnio szklanki z rak nie puszczam, zwłaszcza wieczorem, najbardziej smakuja mi soki kwaśne, znikają z lodówki raz dwa.
Evilek, ja też leżę i nudzę sie troszkę, wyprawka dla malej nie gotowa a na zakupy sama nie mogę jechać, trochę zaczęłam zamawiać na allegro, żeby ruszyć z miejsca z zakupami.
Co do spania, obiecuję sobie, że jak urodzę to będę spać na brzuchu ile się da, czasem mam wrażenie, że na plecach mi się odleżyny porobią, na boku za bardzo nie mogę leżeć bo mnie skurcze brzucha łapią.
Pamiętajcie zafundować sobie dziś spacerek przy takiej pięknej pogodzie, juyto podobno ma padać.
_m_g, poczekaj, aż się cieplej zrobi może? Ja pewnie około 12 wyjdę się przewietrzyć.

Zdjęłyście już obrączki i pierścionki? Ja twardo nie, bo ręce nie puchną, ale boję się, że któregoś dnia się zdziwię i będzie już za późno...

dzien dobry
wlasnie pochlonelam sniadanko......!uwaga zrobione przez meza:)))) dobry z niego czlowiek, jak zobaczyl dzisiaj z rana moje opuchniete dlonie to az sie wystraszyl...ale po prysznicy teraz mi przeszlo, pisze normalnie:P
tak sie zastanawiam co tu dzisiaj robic....bo na dwor to chyba jeszcze za wczesnie, ale moze jakis nie za dlugi spacerek by sie przydal:P zobaczymy

Ania, Ty mierz te skurcze, jak one takie regularne. Może jednak?....

Evilek, wytrzymaj. To tylko kilka tygodni.. Jak sama piszesz, inne dziewczyny leżą całą ciążę. Ten czas szybko Ci minie, wyleżysz się na zapas, bo potem będzie z tym krucho ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry