Widok

Listopadowe i grudniowe mamuski:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to zalozylo mi sie wateczek:)
Risika, a czemu do neurologa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asia połozona spać, ale zjadła tyle co nic zatem obawiam się że za godzinę góra dwie będzie pobudka na jedzonko.
Właśnie Evilku - co z tym neurologiem? U nas też była opcja, bo Asia miała drgania nóżek, ale jej samo przeszło na szczęście.
No i się doigrałam ,rwa kulszowa:/zakaz dzwigania-to raczej nierealne i 2 rodzaje tabletek-w tym jedne,które mam brać 3 razy dziennie i moge po nich byc senna..na szczęscie nie jest najgorzej pocieszyła lekarka-w ogóle dopiero jak mąż zadzwonił i zrobił awanture to mnie przyjeli..Risika Paula zdrowa dziewczyna neurolog na pewno profilaktycznie.My mamy jutro 2 szczepienie.
Maż Natale wykąpał nakarmił a ja zalegam w wyrku,dobrej nocki
Riska jak po wizycie u lekarza?
Bociany a skąd Ci się wzięła ta rwa kulszowa?
Majaki a można na maila wysłać język niemowląt?
Kubolek teraz leży w bujaczku. Zła jestem bo m jeszcze nie dotarł do domu, w pracy dłuzej została jeszcze musi po pieluchy jechac, pewnie przyjedzie o 21szej. a niech to...
Evilek przeciążyłam kręgosłup,Natale dzwigałam długo u okulisty,potem wózek kilka razy nazbierało się i mam:/
Risika, czekamy na relacje co tam z mala, cho to na pewno nic takiego !!!
A propos zakupow i kloszardow, bylam na Gdyni i ... nic nie kupilam :) Czyli temat kloszardowy nadal aktualny :) Jeszcze pobuszuje po allegro, moze maja cosik na słonie ;)
podaję link do JĘZYKA NIEMOWLĄT, bo hyba ktosik chcial :)

http://spij.hurreyy.com/index_ach_spij_kochanie_jezyk_niemowlat.htm
zzarlo c :) chyyyyyba of course
Evilku mogę na maila, ale widzę, ze Alis podała link, jakbyś jednak miała jakieś problemy i chciała na maila to daj znać.

Bociany Kostek tez jutro ma drugie szczepienie, a ja zaliczę jutro wizytę u fryzjera - ostatni raz byłam 4 m-ce temu - już nie mogę na siebie w lustrze patrzeć ;-)
Bociany, rwa kulszowa-mialam w ciazy przez dwa dni-myslalam, ze orla wywine;(...
Risika, wlsnie dajz naka jakz mala po wizycie..
Majaki, Boziu, przypomnialas mi o fryzjerze- łeb jak sklep, tylko półek u mnie brak...szok, kazdy w inną strone, a na fryca nawet czasu nie mam...Na chrzest kolezanka mi farbe zarzucila i fryca jak starej babie zrobiła...
Jasio lepiej troszke oddych, ale do tego doszedł kaszel i oby sie na oskrzela nie rzucilo....grr...Moze tylko tak po mleku kaszle jak zje, musze go poobserowowac przez sen..Lipa..

Dzisiaj znowu do 2 zalegne na kompie z tymi papierzyskami colernymi,,,,co zrobic, terminy mnie doganiaja i po tyłku zaraz dostane...Jak trzeba- to tzreba!
Hej:))
Alis bo w gdyni nigdy nic nie ma jak sie cos chce;/
ehh Paulina cały czas skręca glowke tylko na lewo, juz ma strasznie glowke spłaszczona z 1 strony. Ja jej przestawilam lozeczko klade i nosze ja odwrotnie ale ona wtedy szału dostaje:/ no i trzeba to zbadac.
ja tez sie do fryza wybieram. ja teraz zapuszczam wlosy ale jakis nowy imaż by sie przydal.
bociany trzymaj się :)
Hej:)mamcie!
U nas noc wbrew moim obawom, super-JEDNO KARMIENIE!!!!!!!!!!!!!!!!
Cały czas nie dowierzam!:)
o 20:15 Jasio juz spal, a dopiero o 3 obudził sie na jedzonko, bardzo skromne, zapewne z powodu tego kataru.
W nocy spał na podwyższeniu, Olbas działał, do tego nawilzacz z Inhalolem, nosemk maść majerankowa
i rano- resztki po katarze!!!Jeszcze charczoli troszke, ale balam sie, ze pojdzie infekcja dalej:(

Opanujemy jeszcze katar!.
Dobrze, ze pogoda strasznie witrzna, nie mam bóli , ze na spacer nie idziemy:)
Wieje jak na Uralu, normalnie u nas szok!

Kawke spije i dalej do kompa, juz tylko 10 stron mi zostało, wczoraj do 1 siedzialam i padłam prawie na klawiaturze:(
witam was,
Ania widzisz jak szybko się uporaliście z katarkiem, super że już przechodzi.
Bociany - współczuję, pewnie ból jak cholera - dbaj o siebie.
Asia po zaśnięciu spala 5 h - nie mogłam uwierzyć, że tak długo, niestety potem były pobudki już co 2 h bo nie mogła kupki zrobić i znow się męczyła, przez to też słabo jadła bo zamiast ssać to się prężyła. Ale teraz już po kupce smacznie dżemie.
Muszę się po 9 wyeksmitować z domku do kościoła zaklepać termin na chrzciny.
Co do fryzjera to ja też mam teraz problem, muszę farbować co ok 1,5 miesiąca a teraz niestety przy karmieniu piersią nie mam jak się wyrwa na tak długo, chciałam nawet umówić sobie babeczkę do domu ale jakoś terminu nie mogłyśmy zgrać - no i w akcie desperacji sama zrobiłam sobie odrosty. Pewnie jak mnie jakiś fryzjer zobaczy następnym razem to mi się oberwie ale mam to gdzieś już nie mogłam swiecić siwizną jak jakaś babuleńka
hej mamcie,dzięki za wsparcie;)dziś już lepiej,tablety chyba działać zaczęły,spałam jak zabita,Natala obudziła się o 5 na jedzonko i po 8 wstała.Boli jak małą dźwigne,staram się jak najmniej no ale do przewijania czy karmienia trzeba.Dziś mąż się wcześniej z pracy urywa,żeby na szczepienie ze mną jechać bo sama nie dam rady znieść Natali i wózka.Risika Natala też na jedną strone się kładła i walczyliśmy,żeby na drugiej zaczęła był ryk,ale podkładaliśmy poduszki,żeby się nie obracała i w końcu zaskoczyła.Z miesiąc temu to było.Będzie dobrze na pewno.
Alis i Majaki dziękuję za link do jezyka niemowląt.
U nas noc bez żadnej pobudki:)Ale wieczór tragedia przez mojego meza!Otóż Kuba o 10tej po kąpaniu już spał a mój M oczywiście tak głośno się zachowywał wpokoju że go zbudził i był ryk do 12tej:(ja już padłam sam z nim walczył, nawet nie słyszałam jak dołóżka przyszedł, tak mi zmęczył dzieciaka że Kuba się dopiero o 7 rano obudził.
to pieknie evilku:) - ze tak dlugo i ladnie spal..

nasz sie budzi 1-2x w ciagu nocy, wiec nie jest zle..

pogoda senna strasznie... nic mi sie nie chce...tylko male pranie zrobione, lazienke jak posprzatam to bedzie cud.. ale moze wieczorem.. obiad wyciagne z zamrarzalnika...eh.. i ten wiatr, znow spaceru nie bedzie...

pozdrawiamy!
U nas tak wieje, ze mi az w uszach swiszczy!
Jasiek drezmke ma od 1h a ja nadal stukam, juz oczopląsu dostaje id tch zwrotów - kuzwa, jakbym pierwszy raz dane slowo widziala:)
6 stron przede mną, jak powiedzialam A toi powiem B i to dokoncze na czas!!!!!!
Natala drzemie,czas dla siebie mam,krew się we mnie gotuje jak czytam o tym co Justi spotkało z Sarką w szpitalu..szok!!!!!
patrze na sterte do prasowania ,rośnie nadal a ja nie mogę prasować,może jutro..
Biedula sarka,,,:(
Jeszcze niedawno jak pisalam, ze dziecku powinno robic sie badania i diagnozowac zaczynajac od podstawowych badan kalu i moczu, to niektore mamuski uznały, ze "jestem przewrazliwiona" ( nie z naszego watku).
Poznaje od razu dobrego lekarza, jesli zaczyna wlasnie w ten sposob leczyc czy diagnozowac dziecko, reszta to po omacku strzelaja i bawia się czasami nami. szczególnie ci z NFZ-wiadomo, dla nich kazde badanie to kasa, kasa,,a dzieci - niech cierpię.

Niestety, tak mamy.
I czym malenstwa sobie zasłużyly na 2 miesiace meki?? Tm, ze kolejny konował nie dał skierowania na badanie , bo mu szkoda kasy albo olewa system!
Zenujące....Jak mi Justi o tym zaraz rano napisała, straciłam calkowicie humor i zaufanie do tych pierdzielonych konowałów!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry