Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 11 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

Może ustalimy że wątek ma mieć 100-150 postów i zakłądamy nowy, bo nasze są strasznie długie i ciężko się szuka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Alina ale mi ochoty tymi goframi narobilas:) musze tez zrobic.
Mrowka skoro maz nie chce to go nie zmusisz,znam przypadki,ze jak sie zaczelo to sami faceci sie pchali na porodowke,a wczesniej sie zarzekali,ze nogi tam nie postawia,ja myslalam,ze moj nie bedzie chcial,ale jak narazie twierdzi,ze idzie ze mna,ale ciagle mu powtarzam,ze w kazdej chwili bedzie mogl wyjsc,bedzie mial taka mozliwosc,ja jej nie bede miala...:)
Hej dziewczyny ale się rozpisałyście, ja też się wybieram niebawem do fryzjera.

Co do gofrów to ja przed chwilą zjadłam z bitą śmietana i teraz maluszek wariuje.

Czy tylko ja idę sama rodzic ;(((??
Strasznie chce z mężem, ale on nawet o tym słyszec nie chce :((
aaaaaa !!!!!!! zrobiłam i zjadłam kilka gofrów.... godzinę po zjedzeniu ostatniego mam cukier 186 :(((((((( przegięcie... a jadłam "na sucho" baz żadnego dodatku i tylko 4.... :(( rodzina zjadła z 50 :(
Assegai tak mi narobiłaś ochoty tymi swoimi opowieściami o cieście, że upiekłam krówkę i teraz tylko czekam aż polewa zastygnie i konsumpcja mniam mniam :))))))
u nas położna nic nie mówiła o podkładach na łóżko, więc nie biorę, w razie co mąż kupi w aptece w szpitalu
a ja w końcu dziś prasuję :) do wieczora plan - zapakować się na tip- top do szpitala, może się uda :)
aaaaa no właśnie ;-) Tych podpasek wzięłam opakowanie ;-) A tych co na łóżko wzięłam na szt ;-)
pisząc o podkładach miałam na myśli właśnie te wielgachne podpaski :)
a takie podkłady na łóżko dawali w szpitalu (nie wiem czy nadal dają, w razie czego wezmę z sobą)
hehehe a jak :-) Prostownica musi być, chociaż pewnie nie będzie uzyta ale co tam...

Słuchajcie, bo te podkłady to jest to co kładzie się na łóżko prawda? To nie są te wielgachne podpaski? Bo w zasadzie różnie nazywają te dwie rzeczy i spotkałam sie z tym ze czasami wymiennie....

Wczoraj.... wpadli znajomi na ciacho i tak się obżarłam swoim snikersem i babką piaskową że aż mnie zemdliło... ;-)Zżarłam chyba ze 4 kawałki ;-D Ale BYŁO WARTO!!! RAAAAANY JAKIEŻ PYSZNE TO!!! i powiem wam ze nawet cukier mi tak nie podskoczył, bo po godzinie miałam 160, więc nie aż tak źle myślalam ze do 300 mi skoczy po takiej dawce :-) A maleństwo jak sie cieszyło z ciasteczka, skakało, kopało i ewidentnie było mu tak samo dobrze jak mamusi ;-)
A dziś do kawy też sobie ukroiłam, bo cukier ku mej radości po śniadaniu 69.. zaczęłam więc wątpić w moją cukrzyce. No ale jeszce trochę ;DDD
no ja w końcu mam kompa z powrotem :)
wyprałam, wyprasowałam, poskładałam, spakowałam to co już było. teraz tylko uzupełniające zakupy i będzie super :)

nogi mi wysiadają... a tak właściwie to ból idzie od bioder ehhh nie mogę za dużo chodzić, bo nie jestem w stanie się później ruszać kilka godzin.
Assegai Ty jesteś agentka wybierając się z tą prostownicą na porodówkę hahaha rozbawiłaś mnie nieźle :))))

Ja dziś po wizycie u lekarza waga poszła 14 kg do przodu wrrrrrr i mała jest ułożona poprzecznie ;/ mam nadzieję, że się jeszcze obróci!!!
20-go idziemy na usg i oby była poza porodowa :)
No i córcia jest jak to lekarz opisuje płeć efekt chamburgera :)

Miłego weekendu dziewczyny!!! i oby ta pogoda nam się poprawiła!!!!
Oj tak, podkładów dużo idzie. Tylko, że Zaspa dawała swoje...nie wiecie, czy nadal dają?

Kupiłam dziś pierwszą paczkę pampków 1, tak na wszelki wypadek. W środę okaże się, jaki duży jest Jasiek, to dokupię albo następne 1 albo 2 :)

Pogoda beznadziejna, chciałam zrobić pierwsze pranie ale musiało by wisieć w domu, bo taras mam prawie cały odsłonięty i pada na niego :/
no wlasnie, wyczytalam w internecie ze to takze wirus anginy..
dokładnie podkłady schodza jak woda, przed samym porodem prawie paczka mi poszla bo wody mocno się sączyły, a po porodzie lepiej nie mówić. ja z 3 paczki wezmę, najwyżej mąż dowiezie resztę.
Assegai, podkłady schodzą jak woda jeśli rodzisz naturalnie i myślę, że chociaż paczkę jedną zabierz. Ja po cc zużyłam 1 op a prawie nie krwawiłam. Koleżanka z obok łóżka musiała wymieniać w dzień co pół godziny.

Kasiulkaa, dzieci chorują często na szkarlatynę a dorośli na anginę(to ten sam wirus). Ja bym się spotkała z teściami bez obaw. Zresztą na anginę możesz wszędzie zachorować.
a ja mam problem... dowiedzialam sie wlasnie ze chrzesniak mojego meza jest chory ma paciorkowca tzw. szkarlatyne, nie byloby w tym nic zlego ale w niedziele mieli przyjechac tescie na kawe i wlasnie siostra meza z chrzesniakiem ale juz odmowila przyjazd i tak sie zastanawiam czy nie powinnam odwolac tego przyjazdu bo tescie maja czesty kontakt z chrzesniakiem bo mieszkaja w tym samym bloku. boje sie teraz ze moga czasem przyjechac z tym wirusem do nas i pozarazac ;/;/;/
eee ja spakowałam 4 szt i zastanawiałam się czy nie za dużo. Ale dosłownie sztuki nie paczki ;-) Chyba jednak dopakuje resztę, potem najwyżej męza wyśle do apteki. A rzeczywiscie tak dużo tego schodzi?
Ja pedicure też jeszcze robię, co prawda, z pewnością wyglądam komicznie, ale co tam, czego się nie robi dla lepszego samopoczucia :)
a za jakieś 2-3 tyg wybieram się na depilację, i będzie miesiąc spokoju :))
Ile bierzecie tych podkładów poporodowych? Nie wiem, mam 2 paczki i zastanawiam się, czy kupować 3-cią?
ja tam jeszcze daje radę z pediciurem ;-) nasapie się przy tym ale daje radę.

Dziewczyny pamiętajcie tylko ze RUMUA jest ważna tylko miesiąc, należy brać nową od każdego 15 dnia miesiąca, bo obowiązuje od 15 do 15. Tak samo z pieczątką w książeczce uzbezpieczeniowej. Ważna jest przez msc.

Ja ide po te pieczątki i rumuły 14, księgowa wystawi mi z datą 15, myśle że do 15 maja już Olek się wykluje, no ale zobaczymy.
Ja wybieram się do fryca pod koniec maja i oczywiście paznokcie, w końcu lato się zaczyna a już mi ciężko zrobić pedicure. Po porodzie jakieś 2 – 3 tyg. nie będę miała czasu ani chęci na takie przyjemności.
Na porodówkę obowiązkowo z mężem, nawet gdybym nie chciała to On i tak pójdzie. Był przy pierwszym porodzie i stwierdził, że to takie niesamowite przeżycie i nie odpuści
Lekarka tez mi mówiła, że na ranę najlepszy jest nadmanganian potasu.
Ryba, książeczkę Rum można zabrać, jeśli jeszcze masz druki, ale musisz mieć dowód ubezpieczenia, najlepiej druk ZUS RMUA od pracodawcy.
Mój mąż wybiera się ze mną, przynajmniej na razie taki ma zamiar :)
Ja mam pampki białe 1, kupione od jednej z forumek, bo jej zostały, a wyszło mnie sporo taniej :)
ja z włosami nie mam problemu, są proste, nawet nie próbuję ich nakręcać, bo i tak za 10 min nie ma efektu
A moje maleństwo doprowadza teraz swoją mamusię do anemii, od dziś biorę żelazo.
A propo pakowania do szpitala, zamiast Tantum Rosa, polecam kupić w aptece nadmanganian potasu i rozpuszczać, 30 tabletek kosztuje 5 zł, a bardzo dobrze odkaża -polecony przez 2 panie -pielęgniarkę i położną, zupełnie niezależnie, a cena nieporównywalna do Tantum. Tylko trzeba robić słaby roztwór.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry