Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 13 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzia, L4 dla męża może wystawić gin (prowadzący ciążę lub ze szpitala) lub lekarz rodzinny na 14 dni.
Tylko przysługuje opieki na członka rodziny w roku.
My będziemy na pewno brali L4.

Mamuśka pytałaś o 2 dni za urodzenie dziecka czy nam przysługuje. Wg kodeksu tak, ale wykładnia jest taka że matka po porodzie ma macierzyński, więc ojciec ma 2 dni. Dużo zależy od zakładu pracy, u mnie przyznali mi dodatkowo 2 dni
i nowy link, bo strasznie szybko się rozpisujemy :)
http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-2011-14-t234387,1,130.html
Kobietki, ja mogę chodzić w tej ciąży, dobrze mi z nią :)
ale chcę, aby maleńka była z maja :)
Dowiedziałam się, że mężowi przysługuje jeszcze 7 dni L4 na żonę po porodzie, że ma prawo wziąć takie zwolnienie, czy słyszałyście może o tym? Nie wiem, do kogo po takie L4 ma się zwrócić, a dobrze by było mieć go przy sobie dłużej o te 7 dni :)
Powoli zaczynają się oznaki nadchodzącego porodu, w nocy miałam bóle brzucha, a wczoraj i przed wczoraj chyba powolutku zaczął odchodzić czop, wyczytałam, że może tak być nawet przez 2 tyg, jeśli nie jest podbarwiony.
mrówka Ty chcesz w maju się rozpakować? lekarz Ci powiedzial, że są jakieś oznaki, że się uda jeszcze w maju?

mi się akurat nie spieszy, więc wolałabym w czerwcu i to jak najpoźniej, ale lekarka mi powiedziala, ze mozliwe,ze to bedzie koniec maja.
miało byc *masz już mało czasu :)
ja GBS będę robiła dopiero 10 maja i zastanawiam sie czy to nie za późno. Pojemniczek dostałam u nas na katowickiej bez problemu :)

No Magda jak chcesz się rozpakowac w kwietniu to mam już mało czasu :)
magda - no pięknie :) może maja nie doczekacie w dwupaku hehehe :)
ja się turlam ledwo co, auta nie mamy teraz bo się rozkraczyło więc wogóle ciężko mi gdziekolwiek sie ruszyć. wczoraj i dziś pożyczyłam od szwagra - ostatni dzień zakupów i załatwiania... męża już nie mam, ale zdążyliśmy kupić to co najważniejsze więc jestem spokojna :)

fasolek - ja w Swissmedzie zostawiłam we wtorek wieczorem przed świętami - odebrałam wczoraj, bo nie miałam jak wcześniej, ale myślę że z 3 dni to trwa i tyle :)
Oj ja czasem też bym chciała miec już to za sobą. Mam nadzieje, że mały urodzi się w maju a nie po terminie w czerwcu bo to jeszcze cały miesiąc...
A pogoda taka fajna się robi, a nie mam siły nawet pospacerowac. Dziewczyny ja mam nadzieje, ze mi się uda w końcu w rumi z wami spotkac :)) może już nawet niektóre będą rozpakowane
Marciocha już wiem o jakich 2 dniach mówisz:)

mam nadzieje, że będziecie w ogóle zdawały relacje z porodów i początków ze skurczami, żebyśmy wiedziały na co się nastawić?:)
Hej :)
Ja juz właściwie bym chciała rodzić, ledwo sie turlam, cięzko mi jak cholera i wnerwia mnie to ;)

Mamuśka z tego co wiem to co roku bedą nam przysługiwały dwa dni urlopu na dziecko ;)
Ja dziękuję Bogu że teraz ojcowie maja tacierzyński i że mogą być z nami zaraz po porodzie :D
Szkoda, że fotek nie porobiłyście wczoraj :p
Jak już maluchy się urodzą to można zacząć dokumentować spotkania ;)
a mam pytanko, czy nam matkom rzysluguja 2 dni urlopu okolicznosciowego z okazji urodzenia dziecka? bo ojcom cos takiego przysluguje.
mi też nie spieszno z porodem :)
Ja również dziękuję za miłe spotkanie wczoraj.

Assegai, ja na razie się nie szykuję na rodzenie :D
Zaraz zmykam do fryzjera, potem dentysta i na końcu ostatnia wizyta u gina. Po wizycie dam znać, chociaż nie czuję by coś się miało ruszyć.

Miłego i słonecznego dnia
Effcia? a jak tam u CIebie? Jeszcze w dwupaku czy moze już mamy pierwsze majowe maleństwo? :-)
ja mam dzięki tej swojej diecie +8, takze nie jest źle.
A celulit też zauważyłam ,ale piłam dużo wody i jak ograniczyłam te wszystkie słodycze itp. to widocznie się zmniejszył, jeszcze troche go jest ale mam nadzieje że wchodzenie na 3 piętro z wózkiem po porodzie parę razy dziennie skutecznie go zniweluje ;-))

ponoć w celulicie woda to podstawa ;-)

A mi sie chyba coś ruszyło w końcu. Wczoraj byłam z mężem na mega spacerze, jak przyszłam do domu czułam pachwiny i kość lonową a w nocy parę razy takie mocniejsze skurcze jak na na @. Ale teraz minęło, więc czekamy dalej ;-)
I ja dziękuję za miłe spotkanie. Szkoda tylko, że Szymon się tak szybko obudził i musiałam dzielić swoją uwagę. Następne spotkanie to już pewnie z maluszkami, bo lada dzień zaczniemy się rozpakowywać.
hej hej:)

u mnie plus 11 kg, czuje się już wielka, a jaki mam celullit, brrrr :(
hej dziewczyny,ciesze sie,ze sie Wam udalo spotkanie,choc nie moglo byc pewnie inaczej:)

Magda Ty sie oszczedzaj kobietko,jak tam w ogole dojechalas?
Również dziękuję za spotkanie,bylo bardzo szympatycznie.
Teraz muszę odchorować ten Wielki puchar lodów.:) Ale co tam raz sie zyje

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry