Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 13 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe Maga ja też mam taką schizę. Moja mama mi wkręca, ze na bank urodzę w lany poniedziałek bo ja też się urodziłam w lany poniedziałek.

A dziś ogarnął mnie szał sprzątania. Sypialnie juz ogarnęłam zostały szafki w kuchni, salon, pokój małęgo z kurzu, okna mam za sobą.... chcialam dziś ciacha robić ale mój mąż by je pożarł do świąt więc muszę na ostatnią chwilę hehe :-)

A apropo porównywania- to ja co wróće z wizyty to ie zeschizuje ze za mały, za duży a potem się okazuje ze wasze podobnie sie rozwijają- bo jestem troche przed wami ;-)
A ja sie przeziebilam, taka ladna pogoda, ale złudna:(( Czuje sie coraz gorzej...Ehh..Zazdroszcze tym co moga myc okna,Ja to chyba bym sie bala ze dostane skurczy jescze, a to 35tydzien juz:)
wiem ze porownywanie nie ma sensu ale tak jakos samo przychodzi do glowy , nic nie poradze na to ;) ufam swojemu ginowi i skoro mowil ze w normie to tak musi byc ;) tylko zawsze jest to gllupie "ale" tak samo mowil ze dzidzi zdrowa nie ma zadnej patologii to i tak mam cien watpliwosci ze moze czegos nie zauwazyl "tfu, tfu..." widocznie matki tak juz maja :)
no autko wysprzatane, jak tylko maz przyjdzie to pojedzie na myjnie i gra gitara ;) jeszcze 2godz i odbior wynikow na glukoze i jak w normie bedzie to kupie sobie ciacho z kremem, a cooo :D
no glukoza na czczo w normie 4,0mmol/l :D jakos tak juz watpie w ta moja cukrzyce ciazowa ;)albo jakis blad byl w labo jak robilam obicazenie bo az dziwne zebm na czczo miala wynik ok
kasiulka ja też mam na czczo w porządku ;-) Dopiero po obciążeniu mi rośnie.
Hura, w końcu wiadomo, co się urodzi :)
Będzie córa, waga pomiędzy 2550-2900, zatem w normie, wszystko prawidłowo :)
Moja malutka idzie zatem na jakieś 3600-3700, na szczęście, bo w naszych rodzinach dzieci rodziły się zawsze powyżej 4200. Mąż musi przegryźć teraz, że nie będzie chłopiec, a ja się cieszę, będzie malutka księżniczka :)
Chyba dzisiaj trochę się przeforsowałam, bo musiałam skończyć niezbędne prace. No i chyba miałam dziś skurcze przepowiadające, bo z godzinę co jakieś 10 minut był króciutki skurcz, na szczęście już minęły, czyli zgodnie z tym co mówią, zostały mi 3 tygodnie :)
a ile masz po obciążeniu?
Moniczka kuruj sie!!!!

Madzia gratuluje corci!!

Ja odebralam swoje wyniki,wyglada,ze wszystko w normie.

Kurcze przeglad zamiast 3h trwal ponad 4,masakra...i chyba mam wielki brzuch,bo ktos mi dzisiaj powiedzial,ze w 9 miesiacu jestem,a ja dopiero w 8 :D
oj to chyba jednak za bardzo ucieszylam ;) po obciazeniu mialam 8.0mmol/l
Kasiulkaa moze zadzwon do lekarza i powiedz jakie masz wyniki.
kasiulka ja też mam na czczo okej wyniki. więc cukrzyca nie zależy od tego wyniku.... dlatego własnie często nie jest wykrywana, bo to badanie czasem nic nie mówi..

znacie jakąś stron gdzie odają ile dziecko powinno ważyć/ mierzyć w danym tc ???
Dziewczyny wiecie moze cos na temat picie melisy podczas ciazy?ja od dzis zaczelam pic bo spac w nocy nie moge i ponoc melisa uspokaja i wycisza?
Lalinek polecam stronke http://www.pampers.pl/pl_PL/pregnancy-calendar/week/34#your-baby link jest akurat do Twojego tygodnia :)
Ja sobie co tydzień czytam co się dzieje u mojego maleństwa i co zachodzi w moim organizmie :)

Agawierzbowska meliska uspokaja i wycisza także polecam :) Ale problemy ze spaniem to już w tym czasie chyba normalna ciążowa przypadłość ja mam od 2 tyg problem z przespaniem nocy wrr
Dziewczyny ale się zeschizowałam :(
Wczoraj późnym wieczorem stopa która boli mnie od ponad tygodnia opuchła mi tak, że noge od stopy po samo kolano miałam półtora razy większą niż normalnie ;/
Posmarowałam maścia Voltaren po czym czytam dziś rano: " Preparatu nie należy stosować w III trymestrze ciąży (ze względu na możliwość zahamowania czynności macicy i/lub przedwczesnego zamknięcia przewodu tętniczego). " :(
Może znacie/macie jakieś maści polecane przez lekarzy na opuchliznę nóg w czasie ciąży?
Agusia, niestety Ci nie pomogę.
Lalinek, ja sobie czytam na eDziecko kalendarz ciąży - potem kalendarz pierwszego roku.
Nie wiem, czy jeszcze przed Świętami będę miała czas, żeby usiąść do kompa, więc już teraz życzę Wam wesołych Świąt, smacznego jaja no i żebyśmy jeszcze wszystkie spędziły te Święta w domach w dwupaku :)
Kasiulka- znalazłam coś takiego:
"Prawidłowo stężenie glukozy na czczo powinno mieścić się w granicach 72-99 mg/dl (4,0-5,5 mmol/l). Po dwóch godzinach od podania glukozy jej stężenie we krwi żylnej powinno być niższe niż 140mg/dl (7,8mmol/l). Jeżeli wykonano oznaczenie również w 60. minucie (przy teście z 75g glukozy), stężenie cukru powinno wynosić < 180mg/dl (10mmol/l).

Jeżeli po 120 minutach uzyska się wynik w granicach 140-199mg/dl (7,8-11mmol/l), rozpoznaje się upośledzoną tolerancję glukozy. To stan przedcukrzycowy. Cukrzycę można stwierdzić, gdy w dwie godziny po obciążeniu, stężenie cukru wynosi ≥ 200mg/dl (11,1mmol/l)."

Ja miałam 200 ;-) i mam najprawdziwszą z prawdziwych cukrzyc ciążowych :-(

kurna dzis znów sprzątanie a nie mogę zacząć póki nie upichce, a musze iść znowu do sklepu.... cholera niby w domu siedze a czasu nie mam na nic. Wiecznie biegam nawet nie usiądę na chiwlę i nie odpocznę.... raaaany
madzia- gratuluję córeczki,ale w niepewności Was trzymała.

Agusia- ja Ci nie pomogę z opuchniętą nogą, może lepiej gdybyś zadzowniła do lekarza 1 kontaktu?
Agusiaa ja niestety tez nie pomoge,chyba najlepiej bedzie jak zrobisz tak jak radzi Mamuska i zadzwonisz do lekarza, albo chociaz w aptece sie zapytaj.
Co do opuchlizny to jak mi ręka spuchła to w szpitalu smarowali mi altacetem i potem jeszcze długo w domu go używałam, wiec spróbuj, na pewno nie zaszkodzi.

Robiłyście już wymaz na paciorkowca (GBS)? Ja będę robić na następnej wizycie tylko musze sie zaopatrzyc w odpowiedni pojemniczek na pobranie tego posiewu, nie wiecie gdzie go kupie? Byłam dziś w aptece się pytac, ale babka nie wiedziała nawet co to jest GBS :/
Assegai a Ty trochę odpocznij bo nie dużo już Ci zostało :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry