Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 13 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co do wymiarów to u mnie w brzuchu i biodrach ok. 102 cm :). Nie wiem jak to możliwe bo jakoś nie wyglądam, żebym miała duży tyłek... a brzuch to i owszem taki doczepiony arbuzik :)
Mrowka a na pewno musisz przyniesc pojemniczek??ja dzwonilam ostatnio do mojej ginki sie zapytac czy cos mam miec,zeby mogla mi pobrac wymaz i powiedziala,ze nie,ze ona jako lekarz wszystko ma,to chyba w sumie tak samo jak do cytologii,chociaz moze sie myle
a co do arbuzika to ja tez wygladam jakbym go polknela i swoja droga mialam dzisiaj na arbuza meeeega ochote:D
Mrówka, dziwne że musisz mieć swój pojemniczek i raczej w aptece nie sprzedają takich rzeczy.
Zadzwoń się dowiedz na pewno albo pojedź do Invicty i tam położna na miejscu pobiera (badanie kosztuje 50 zł).
Ja swojej lekarce tez musiałam taka próbówkę przynieść, kupowałam w laboratorium za 3 zł ;)
samo badanie miałam robione na NFZ.
madzia- gratuluję córeczki :)

Wracam właśnie od lekarza,mały ma 2,440 ,no i muszę się oszczędzać szyjka się już skraca.Jest duże prawdopodobieństwo,że urodzę wcześniej.
Ja wolę się nie mierzyć bo brzuch mam tak wielki jak bym co najmniej połknęła piłkę plażową.

Życzę wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt i Mokrego Dyngusa(raczej nie będzie mnie tu do świąt).
Też do paciorkowca nic nie musiałam mieć, próbówkę lekarka miała swoją.

Szyjki już pewnie wcale nie mam a jeszcze się kulam ;)

Wróciłam z zakupów, dziewczyny z Rumi, w Rossmannie dowieźli chusteczki pampersa sześciopak za 25 czy 26 zł. Na półce była cena 32, więc się miło zaskoczyłam przy kasie.

Ola, dostałam przed chwilą maila, że nasze torby wysłali, chociaż mówili, że po świętach dopiero, także fajnie :)
łoszzzz się dopiero co ogarnęłam z ciastami i sałatką... idę szaleć z odkurzaniem i podłogami a potem do sklepu po raz enty bo kurna o ziemniakach zapomniałam. Dziś robie sobie wolne i pożeram rybkę z ziemniakami. W dupie. Niech se rośnie ten cukier. Tyle się narobilam i nabiegałam że padam normalnie, ruchu fizycznego powinno starczyć tej mojej cukrzycy do bożego narodzenia... ide. Odkurzacz wzywa :-)
Magda a ja ostatnio kupilam 4 sztuki chusteczek za 25,grrrr...no,ale trudno wiecej narazie nie kupuje,bo nie wiem czy malemu podpasuja te chusteczki,ale dzieki za info:)

Ale super,ze torby wyslali:) oni chyba tez sie przestraszyli,ze Ty szybciej urodzisz hehe
Assegai - przynajmniej na końcówce nie musisz się obawiać o wysoka wagę urodzeniową dziecka :) możesz sobie na więcej pozwolić :P bo cukrzyca bardziej Tobie szkodzi niż maluchowi...

jadę po łóżeczko :D ale fajosko :)
gaba, Twoje maleństwo to duże jest :)

No niestety lekarz w przychodni nie ma i muszę przynieśc. Marciocha a Ty pewnie w Gdańsku gdzieś w laboratorium kupowałaś ten pojemnik?

Maga a w którym rossmanie, w Galeri Rumia?

Lalinek miłych zakupów :)
Ja prawie nic na święta nie robie, no może jakąś sałatkę
Tak mrówka na Morenie, ale w każdej przychodni gdzie jest laboratorium to dostaniesz ;)
No moja dzidzia jest Wielka,przez ostatnie 5-tygodni przybrał aż 0.900 g. Zmienil Mi sie termin porodu ,teraz z Us wyszlo mi 2 tyg wcześniej.

Wymaz bede miala na nastepnej wizycie i moj gino. ma wwszystko u siebie
termin porodu ci sie zmienił bo oni patrzą na sstatystyczną wagę dziecka w danym tyg. Twoje maleństwo ma po prostu wagę jak dziecko starsze o 2 tyg, ale urodzisz najprawdopodobniej koło terminu jaki miałaś wyliczony przy wizycie w 7-9 tyg.
:-)

kurna poszukuje jakiejś kołyski albo kosza, muszę małego w sypialni ulokować a łóżeczko jest za wielkie.... Nie słyszałyście może ze ktoś chce sprzedać niedrogo?
hej hej::)

mój obwód brzucha to 102 cm, czuje się też jakbym połkneła piłkę, ale niestety dodatkowo te kg jeszcze mi się ulokowały w udach i pupie, także ze spodniami u mnie coraz gorzej. Ciekawe w co się ubiorę na święta?
Nam wczoraj przywieźli łóżeczko, strasznie śmierdzi, więc od połowy maja je rozstawimy i będzie się wietrzyło.

Ja już tu pewnie nie zajrzę, więc życzę Zdrowych i Wesołych Świąt i Obyśmy wszystkie w dwupaku je spędziły :)!!
Wesołych Świąt Kobietki :):)

Ja nadal w dwupaku, jak przetrwam te dwa dni to będzie suuuper :)
Potem mogę rodzić ;)

Mrówka, tak w Rossmannie w galerii, nie było specjalnego zainteresowania bo cena na półce wyższa.
Pogoda piękna, wczoraj całe popołudnie w ogródku spędziłam z Maryśką, oby się już utrzymała taka :)
Przyszle mamuski Wesolych i Zdrowych Swiat Wielkanocnych :)

ja osobiscie czuje sie jakos inaczej, brzuch mnie pobolewa jak na okres ;/
niech maluszek sobie jeszcze siedzi w brzuszku... :)
Dziewczyny wesolych i spokojnych Swiat i niech mi sie zadna nie rozpakuje w tym czasie!!!!
Wesołych,szczęśliwych i pogodnych Świąt dla Was kobitki i Waszych najbliższych!!!

U nas też cudna pogoda po 26 stopni:-)i muszę przyznać że ciepło troszke daje mi się we znaki,ale niech już taka pogoda zostanie bo aż chce się żyć:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry