Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 13 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gaba, Twoje maleństwo to duże jest :)

No niestety lekarz w przychodni nie ma i muszę przynieśc. Marciocha a Ty pewnie w Gdańsku gdzieś w laboratorium kupowałaś ten pojemnik?

Maga a w którym rossmanie, w Galeri Rumia?

Lalinek miłych zakupów :)
Ja prawie nic na święta nie robie, no może jakąś sałatkę
Assegai - przynajmniej na końcówce nie musisz się obawiać o wysoka wagę urodzeniową dziecka :) możesz sobie na więcej pozwolić :P bo cukrzyca bardziej Tobie szkodzi niż maluchowi...

jadę po łóżeczko :D ale fajosko :)
Magda a ja ostatnio kupilam 4 sztuki chusteczek za 25,grrrr...no,ale trudno wiecej narazie nie kupuje,bo nie wiem czy malemu podpasuja te chusteczki,ale dzieki za info:)

Ale super,ze torby wyslali:) oni chyba tez sie przestraszyli,ze Ty szybciej urodzisz hehe
łoszzzz się dopiero co ogarnęłam z ciastami i sałatką... idę szaleć z odkurzaniem i podłogami a potem do sklepu po raz enty bo kurna o ziemniakach zapomniałam. Dziś robie sobie wolne i pożeram rybkę z ziemniakami. W dupie. Niech se rośnie ten cukier. Tyle się narobilam i nabiegałam że padam normalnie, ruchu fizycznego powinno starczyć tej mojej cukrzycy do bożego narodzenia... ide. Odkurzacz wzywa :-)
Też do paciorkowca nic nie musiałam mieć, próbówkę lekarka miała swoją.

Szyjki już pewnie wcale nie mam a jeszcze się kulam ;)

Wróciłam z zakupów, dziewczyny z Rumi, w Rossmannie dowieźli chusteczki pampersa sześciopak za 25 czy 26 zł. Na półce była cena 32, więc się miło zaskoczyłam przy kasie.

Ola, dostałam przed chwilą maila, że nasze torby wysłali, chociaż mówili, że po świętach dopiero, także fajnie :)
madzia- gratuluję córeczki :)

Wracam właśnie od lekarza,mały ma 2,440 ,no i muszę się oszczędzać szyjka się już skraca.Jest duże prawdopodobieństwo,że urodzę wcześniej.
Ja wolę się nie mierzyć bo brzuch mam tak wielki jak bym co najmniej połknęła piłkę plażową.

Życzę wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt i Mokrego Dyngusa(raczej nie będzie mnie tu do świąt).
Ja swojej lekarce tez musiałam taka próbówkę przynieść, kupowałam w laboratorium za 3 zł ;)
samo badanie miałam robione na NFZ.
Mrówka, dziwne że musisz mieć swój pojemniczek i raczej w aptece nie sprzedają takich rzeczy.
Zadzwoń się dowiedz na pewno albo pojedź do Invicty i tam położna na miejscu pobiera (badanie kosztuje 50 zł).
a co do arbuzika to ja tez wygladam jakbym go polknela i swoja droga mialam dzisiaj na arbuza meeeega ochote:D
Mrowka a na pewno musisz przyniesc pojemniczek??ja dzwonilam ostatnio do mojej ginki sie zapytac czy cos mam miec,zeby mogla mi pobrac wymaz i powiedziala,ze nie,ze ona jako lekarz wszystko ma,to chyba w sumie tak samo jak do cytologii,chociaz moze sie myle
A co do wymiarów to u mnie w brzuchu i biodrach ok. 102 cm :). Nie wiem jak to możliwe bo jakoś nie wyglądam, żebym miała duży tyłek... a brzuch to i owszem taki doczepiony arbuzik :)
Assegai a Ty trochę odpocznij bo nie dużo już Ci zostało :-)
Co do opuchlizny to jak mi ręka spuchła to w szpitalu smarowali mi altacetem i potem jeszcze długo w domu go używałam, wiec spróbuj, na pewno nie zaszkodzi.

Robiłyście już wymaz na paciorkowca (GBS)? Ja będę robić na następnej wizycie tylko musze sie zaopatrzyc w odpowiedni pojemniczek na pobranie tego posiewu, nie wiecie gdzie go kupie? Byłam dziś w aptece się pytac, ale babka nie wiedziała nawet co to jest GBS :/
Agusiaa ja niestety tez nie pomoge,chyba najlepiej bedzie jak zrobisz tak jak radzi Mamuska i zadzwonisz do lekarza, albo chociaz w aptece sie zapytaj.
madzia- gratuluję córeczki,ale w niepewności Was trzymała.

Agusia- ja Ci nie pomogę z opuchniętą nogą, może lepiej gdybyś zadzowniła do lekarza 1 kontaktu?
Kasiulka- znalazłam coś takiego:
"Prawidłowo stężenie glukozy na czczo powinno mieścić się w granicach 72-99 mg/dl (4,0-5,5 mmol/l). Po dwóch godzinach od podania glukozy jej stężenie we krwi żylnej powinno być niższe niż 140mg/dl (7,8mmol/l). Jeżeli wykonano oznaczenie również w 60. minucie (przy teście z 75g glukozy), stężenie cukru powinno wynosić < 180mg/dl (10mmol/l).

Jeżeli po 120 minutach uzyska się wynik w granicach 140-199mg/dl (7,8-11mmol/l), rozpoznaje się upośledzoną tolerancję glukozy. To stan przedcukrzycowy. Cukrzycę można stwierdzić, gdy w dwie godziny po obciążeniu, stężenie cukru wynosi ≥ 200mg/dl (11,1mmol/l)."

Ja miałam 200 ;-) i mam najprawdziwszą z prawdziwych cukrzyc ciążowych :-(

kurna dzis znów sprzątanie a nie mogę zacząć póki nie upichce, a musze iść znowu do sklepu.... cholera niby w domu siedze a czasu nie mam na nic. Wiecznie biegam nawet nie usiądę na chiwlę i nie odpocznę.... raaaany
Agusia, niestety Ci nie pomogę.
Lalinek, ja sobie czytam na eDziecko kalendarz ciąży - potem kalendarz pierwszego roku.
Nie wiem, czy jeszcze przed Świętami będę miała czas, żeby usiąść do kompa, więc już teraz życzę Wam wesołych Świąt, smacznego jaja no i żebyśmy jeszcze wszystkie spędziły te Święta w domach w dwupaku :)
Dziewczyny ale się zeschizowałam :(
Wczoraj późnym wieczorem stopa która boli mnie od ponad tygodnia opuchła mi tak, że noge od stopy po samo kolano miałam półtora razy większą niż normalnie ;/
Posmarowałam maścia Voltaren po czym czytam dziś rano: " Preparatu nie należy stosować w III trymestrze ciąży (ze względu na możliwość zahamowania czynności macicy i/lub przedwczesnego zamknięcia przewodu tętniczego). " :(
Może znacie/macie jakieś maści polecane przez lekarzy na opuchliznę nóg w czasie ciąży?
Lalinek polecam stronke http://www.pampers.pl/pl_PL/pregnancy-calendar/week/34#your-baby link jest akurat do Twojego tygodnia :)
Ja sobie co tydzień czytam co się dzieje u mojego maleństwa i co zachodzi w moim organizmie :)

Agawierzbowska meliska uspokaja i wycisza także polecam :) Ale problemy ze spaniem to już w tym czasie chyba normalna ciążowa przypadłość ja mam od 2 tyg problem z przespaniem nocy wrr
Dziewczyny wiecie moze cos na temat picie melisy podczas ciazy?ja od dzis zaczelam pic bo spac w nocy nie moge i ponoc melisa uspokaja i wycisza?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry