Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 13 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to sie ciesze Magda,ze Wy jeszcze w domku:)

Ja sie tez zmierzylam,mam 103 cm, wydaje mi sie,ze brzuch jest coraz wiekszy,ale cm jakby nie przybywa,w sumie to dobrze:)
aa, w tak zwanym pasie, czy też talii, która zaginęła dawno temu mam ok. 102 cm ;)
Ola - w domku jestem...jakby co to Ci smska wyślę ze szpitala ;)

mój też ponad trzy kg waży
końcówka tej ciąży jest zupełnie inna niż poprzedniej, zmuszam się do wszystkiego, bo brzuch mam już tak ciężki, że najchętniej bym leżała :)
Różne bóle, zwłaszcza brzucha niestety na porządku dziennym :/
A tu zakupy trzeba zrobić, na spacer z Marysią iść, pranie, sprzątanie itd. W dodatku katar mnie męczy.

Generalnie cieszę się, że zdążyłam z całą robotą...dziś moja mama przyjechała, więc mam chwilę spokoju od małej, dopakuję torby chyba, skończę myć taras, bo pogoda już grillowa :)

Cieszę się z każdego dnia dłużej Jaśka w brzuchu :)
Miłego dnia laseczki ;)
jeny tak narzekacie na wagę swoich dzieci a co ja mam powiedzieć jak moja mała juz 3300 waży :P
i ledwo sie turlam z tym brzuchem już, cięzko jak cholera i od wczoraj mi sie co chwile napina :/

u nas łóżeczko też już stoi, tylko małzowi musze ostatnie instrukcje dać bo sie chłopak pogubi ;)
u nas łóżeczko mąż skręcił od razu na drugi dzień po zakupie. Stoi już ponad msc ;-) A wczoraj rozwiesiłam baldachim ;-) Oleeeeek wyyyyłaź jużżż bo mama twa szaleje ;-)

Też się zmierzyłam przed chwilą w pasie- 92 cm :-)
Madzia, łóżeczko warto wcześniej przewietrzyć jeśli jest nowe.
U nas mąż rozstawił i poprzestawiał meble jak byłam w szpitalu. Dostał szybciej wytyczne gdzie jest pościel i wszystko było gotowe jak wróciliśmy
Witajcie
ja całą ciążę mam brzusio nisko, całą dłoń mogę spokojnie położyć między brzucholem a piersiami, waga od miesiąca stoi w miejscu, ale obwód rośnie, za to spodnie zrobiły się w nogach luźniejsze :) Mam też wrażenie, że piersi mi trochę zmalały. Nie wiem, może tylko tak się wydaje przy wielkości brzucha - właśnie zmierzyłam 105cm!!!! MAsakra.
Wczoraj moi rodzice niezależnie stwierdzili, że jak stoję tyłem, to w ogóle nie widać, że jestem w ciąży, co mnie bardzo ucieszyło. Miło usłyszeć komplement, jak człowiek czuje się jak wieloryb :)
wczoraj posiedziałam na słoneczku godzinę i na pysku trochę mnie złapało, ale za to plamy wyszły, cóż, trzeba je przetrwać. Kiedy rozstawiacie łóżeczko? Nie wiem, czy ma to zrobić mój mąż, jak już będę po porodzie w szpitalu, czy wcześniej?
Cześc dziewczynki :). Ja dziś się dowiem co u mojego maleństwa słychac. Jestem strasznie ciekawa, bo ostatnio czesto mnie brzuch boli i nawet kilka razy miałam jakieś mocne pojedyncze skórcze :/. no i liczę, że dostane pozwolenie na spacerowanie :)
Hej dziewczyny, nasza Niunia waży 1770, 31 tc, pięknie wczoraj ziewała i ustawiała buziaczka do usg :) Gorzej z łożyskiem, co prawda na razie przepływy mam w normie, ale będę musiała je teraz non stop kontrolować, ze względu na zmiany charakterystyczne dla końcówki ciąży raczej.

Pogoda rzeczywiście przeurocza, codziennie mam jakieś badania albo szkołę rodzenia, co mobilizuje mnie do spacerów, wysiadam sobie przystanek wcześniej żeby zażyć trochę słoneczka i ciepełka :)
Witam mniej z rana niż wczoraj :)
Dzisiaj nawet pospałam do 6 :) ale wczoraj brzuch mi się dość mocno stawiał i leżałam sobie. Dziś już lepiej.
Lista na zakupy świąteczne zrobiona jutro mąż idzie zakupić i potem mogę zacząć szaleć w kuchni.

Fasolek, co do termometru to przy Adasiu kupiliśmy taki do ucha i jesteśmy super zadowoleni
http://allegro.pl/z6-termometr-douszny-braun-irt-4520-irt4520-f-vat-i1550148154.html

Ważne by miał podświetlany wyświetlacz, co by w nocy światła nie zapalać. W uchu mierzy w 3 sek. Ja nie polecam termometru w smoczku bo nie wiadomo czy dziecko będzie chciało go w ogóle ssać.
niby do 36 tyg. brzuszek "rośnie" do góry, dopiero potem opada, dlatego pierw zwiększa sie obwód. Ja mam generalnie bardzo nisko brzuszek całą ciążę, a teraz to nawet mam przerwę między brzuszkiem a piersiami tak ze 5 cm więc obwód mi się nie zmienił. ALe wiem ze tak sie dzieje.

A dzis się chyba oknami zajmę. Mąż przyjdzie z pracy to firany mi ściągnie bo oczywiście leń mu się wczoraj włączył... generalnie nie mam co robić i wyszukuje sobie zajęć. Jeszcze tak dziś na lodówkę spojrzałam.... przydałoby się umyć. Hehehe a może mam syndrom budowaniaa gniazda?

Lalinek to malutka sporo waży ;-) Mój ważył 2300 2 tyg temu, teraz ma 2900.

Dziewczyny wagą się nie przejmujcie w ostatnim mscu, bo to z regóły sama woda. Po porodzie zniknie.
mi się zwiększył obwód pod biustem o jakieś 6-7 cm :o doznałam szoku bo gołym okiem nie zauważyłam abym jakoś specjalnie przytyła, zwłaszcza w tym miejscu, też tak macie?
druga:)

Ja jestem ciekawa jak moja waga,ale juz si enie bede dolowac tylko sprawdze we wtorek na wizycie?

Dziewczyny co myslicie o tym termometrze,chcialabym zamowic,czytalam bardzo dobre opinie,ale moze ktoras z Was ma i moglaby sie podzielic swoim zdaniem?
http://www.megamedia.pl/termometr-elektroniczny-philips-sch540.php?cnv=f08b10-8ce78398ce

Magda co tak ucichlas???Mam nadzieje,ze nadal w domu jestes.
pierwsza :)

chyba z dnia na dzień tyję, założyłam spodnie, które miałam 2 dni temu, a dziś normalnie ciasne w udach :(
a my właśnie w trakcie porządków jesteśmy. Mój mężuś robi prawie wszytsko sam, ja zajełam się tylko kwiatami, kaflami trochę, a reszte mężuś robi. uff, bo bym chyba nie wyrobiła sama ze wszystkim.
Alina to super!!! Mala jak duzo juz wazy:),czyli moja babel tez pewnie 2kg juz przekroczyl:)

Jak u mnie - okaze sie za tydzien,od paru dni czuje jakies klucia,jak za duzo pochodze i za duzo zrobie,ale to pewnie w normie,lepiej juz nie bedzie:)

Jak ja nie lubie prasowac,przekonalam sie o tym majac ta wielka sterte tych slodkich ciuszkow,juz wiem czemu nie prasuje na codzien,bo mnie zelazko chyba nie lubi...:(
no a u nas wszystko okej :)
mała waży 2330 :) wiec moja cukrzyca jej nie szkodzi :) szyjka zamknięta i długa, ale wprowadziło to w dziw lekarza, bo mała leży już główką do dołu w spojeniu łonowym !!!!! masakrycznie nisko... ale mimo tego jest okej :)
Ja dziś póki co trochę lepiej się czuję, więc zamierzam wyjśc na spacerek do sklepu :-)
tak szybko nowy wątek:)

ja spijam kawę i może wyjdę z gazetą na balkon, bo normalnie duszę się w domu bez powietrza. dziś nigdzie nie wychodzę, więc może chociaż troche promyków dotrze do mnie na balkon, ale balkon mam od złej strony, bardzo późno pokazuje się słońce, plus do tego ja podziębiona jestem i normalnie w nosie mnie kręci na maksa:(
Madzia zazdroszczę Ci końca remontu!!!!!!!!! U mnie on trwa nadal i końca nie widać a kurzu jest tyle, że ja nie mam zielonego pojęcia jak się później z tego wszystkiego wysprzątam, a już jest coraz ciężej coś zrobić wrrr
Dla małej też jeszcze nic gotowe nie jest, bo co tu robić jak wszędzie kurz się wdaje ani prać ani nic i ciągłe przerażenie, że z niczym nie zdążę. już mi się nawet po nocach to sni jak w końcu zasnę, bo od pewnego czasu mam problem z zaśnięciem ;/
Assegai po ostatnim pobycie na plaży też pojawiły mi się plamy na twarzy, a wcale się na słonko nie wystawiałam niby mówią, że to też od tego może być, że dzidzia uciska na wątrobę i że po ciąży plamy zejdą. Oby tylko więcej ich nie wyszło ;/
Miłego i słonecznego dnia Wam życzę :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry