Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 13 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kasiulka ja też mam na czczo okej wyniki. więc cukrzyca nie zależy od tego wyniku.... dlatego własnie często nie jest wykrywana, bo to badanie czasem nic nie mówi..

znacie jakąś stron gdzie odają ile dziecko powinno ważyć/ mierzyć w danym tc ???
Kasiulkaa moze zadzwon do lekarza i powiedz jakie masz wyniki.
oj to chyba jednak za bardzo ucieszylam ;) po obciazeniu mialam 8.0mmol/l
Moniczka kuruj sie!!!!

Madzia gratuluje corci!!

Ja odebralam swoje wyniki,wyglada,ze wszystko w normie.

Kurcze przeglad zamiast 3h trwal ponad 4,masakra...i chyba mam wielki brzuch,bo ktos mi dzisiaj powiedzial,ze w 9 miesiacu jestem,a ja dopiero w 8 :D
a ile masz po obciążeniu?
Hura, w końcu wiadomo, co się urodzi :)
Będzie córa, waga pomiędzy 2550-2900, zatem w normie, wszystko prawidłowo :)
Moja malutka idzie zatem na jakieś 3600-3700, na szczęście, bo w naszych rodzinach dzieci rodziły się zawsze powyżej 4200. Mąż musi przegryźć teraz, że nie będzie chłopiec, a ja się cieszę, będzie malutka księżniczka :)
Chyba dzisiaj trochę się przeforsowałam, bo musiałam skończyć niezbędne prace. No i chyba miałam dziś skurcze przepowiadające, bo z godzinę co jakieś 10 minut był króciutki skurcz, na szczęście już minęły, czyli zgodnie z tym co mówią, zostały mi 3 tygodnie :)
kasiulka ja też mam na czczo w porządku ;-) Dopiero po obciążeniu mi rośnie.
no glukoza na czczo w normie 4,0mmol/l :D jakos tak juz watpie w ta moja cukrzyce ciazowa ;)albo jakis blad byl w labo jak robilam obicazenie bo az dziwne zebm na czczo miala wynik ok
wiem ze porownywanie nie ma sensu ale tak jakos samo przychodzi do glowy , nic nie poradze na to ;) ufam swojemu ginowi i skoro mowil ze w normie to tak musi byc ;) tylko zawsze jest to gllupie "ale" tak samo mowil ze dzidzi zdrowa nie ma zadnej patologii to i tak mam cien watpliwosci ze moze czegos nie zauwazyl "tfu, tfu..." widocznie matki tak juz maja :)
no autko wysprzatane, jak tylko maz przyjdzie to pojedzie na myjnie i gra gitara ;) jeszcze 2godz i odbior wynikow na glukoze i jak w normie bedzie to kupie sobie ciacho z kremem, a cooo :D
A ja sie przeziebilam, taka ladna pogoda, ale złudna:(( Czuje sie coraz gorzej...Ehh..Zazdroszcze tym co moga myc okna,Ja to chyba bym sie bala ze dostane skurczy jescze, a to 35tydzien juz:)
hehe Maga ja też mam taką schizę. Moja mama mi wkręca, ze na bank urodzę w lany poniedziałek bo ja też się urodziłam w lany poniedziałek.

A dziś ogarnął mnie szał sprzątania. Sypialnie juz ogarnęłam zostały szafki w kuchni, salon, pokój małęgo z kurzu, okna mam za sobą.... chcialam dziś ciacha robić ale mój mąż by je pożarł do świąt więc muszę na ostatnią chwilę hehe :-)

A apropo porównywania- to ja co wróće z wizyty to ie zeschizuje ze za mały, za duży a potem się okazuje ze wasze podobnie sie rozwijają- bo jestem troche przed wami ;-)
hejka

wczoraj mąż odebrał moje wyniki na paciorkowca i na szczęście wszystko ok :)
niestety katar mi się nadal utrzymuje, albo alergia albo zatoki mam chore :/ w nocy nie mogę oddychać normalnie...Maryśka też obudziła nas nad ranem kaszląc jak gruźlik. Kongo.

Ostatnio mam schizę, że na bank wyląduję w szpitalu na święta i robi się to coraz bardziej realne ;)

Kasiulkaa, każdy maluch jest inny już w brzuchu i po urodzeniu też. Żadne porównywanie nie ma sensu, bo potem tylko sobie coś wkręcasz i się stresujesz, że np. czyjeś dziecko już chodzi a Twoje jeszcze nie zaczęło raczkować...
hej
jaka piekna dzis pogoda, oby swieta byly takie cudasne .ja od 8ej rano byllam w miescie bo mialam zrobic badanie glukozy na czczo, pochodzilam z 2godz na miescie i jestem padnieta, troszke sobie odpoczne i pomalutku pojde sprzatac nasz samochod na swieta :)
wiecie co ja to sie zastanawiam jakie to moje malenstwo bedzie czy grubasek czy chudzinka bo 2tyg temu bylam na wizycie i mala wazyla 1800g a to byl 33tydz i tak patrzac na wasze babelki to moja corcia chuda jakas ;p ale lekarz mowil ze w normie to sie nie mam co martwic chyba..
hej,
Mamuska to Twoja mala to juz tez niezly klopsik:)

Madzia bardzo dziekuje,swoja droga zagladajcie na stronke,bo fajne rzeczy sie pojawiaja czy na prezent czy dla siebie:) Ja juz pare rzeczy kupilam:P

Madzia ciekawe czy Twoje malenstwo sie w koncu ujawni,moze do konca chce Was trzymac w niepewnosci:P

Ja dzisiaj juz po badaniach,a niedlugo na przeglad z samochodem, co ja tam bede robic przez 3 czy 4h?? Moze Magde odwiedze:) mieszka najblizej hehe

Milego dnia dziewczyny!!!!
Fasolek, zrobione :)
A ja dziś mam wizytę, może w końcu maleństwo się ujawni?
Czas pomyśleć o Świątecznym jadłospisie, wybieram się zatem na zakupy.
Miłego Dnia,
hej:)

ja też jestem po wizycie. Moja mała waży 2320, szyjka zamknięta, poziom wód prawidłowy, malutka jest zdrowa i wszystko jest dobrze. Dostaliśmy troche fotek malutkiej- taka cudna pućka :)
Ulożona nadal pośladkowo i raczej co raz mniej prawdopodobne żeby się już obróciła
Agusiaa dobrze,ze z mala wszystko ok no i,ze Ty dobrze znioslas podroz:)

Mrowka jeszcze troszke- dasz rade!!

Dziewczyny ja tak nie na temat,jesli macie facebooka klikniecie i poprosicie rowniez swoich znajomych,rodzine o klikniecie?? Z gory bardzo serdeczne dziekuje.

http://www.facebook.com/pages/artillopl/137645222965844#!/pages/artillopl/137645222965844

Magda i Alina,dzieki:)
mrówka- jeszcze tylko 2 tyg i już będziesz mogła rodzić ;-) Dasz radę :-)
Mój ułożony już główką w dół, waży 2330 (Lalinek idą z Twoją córa łeb w łeb:-) ). ale ja jestem niepocieszona, nadal mam czynności skurczowe i muszę prowadzić oszczędny tryb życia. No i nasłuchałam się, że jakby się teraz dzidzia urodziła to jakieś skutki wcześniactwa na pewno by małego dopadły itd :/ a chciałam w końcu zacząć więcej spacerować i do znajomych pojeździć i po sklepach pochodzić wrrr, jestem zła. :(
Hej Dziewczyny :)

Ja dziś byłam na wizycie i usg podejrzeć moją córcie, która waży już ponad 1900. Zdrowo sobie rośnie w brzuszku, którego obwód wynosi 102 cm talia jak talala :)))
No i ułożyła się główką w dół czyli teoretycznie będzie poród siłami natury :)
A dziś wybrałam się w trasę ponad 300 km i nawet świetnie zniosłam podróż :)

Pozdrawiam i miłego wieczoru Wam życzę!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry