Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 15 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja długo karmiłam i uważam że można jeść wszystko ale z umiarem.

U mnie ok 18 zaczęły się skurcze ale bardzo nieregularne. Zobaczymy co z tego będzie :)
Ale pędzimy z postami!
Ja też jestem zdania, że jeśli dziecko nie będzie szczególnie wrażliwe, to nie ma co się specjalnie ograniczać w diecie. Na początek może nie koniecznie kiełbaskę z grilla, ale warzywka czy szaszłyk z kurczaka to już owszem.
Agusia, to nie musi być ostatni miesiąc objadania się. Ja karmiąc piersią najadałam się do woli bardziej niż w ciąży - zapotrzebowanie na kalorie jeszcze wzrasta, a nie ograniczała mnie już cukrzyca ciążowa. A kilogramy ubywały... (w ciąży martwiłam się, że mi kilka zostanie)
dziewczyny to mnie pocieszyłyście :-) effcia w razie czego to jestesmy z Tobą i oby to było już to :)
cześć dziewczyny:) ja dziś jestem po usg i moje chłopaki mają się dobrze, wszystko w normie:) jeden ten po lewej stronie brzuszka jest ułożony główkowo i ma wagę 1781g, drugi po prawej stronie jest ułożony miednicowo z wagą 2171g. Jest mi już coraz bardziej ciężko ale trzeba jeszcze dać rade. Wczoraj złożyłam prace mgr w dziekanacie i czekam na telefon z terminem obrony. U mnie termin porodu uległ zmianie z 28 czerwca na 19 czerwca. Miłego wieczorku. :)
Effcia trzymam kciuki!!!
Dalka wierze,ze Ci ciezko,mi jest ciezko z jednym babelkiem,a Ty masz dwa skarbki.
Trzymam kciuki za obrone!!!
a teraz ide juz spac:) kolorowych snow dziewczyny!!
Hej Dziewczyny :)

Ja dziś po wizycie u lekarza załamka totalna +19kg na plusie :((( a tu jeszcze dobry miesiąc ciąży więc nie wiem kiedy później ja to dam radę zgubic.
Orientuje się któraś z Was ile kosztuje badanie WR i HBS na Morenie w przychodni albo gdzie indziej?
Effcia trzymaj sie dzielnie !!!
effci nie ma ma więc pewnie już w szpitalu :) i fajnie - terminowy ten jej maluch :)

Assegai - dzięki - zapomniałam o tym że o tym pisałaś :) dziś rano znowu 36,1, zawroty głowy, palenie policzków, słabość itd... od wczoraj tak jest i powiem że to nic fajnego - człowiek czuje że zaraz padnie, ale leżę sobie i czekam...

miłego weekendu :)
alina moja córka tylko dała znać ze się szykuje. W nocy skurcze przeszły ale spać nie mogłam. Na szczęście mąż już w domu więc sama nie jestem. Poza tym syn już szaleje. miłego weekendu
Agusiaa nie przejmuj się W pierwszej przytylam 22kg. a schudłam w niecałe 6 miesięcy 30kg. bez ćwiczeń,trochę ograniczyłam jedzenie +karmienie+spacerki.
W tej ciąży przytyłam już 17kg i mam jeszcze ponad miesiąc,a dotego ciągle słyszę,że w drugiej ciąży cieżko zrzucić te kg.
ALE CO TAM NIE PRZEJMUJĘ SIĘ
M.pojechał po 6.00 na gielde kwiatową po kwiatki balkonowe za jakieś pół.godz. będzie i czeka mnie wsadzanie kwiatków.
moniczka22 - Ty nie strasz z tymi wirusami na Zaspie, ja tam będę rodzić, co prawda nie spieszy mi się, więc mam nadzieję, że to będzie za jakieś 3-4 tyg,ale mimo wszystko. Gdybyś wiedziala więcej o tych bakteriach czy też wirusie to pisz mimo wszytsko, bo dobrze wiedzieć.
u mnie też brzuch się stawia co chwila, ale coraz mnie biorę nospę, nie wiem może źle robię? wczoraj tak się najadłam w nocy przy filmach chipsów, że bałam się, że nie będę mogła spać, ale jakoś bez problemów się obyło :)
Effcia :) no to korzystaj z pogody i czasu z rodziną :)

mi tez się stawia często - czasem co kilkanaście minut, ale to podobno normalne :)
hej hej. Mi też sie brzuszek stawia i twardnieje co chwila ale akurat u mnie to jak najbatdziej wskazane bo moze w końcu doprowadzi do rozwarcia i porodu ;-) A tak to kolejna spokojna noc. Gdyby nie te swędzenie to byłoby bosko.
effcia- no szkoda, myślałam ze pierwsze majowe dziecie nam się urodzi ;-) No ale u Ciebie chociaż coś się dzieje, więc moze na dniach ;-)
ja znalazłam dziś zdjęcie mojej fasolki :) 15 mm :) cudowne to było i jakby wczoraj ???? a teraz... jak dostanę kopniaka to ehhh :)

tak sobie dumam dziś od rana i wiecie co ??? mam piękny brzuszek po którym mogę się pogłaskać, mam cudownego Wierciucha w środku, który nie daje o sobie zapomnieć.. ale jakoś nie dociera do mnie że już za chwilę nadejdzie ten dzień że położą mi dziecko na piersi.. czasem jest to dla mnie tak odległe, tak mało realne i tak dalekie do uwierzenia że wydaje się jakbym miała jeszcze dużo czasu do tej chwili. czekam na ten dzień a z drugiej strony gdzieś tam w głowie jest on tak abstrakcyjny :)
ojjjj Maga79 - odezwij się do nas :) od 24 godzin nie było cię na forum... :) czyżby...... któraś z nas musi być pierwsza :)
Ależ się rozbujałyśmy z postami :)
u mnie temp 36.1 to standard od ponad tygodnia. Mój brzuch stawia się czasem co 2-3 minuty, później np godzina przerwy. Lekko opadł, więc może powoli córcia szykuje się na świat. Chyba w końcu wybraliśmy imię dla naszej małej - Nastka. Mój mąż o innym nie chce nawet słyszeć. Także będzie po praprababci Anastazji.
Z tymi kg to jest różnie. Moje 2 koleżanki po porodzie wróciły do wagi sprzed ciąży, ale teraz 2-3 miesiące karmią i waga poszła w górę o 6-8 kg, więc generalnie obie są na plusie. Ja mam nadzieję, że letnie spacerki załatwią to, co ewentualnie pozostanie. Dobra, biorę się za ogarnięcie chałupki, bo pospałam dziś dłużej, ale za to zaliczyłam kolejną domówkę :) Pewnie już ostatnią przed porodem.
Udanego weekendu :)
hej,
no z postami to pedzimy:)

Magda obiecala,ze napisze mi smsa jak urodzi,wiec jakby co czekam i dam znac:)

Ja dzisiaj tez sprzatanie,a pozniej urodzinowa kawa u kolezanki,tylko musze sie doturlac do gdanska:P a juz coraz ciezej jezdzi mi sie samochodem,no ale coz,trzeba sobie radzic,a za pare dni juz maz wraca,choc po paru dniach znowu na 2 dni musi mnie zostawic,ale pozniej bedzie z nami baaardzo dlugo,juz sie nie moge doczekac:)
Nie wkręcajcie sobie babeczki ;p

Boli mnie dosłownie wszystko w okolicy brzucha, ale nie urodziłam jeszcze, chociaż usilnie nad tym pracuję...przed chwilą wróciłam ze sprzątania garażu i mycia wózka...od dwóch dni dużo spaceruję, prasuję, szoruję łazienkę i nic :( uparł się mój syn, żeby zostać w brzuchu na wieki ;)
Widzę,że pracowity dzien Wszystkie mamy. No u mnie kwiatki posadzone taras ogarnięty i nawet mieszkanko wysprzątane.No a teraz muszę się zbierać bo ten młody chce iść na rower (nie uśmiecha mi się bieganie za nim) Ale czego się nie robi dla dzieci :)
Czekam do piętnastej może slonce tak bardzo nie będzie świecić,od tygodnia smaruję się 50 a przebarwienia już mam.Co to będzie dalej :(
Magda, proszę czekać w kolejce. Synek ma czas :)
My po drzemce we trójkę, obiad dochodzi w piekarniku a później jadę na spotkanie Klubu Kangura ostatnie chyba przed porodem.
Skurcze czasem są ale chyba jeszcze trochę przede mną :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry