Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 15 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Effcia trzymam kciuki!!!
Dalka wierze,ze Ci ciezko,mi jest ciezko z jednym babelkiem,a Ty masz dwa skarbki.
Trzymam kciuki za obrone!!!
a teraz ide juz spac:) kolorowych snow dziewczyny!!
cześć dziewczyny:) ja dziś jestem po usg i moje chłopaki mają się dobrze, wszystko w normie:) jeden ten po lewej stronie brzuszka jest ułożony główkowo i ma wagę 1781g, drugi po prawej stronie jest ułożony miednicowo z wagą 2171g. Jest mi już coraz bardziej ciężko ale trzeba jeszcze dać rade. Wczoraj złożyłam prace mgr w dziekanacie i czekam na telefon z terminem obrony. U mnie termin porodu uległ zmianie z 28 czerwca na 19 czerwca. Miłego wieczorku. :)
dziewczyny to mnie pocieszyłyście :-) effcia w razie czego to jestesmy z Tobą i oby to było już to :)
Ale pędzimy z postami!
Ja też jestem zdania, że jeśli dziecko nie będzie szczególnie wrażliwe, to nie ma co się specjalnie ograniczać w diecie. Na początek może nie koniecznie kiełbaskę z grilla, ale warzywka czy szaszłyk z kurczaka to już owszem.
Agusia, to nie musi być ostatni miesiąc objadania się. Ja karmiąc piersią najadałam się do woli bardziej niż w ciąży - zapotrzebowanie na kalorie jeszcze wzrasta, a nie ograniczała mnie już cukrzyca ciążowa. A kilogramy ubywały... (w ciąży martwiłam się, że mi kilka zostanie)
Ja długo karmiłam i uważam że można jeść wszystko ale z umiarem.

U mnie ok 18 zaczęły się skurcze ale bardzo nieregularne. Zobaczymy co z tego będzie :)
jak dziecku nic nie bedzie dolegalo to ja bym probowala dość szybko.
Assegai dziękujemy za wyczerpujące informację :).

Jak myślicie kiedy (zakładając, ze będę karmić piersią) będę mogła zjeść kiełbaskę z grilla (lub jakieś mięcho albo chociaż ziemniaka)?
Dziewczyny. Ja jeszcze raz Wam napisze.
Cykl kobiety jest dwufazowy: składa się z fazy niższych temperatur (do owulacji) i wyższych temperatur (po owulacji), po czym znowu spada w dniu @ lub chwilę po niej. Jeżeli dojdzie do zapłodnienia temperatura nie spada ale utrzymuje się na poziomie wyższych temperatur do ok. 12 tyg ciąży i od tego momentu sukcesywnie spada aby znowu osiągnąć poziom niższy pod koniec ciąży, co jest związane z ukształtowaniem sie łożyska. Także niska temp. jest całkiem normalna. Zresztą, nie wiem czy wiecie, temperatura waha się w ciągu dnia o parę stopni więc najlepiej (jeżeli nie macie zarazy jakiejś) jeżeli mierzy się ją do 8 rano, po co najmniej 3 h snu. I prawidłowo powinna być niska. Tyle ze żeby ocenić czy jest niska wypadałoby znać swoją fazę nizszych i wyższych temp. ale statystycznie niskie są właśnie takie jak u Ciebie Alinko. Takze odłóż termometr i się nie strachaj ;-)
dzieki :) może to związane z hormonami jest bo się przestraszyłam już... od 1,5 godziny mierze i wciąż tak nisko
ja jak leżałam w szpitalu ( w domu temp raczej nie mierze więc cięzko powiedziec jaka jest) to tez miałam stale ok 36,1 36,2 więc myśle, że to normalne
Alina z ta temperatura jest ok,ja tez kiedys myslalam,ze jestem chora,czulam sie fatalnie,wydawalo mi sie,ze mam temperature,a ona tylko spadala i mialam 36
jejq dziewczyny czy Wy też tak macie ????? wypieki mam jakbym w piecu siedziała, gorąco mi i zimno jednocześnie, twarz mnie pali... temperatura ciała 36,1... mierzyłam 3 razy... takie skoki w dół też są normalne w ciąży ??? bo ja już głupieje..
Kupiłam moskitierę uniwersalną, w Akpolu zapłaciłam 8,5 zł :)
CO do "komarozoli", to w razie co dopytam położnej w szpitalu, albo mojej środowiskowej. Moja córcia dziś tańcuje jak oszalała, chyba jej ta pogoda sprzyja :)
UUU wlasnie mi kolezanka napisala smsa, ze na Zaspie jakies swinstwo panuje na porodowce, dzis urodzila jakas jej znajomoa z pracy i dzieciaczek jakiegos wirusa zalapal....

A u mnie dzis pracowity dzien....Mama przychodzi i mi sprzata chatke, bo niedawno sie wproawadzilismy na swoje M i nie bylo generalnych porzadkow robionych.A koncze 37tydz takze trza sie szykowac na przyjscie Synusia...Poki co pokoik, sypialnia i kuchnia na blysk:))
czarna jesli chodzi o wojewódzki szpital to ja rodziłam tam dwa razy i nie żałuje, wszystko było ok :)

a jesli chodzi o obecnosc lekarza przy porodzie to jesli nie ma komplikacji to lekarz przychodzi dopiero na sam koniec lub na szycie a tak rodzi z toba położna.
Hej Dziewczyny :)

Tyle dziś piszecie o tych kilogramach, ze aż boję się wejść na wagę, która u mnie ostatnio mocnooo pnie się w górę wrrr
A dziś jest to nie do uniknięcia, bo idziemy na wizytę więc ważenie będzie jak nic strach się bać.
Jeszcze na to wszystko upiekłam ciasto drożdżowe a co tam będe sobie żałować ostatni miesiąc co się człowiek porządnie może najeść :)))
Mała od rana tak fikała przez godzinę, że brzuch mi się stawiał a to z prawej strony a to z lewej strony.
W nocy natomiast robiło mi się w lewej nodze tak jakby krew przestawała płynąć i zaraz takie pulsowanie intensywne do tego doszły kopniaki małej więc znowu niewyspana.

Madzia83 nie mam pojęcia czy te raidy można używać wygoogluj najlepiej :)

Miłego i ciepłego popołudnia zyczę!!!
ale mi głupio aż musiałam w googlach sprawdzi co to jest ta moskitiera i widze, że też muszę się w to zaopatrzyc bo na pewno się przyda w szczególności w lesie na spacerku (i nie tylko). no a z tego co widze to one nie są jakieś drogie (takie uniwersalne do wszystkich wózków)
ja też się zastanawiałam nad czymś na komary itp, ale pewnie kupie lep na muchy i powiesze bo u mnie już teraz widze, ze jak balkon otwarty to wpadają do pokoju. A z tymi raidami to hmm może niech któraś popyta na szkole rodzenia a nuż ktos będzie coś wiedział :-)
hej,
Madziu ja wlasnie tez musze kupic moskitiere,Ty kupilas tej samej firmy co wozek czy jakas uniwersalna??
a jesli chodzi o raidy i itp to ja tak naprawde nie mam pojecia,ale u nas to tez przez cale lato w kontaktach siedzi,wiec tez jestem ciekawa
Z tego, co wiem, to jeśli poród postępuje prawidłowo, to lekarz jest dopiero na ewentualne szycie. Wszystko poza tym robi położna :)
A ja właśnie wróciłam z zakupów na wieczornego grilla, brzucho dziś się stawia, jakaś taka zmęczona się czuję. Chyba skorzystam z 20 min drzemki i wrócę do normy. Ale tak to jest, jak zarywam noce. Kupiłam wczoraj moskitierę do wózka, zastanawiam się i ponowię pytanie, czy można przy noworodku stosować coś typu raid elektryczny przeciw komarom? Bo mnie zeżrą normalnie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry